Alldeles för högt pris när Djurgården åker till genomusla AFC. (1,78)
6 juli, 2019
Vi lastar farbrorn mot Nadal i dundersemin av Wimbledon 2019. 80k för den som vill glo på plats.
12 juli, 2019

Roger Federer jagar sin nionde titel

Den schweiziske tennislegenden, som fortfarande spelar, fyller 38 år i år. För att fira det har Roger Federer valt att ställa upp i samtliga Grand Slam-turneringar, vilket är något som han inte har gjort under de senaste tre åren.

Av alla Grand Slam-turneringar som han har ställt upp i under sin 20 år långa karriär så har han flest segrar i brittiska Wimbledon. Årets upplaga drar igång den 1 juli och Federer kommer att vara hungrigare än någonsin på att ta sin nionde seger. Framför allt eftersom han åkte ut i semifinalen förra året mot Kevin Anderson.


(Källa: Unsplash)

Den bäste

Det är ingen slump att tenniskommentatorn John McEnroe kallar Federer för Roger ”The Goat”, vilket i det här sammanhanget betyder ”greatest of all time”. Det finns ingen annan tennisspelare som har haft en så lång och framgångsrik karriär. I mars vann han sin 100:e ATP-titel när han slog greken Stefanos Tsitsipas med 6-4, 6-4 i Dubai. Lägg där till att han har vunnit 20 Grand Slam-finaler, varav 8 av dem är på gräset i Wimbledon. Han är en av få spelare som har lyckats vinna gräsmästerskapet 5 gånger i rad.

Hans framgångsrika karriär har gett honom den nätta prissumman på 121 268 063 dollar, vilket motsvarar ca 1,15 miljarder svenska kronor. Och detta är enbart prispengarna. Vid sidan av sin tenniskarriär arbetar han som ambassadör för märken som Rolex, Uniqlo och tidigare Nike. 1,15 miljarder i prispengar fördelat på flera år må vara en gigantisk summa, men i jämförelse med amerikanska lotteriet MegaMillons som har en vinstsumma på hela 5 miljarder kronor, är det ett betydligt lägre belopp. Tänk om man skulle kunna vinna mer pengar än Federers förmögenhet? Det har man nu som svensk möjlighet att göra via leverantören Lottolands hemsida.

Inte den ende

Det går knappt att förstå vilket stort intryck Federer har och har gjort på tennisvärlden. De flesta som spelar blir legender när de slutar. Schweizaren är en spelande legend tack vare att han slog igenom redan som 17-åring. Han har varit världsetta i sammanlagt 310 veckor och var världsetta i 237 veckor i rad. Det kan kanske låta som att Federer inte har haft något motstånd genom sin karriär, men det räcker med att ta en titt på vilka hans motståndare är för att visa vilken klass han är i. Faktum är att serben Novak Djokovic passerade Federer i summan prispengar förra året. Anledningen till det var att han vann både Wimbledon och US Open 2018. Utöver serben har schweizarens huvudmotstånd varit spanjoren Rafael Nadal, som har vunnit Franska Öppna 11 gånger mot Federers en gång.


(Källa: Unsplash)

Det finns de som hävdar att Federer spelar bättre idag än vad han någonsin gjort. Kanske är det för att han kan spela avslappnat eftersom han redan har vunnit allt som går att vinna. Så, kan han vinna Wimbledon igen? Ja, det kan han.