Spelvärden i tredjerundan och lite kort om Nadals hat mot Nick Kyrgios.
5 juli, 2019
Roger Federer jagar sin nionde titel
10 juli, 2019

Alldeles för högt pris när Djurgården åker till genomusla AFC. (1,78)

Allsvenskan Måndag kl 19.00

AFC Eskilstuna vs Djurgårdens IF. SPEL Djurgården rak seger till 1,78

Vad pågår här på marknaden egentligen? DIF har efter sin sedvanliga derbytorsk mot AIK i våras sex raka segrar i Allsvenskan och man är nu hack i häl på Malmö om serieledarpositionen. Jag var på plats på Tele2 i måndags när Djurgården spelmässigt körde över Kalmar FF även om det rent resultatmässigt satt rätt långt inne. Tränarduo Bergstrand/Lagerlöf har verkligen fått fart på den här upplagan av Djurgården och även om truppkvalitén nog inte lär hålla hela vägen in i en guldstrid sent i höst så ser man nu såpass formstarka och på hugget att AFC är ett motstånd man bara ska städa av under måndagskvällen.

AFC, tvärsist i Allsvenskan som inte vunnit en enda match sedan premiären. 9 kryss, 4 oavgjorda och 1 vinst som alltså skedde i premiären. Man är inte bara formsvaga, man är helt enkelt rätt så dunderusla. Enligt de som såg eländet uppe i Sundsvall senast när Sundsvall tog emot AFC i något slags midnattsjippo var det inte direkt ett AFC som skruvat upp under uppehållet utan man såg snarare precis lika trötta och tafatta ut som man gjort hela säsongen.

För den mindre geografiskt lagde kan jag meddela att Eskilstuna, där AFC spelar sina hemmamatcher, är beläget väldigt nära Stockholm. Ett Djurgården som nosar på förstaplatsen i tabellen under semestertider, jo, det kommer såklart vara flera tusen djurgårdare på plats här. Lägg därtill att AFC har konstgräs, precis som Djurgården har på Tele2. Vad vill jag få sagt? Jo, hemmaplansfördelen för AFC lär inte väga särskilt tungt.

Nej, hur jag än vrider och vänder på det här ser jag inte riktigt hur Djurgården ska kunna undvika att vinna här. Malmö hemma väntar nästa helg och att då skaffa sig möjligheten att kunna passera Malmö vid vinst där genom vinst mot AFC innan, ja den möjligheten lär man inte vara sena att ta tillvara på.

Djurgården att vinna mot AFC till 1,78. Supertaget.

****