Roger Federer jagar sin nionde titel
10 juli, 2019
Fullsmetad Tele2-arena i Allsvenska toppmötet. (1,76)
14 juli, 2019

Vi lastar farbrorn mot Nadal i dundersemin av Wimbledon 2019. 80k för den som vill glo på plats.

Novak Djokovic vs Roberto Bautista Agut som sedan följs av Roger Federer vs Rafael Nadal. . Där har vi dagens semifinaluppställning inne på centercourten i London, Wimbledon. Jag sneglade lite kort igår kväll på hur biljettpriserna låg till inför idag om man eventuellt skulle traska sig på ett morgonflyg och bevittna det här spektaklet på plats och hittade den billigaste biljetten för dryga 7k pund. Alltså knappa 80.000 svenska kronor. Fint tänkte jag och köpte upp 10 stycken och har nu bjudit över ett större sällskap till London. Eller inte. Blir nog tyvärr att följa det här eventet från TV:n istället.

2019 års upplaga av Wimbledon har väl inte varit den mest sprakade tillställningen genom tiderna. Har varit många matcher med stort favoritskap hos ena parten och har därför ofta varit ganska så svårt att hitta särskilda spelvärden. 12 spelrekommendationer har vi däremot lyckats skicka iväg och haft en träffprocent på 67% till snittodds runt 1,90. Klart klart godkänt.

****

Wimbledon 2019. SEMIFINALER FREDAG START KL 14.00

Roberto Bautista Agut vs Novak Djokovic. SPEL Bautista-agut +7,5 handikapp till 1,88

Det ska inte förnekas, Novak Djokovic har såhär långt varit klinisk i sina prestationer. Men. Det har även hans motståndare för dagen. Plus 7,5 gemhandikapp är väldigt mycket på gräsunderlag och vi ska komma ihåg en väldigt viktig faktor här, Roberto Bautista-Agut är lite av en ”mardrömsmotståndare” för Djokovic. Nu har väl iförsig inte Djokovic några mardrömdsmotsåndare då han är ganska så mycket bättre än alla andra när han vill och har plusstats på i stort sett alla spelare i världen förutom Nick Kyrgios av alla människor (det hatar man inte att upprepa).

Mardröm eller ej, Novak Djokvoic har förhållandevis svårt för Bautistas spelstil och otroliga noggranhet. Det ser man inte minst på deras inbördes statistk. Faktum är att Bautista vunnit deras två senaste möten och Bautista har även tagit set i 5 av deras 6 senaste möten. Skulle Bautista knipa ett set idag är spelet så gott som klart inne men även om han förlorar i raka set finns det god marginal att täcka handikapplinan.

Bautista spelar oerhört flackt och kan sätta press på Djoko ute i hörnorna utan att riska för mycket. Det kommer periodvis störa Djokovics rytm och spel och jag tror den här matchen blir liiite jämnare än vad marknaden och experterna vill hävda. Djoko vinner såklart, men inte riktigt så lätt som hans 1,05 i odds framhäver.

Bautista Agut +7,5 till 1,88. Den tar vi.

****

Roger Federer vs Rafael Nadal. SPEL Federer till 2,25

Nu så, nu börjar vi komma in på dagens, ja kanske till och med årets höjdpunkt. Faktum är att det går att argumentera för att det här blir en av deras viktigaste matcher i karriären. Inte bara emot varandra utan rent allmänt. En finalplats till Wimbledon står på spel. Med andra ord, en bra chans att utöka sitt GrandSlam-titelskåp.

Federer har 20. Nadal har 18. Djokovic har 15. Nadal och Djoko börjar alltså allt mer knappa in på Federers rekordmässiga 20 antal och jag tror det råder konsensus angående om Nadal eller Djoko vinner den här turneringen och knappar in ytterligare, ja då kommer Federers rekord att ryka förr eller senare. Ska Fededer bibehålla det här rekordet som är det starkaste argumentet för att han är tidernas största spelare, ja då måste han nog vinna den här turneringen och börja med att slå ut Nadal i semifinalen. För vad händer om han tappar detta rekord? Går det ens då att argumentera längre för att han är bäst genom tiderna? Med minusstatistik mot både Nadal och Djokovic och dessutom inte längre det viktigaste rekordet man kan ha, ja då får han nog helt enkelt se sig passerad. Och det, gott och ont folk, det kommer svida för farbror Federer i hela hans själ resten av livet. Den här trevliga approachen har utåt sett och hans nedtonande i media angående detta rekord, det är såklart endast trams. Han är fullkomligt besatt och desperat att bibehålla det här rekordet, precis som dem två andra är psykopatiskt angelägna om att ta över det.

Nog om det, vi kan iallfall konstatera att den här matchen har en sanslöst stor betydelse, utöver det redan gigantiska i att Federer vs Nadal, tennishistoriens största rivalitet, ska mötas i en semifinal av en Grand Slam. Även om deras rivalitet känns allt för vänskaplig för min smak, till skillnad från hur det verkar i Federer vs Djokovic där det känns mer personligt agg mot varandra så går det inte att komma ifrån att Federer och Nadal är två spelare som drar till sig uppmärksamhet från precis hela världen, även de som normalt inte följer tennisen.

Första gången de möts här i Wimbledon sedan 2008. Där och då var det final, och googla fram den matchen om ni inte sett den. Av många framröstat som tidernas bästa tennismatch. Även om deras rivalitet känns allt för vänskaplig för min smak, till skillnad från hur det verkar i Federer vs Djokovic,

Hur blir dagens match då och varför hittas värde på Federer till 2,25?

Jo, i min värld är den här matchen fullständigt vidöppen. Extremt svårt att förutspå utfallet och vinnaren, desto lättare att förutspå matchbilden och spelarnas taktiska ingångsvinkel.

Federer kommer försöka trissa upp tempot så högt det går, korta ner duellerna och attackera på allt. Nadal föredrar längre bolldueller men även han har på senare dagar haft ett tydligare fokus på att diktera bollduellerna och snabbare gå på avslut. Den som lyckas ta initiativet i matchen och diktera poängerna, ja han är den som kommer vinna det här.

Vem lyckas med det? Ja, det är just det som är så extremt svårt att förutspå. Båda två har sett ruggigt vassa ut under hela turneringen och Nadal är kanske den som imponerat mest relativt sett. Detta då Nadal historiskt sett sällan briljerar på gräset men i år, helt outstanding såhär långt. Det är också anledningen till att han ganska så förvånande nog har satts som ganska stor favorit i den matchen som jag till skillnad från marknaden hävdar är helt öppen och 50/50.

Nyckelfaktorer till varför jag ändå kliver in på Federer här.

  • Federer har bortsett från grusmatchen i våras som hade extremt ovanliga spelförhållnaden, 4 raka segrar mot Nadal och det i Grand Slam och Masterssammanhang. De tre senaste har Federer inte ens tappat set. Även om Federer där och då hade sin absoluta toppform och Nadal kanske inte riktigt var lika sylvass som idag är det ett starkt tecken på att Federer knäckt koden i hur man spelar mot Nadal på snabba underlag.
  • Nadal såg fullständigt oslagbar ut i Austarlien Open tidigare i år. Han krossade allt motstånd TILLS han mötte en jämnbördig. Novak Djokovic den gången. I finalen. Vi kan väl milt konstatera att Nadal åkte på en sådan dyngspö att det nästan var smärtsamt att se på. Min poäng: Det är en sak att glänsa mot medelmåttor. Nu står kungen av gräs, Farbror Federer på andra sidan nätet. Som dessutom kommer ha hela publiken på sin sida.

Hade gått att skriva upp den här matchen hur länge som helst men känner att det räcker här. Alla känner till dessa två tillräckligt väl. Vi kan ha framför oss en fullständig klassiker så att inte snappa in kanal 9 eller Eurosport Player idag och bevittna den här matchen, ja det vore snudd på ett lagbrott.

Det här kan sluta hur som helst, och att då få 2,25 gånger pengarna på Roger Federer är tveklöst spelvärde.

**

Casumo ger nya spelare 20.000 (!!!) i välkomstbonus. Den största sportbonusen som någonsin funnits i Sverige.