19 augusti, 2019
Nya bonusar!
2 september, 2019

US Open i full gång och rejält med spelvärden inför fredag&lördag.

Knackig uppdatering från vårt håll under sommaren på grund av diverse saker. Annat projekterande och en del ledighet och framför allt hutlöst många golfrundor har gjort att tiden inte alltid funnits över till att uppdatera rekar dagligen. Nu när det dock återigen är dags för en Grand Slam i tennis samtidigt som alla de europeiska toppligorna vevat igång och Allsvenskan går in i en guldstrid är det ju dags att återuppta det vardagliga pollettregnet.

US Open har pågått i ett par dagar och precis som i Wimbledon har även den här Slamen inletts med en succé på det spelmässiga planet för egen del. Utan några papper på det blir det ju däremot bara löjligt så är lika bra att direkt styrka den tesen med en bra utdelning på helgens spelutbud från New York. Gott om spelvärden har jag hittat.


US Open 3:e rundan Fredag & lördag med start kl 17.00 :Alex di Minaur vs Kei Nishikori. SPEL Di Minaur till 2,55

En Alex Di Minaur som verkligen etablerade sig uppe i toppen i just den här turneringen förra året har äntligen hittat storfomen nu senaste månaden efter en ganska svag vår och sommar. Riktigt fin resultarad i turneringarna inför US Open och har sett riktigt stabil ut inledningsvis här i US Open.

Nishikori är såklart en spelare som fortfarande har en högre höjd än Di Minaur men hur ofta får vi se den nu förtiden? Inte alls särskilt ofta. Snudd på aldrig längre. Kei Nishikori gillar att driva på tempot och Alex Di Minaur älskar att försvara sig. Matchbilden passar alltså båda som handen i handsken men av det jag sett hittills är favoritskapet på japanen här alldeles för stort.

Värde på Di Minaur till 2,55. Givet.

**

Pablo Carreno Busta vs David Goffin. SPEL Carreno Busta +4,5 gem till 1,95

Två spelare som kanske allra tydligast prickat toppformen lagom till den här slamen. 2-0 i inbördes möten till Bustas favör och att han trivs i New York är inte direkt någon hemlighet. Minns när undertecknad med sällskap sprang in i Carreno Busta på en bar i centrala Manhattan några timmar efter att han mirakulöst nog nått en semifinal men väl där blivit utskopad. Han var inte direkt blyg med att fira den semifinalbragden, milt uttryckt.

Någon ny semi lär det aldrig mer bli för Carreno Busta i någon Grand Slam men att han kan nå avancemang från den här matchen vore inte alls överraskande. Väljer dock det mer säkra alternativet och tar handikapplinan +4,5 gem till nästan dubbla pengen. Bustas otroliga noggranhet kommer inte bjuda på ett dugg gratis.

Jämn tillställning lär detta bli och att då sitta på plushandikappet på spanjoren här är ett klockrent utgångsläge.

***

Grigor Dimtirov vs Kamil Majchrzak. SPEL: Över 3,5 set till 1,75

Lite av en doldis den här polacken som ska ta sig an Dimitrov och jag tror nog det spelar in en hel del i varför det har blivit ett oerhört favoritskap på Dimitrov här. Dimitrov som tog sig vidare mot en usel Seppi i förstaronden och sen vidare på WO i senaste rundan efter att Coric slängde in handduken.

Viktigt att notera här; Dimitrov är långt långt ifrån den spelare han en gång var. Även om han stundtals ser tendenser på att han närmar sig något sånär en duglig form är han inte alls den stadiga spelare han en gång var. Polackens serve och Dimitrovs svajjighet i både psyke och spel bäddar för att detta minst går till fyra set.

***

Nick Kyrgios vs Andrei Rublev. SPEL Kyrgios till 1,58

Vad är det för noggranhet som dåren Kyrgios visat upp hittills under årets US Open? Det borde sätta skräck i hela övriga spelarfältet. Löjligt stabil och undvikit sina annars sedvanliga utbrott och dippar. Ser dessutom mer fit ut än någonsin. Nu när lottningen öppnat upp sig på hans halva har han nu kanske sin riktigt första stora chans att sig till en semifinal i en Grand Slam sedan Australien Open 2018, när undertecknad var på plats i Melbourne och bevittnade en sjukt intensiv match mellan honom och en för stunden formtoppad Dimitrov. Se upp för Nicky, övriga fånar till spelare.

Kyrgios som för övrigt fortästter röra upp känslor för sitt beteende där vissa idioter fortfarande hävdar att han är en fara och skada för sporten. Det håller nog inte riktigt biljettförsäljarna med om. Fullt hus i stort sett varje match han spelar, oavsett motstånd. Det är mer än vad man till och med kan säga om värlsettan Djokovic. Så jo, Nick Kyrgios behövs, på alla sätt och vis. Hur han än vill bete sig.

Möter i den här matchen Andrei Rublev som spelar sin bästa tennis på mer än ett år. Här lär dock nog ryssen få möta sin överman. Kyrgios spelar så avigt, varierande och oförutsägbart som ingen annan. Rublev behöver rytm för att få chans att veva iväg sina attackslag. Det får han som sagt itne här. Överlägsen serve på Kyrgios dessutom.

Har Nick Kyrgios huvudet på skaft vinner han detta, inget snack om saken. Rublev är heller inte alls den typen av motståndare som kan få Kyrgios uttråkad då Rublev attackerar på allt så fort läge ges. Detta vinner Kyrgios till 1,58.

***

Pablo Andujar vs Bublik. SPEL Andujar till 1,78

Som han imponerat, den gode Andujar. En Bublik som med minsta möjliga marginal spelat sig igenom två ruskigt långa och tighta femsetare lär inte direkt trivas mot den kollosalt bollsnåle Andujar i över 30 graders hetta imorgon. Klar fördel Andujar här. Fint värde 1,78.

***

John Isner vs Marin Cilic. SPEL Isner 2,05

Isner i den Grand Slam han alltid presterar väl i mot en Cilic som har mil till sin forna storform. Cilic såg direkt svag ut i föregående runda mot Stebe och hade stora problem i sin egna serve. Att då möta världens kanske svårbrutnaste spelare genom tiderna är kanske inte direkt det man önskar sig. Isner slog Struff med 3-0 igår och Cilic påminner en hel del om Struff.

Tight match men i min värld ska Isner stå som favorit. 2,05 på den 6 meter långa amerikanen är taget.

**

Denis Shapovalov vs Gael Monfils. SPEL Shapovalov till 2,08

Shapovalov är ytterligare en spelare som prickat in storformen lagom till den Grand Slamen som han med dunder och brak slog igenom i för två år sedan. Shapovalovs attackerande bombardemang mot Monfils duttande ska över fem set väga över till Shapos favör en vanlig dag. Monfils som dessutom mer än ofta dras med fysiska besvär i Grand Slam när matcherna blir långa och värmen överstiger 30 grader.

Shapo till 2,08 nyper vi tag i.

**
***
*****


Blev en hel del matcher det där. När tredjerundan är färdigspelad är det dags att snegla på hur vinnaroddsen ser ut. Vill ha en omgång till för att få en rejäl anblick på hur spelarna ser ut, fysiskt och spelmässigt. Vi har till exempelvis storfavoriten Djokovic som varit öppen med att han har problem med axel och armbåge, en Medvedev som också han visat prov på fysiska problem. Värt att ha i åtanke. Federer till 8,0 vore inte helt fel att sitta på om Djokovic blir tvungen att slänga in handduken. Men som sagt, återkommer med vinnaroddsen efter lördag kväll spelats klart och vi har åttondelarna spikade.