Nya bonusar!
2 september, 2019
Semifinaler i US Open och Nadal nu dunderfavorit till titeln. Och hade Dimitrov ens vunnit KM på Kumla Anstalt?
6 september, 2019

Läge att lasta Stanimal mot New Yorks mest avskydde dåre. (1,83) + Vinnaroddsen.

Börjar dra ihop sig nu nere i New York och senare ikväll är det dags för kvartsfinalerna att veva igång inne på världens största tennisarena, Artur Ashe Stadium. Att man befinner sig i Sverige nu istället för att vara på plats är ju ren och rama dårskap men nu är det som det är.

Med Djokovic utbuad och utslagen snackar nu alla om om den eventuella drömfinalen, Roger Federer vs Rafael Nadal. Det mesta tyder på att de kommer mötas på söndag och osannolikt nog blir det deras första möte någonsin i US Open. Har varit många gånger de två gossarna bara varit en match ifrån att mötas men där det alltid varit en av dem som helt enkelt darrat ur turneringen. 2017 var ju året de skulle mötas, den gången i en drömsemifinal. Undertecknad var på plats i New York och Federer skulle då bara städa av en halvskadad Juan Martin Del Potro i kvartsfinalen men näe, inte heller den gången blev det något ”Fedal”-möte i New York efter att Federer fullständigt gått bort sig både taktiskt och spelmässigt mot sengångaren från Argentina.

Federer har Dimitrov och sedan Medvedev/Wawrinka i vägen för att nå final och Nadal har den urmysiga dvärgen Schwartman och sedan mest troligt Monfils som sina hinder ivägen för en finalplats. Med andra ord, det kunde på pappret varit oerhört mycket värre. Ska dessutom läggas till att både Nadal och Federer ser kusligt formstarka ut och när den spelare de båda två kissar på sig av att möta, Novak Djokovic, är utslagen börjar nog båda två inse vilken ofantlig möjlighet detta är att vinna US Open i år. Federer har inte vunnit US Open sedan 2008, bra j*vla sjukt faktiskt. Han kommer såklart aldrig få en bättre chans att vinna den här Slamen en sista gång, den uråldriga farbrorn från Basel.

Så, detta leder mig in på vinnaroddsen.

Rafael Nadal 1,90
Roger Federer 2,90
Wawrinka 11
Medvedev 11
Monfils 19
Berretini 29
Schwartzman 41
Dimitrov 51


Kan någon vänlig själ berätta för mig vilka preparat oddssättarna missbrukar? Federer har först Dimitrov och sedan Wawrinka (berättar snart varför) i semin som motståndare innan finalen. Utan någon som helst överdrift är dem två spelarna de två från toppen som Federer alltid, med betoning på alltid, haft allra allra enklast emot. Det finns inget i Dimitrovs spel som biter på Federer och Wawrinka är fullständigt chanslös mot Federers höga tempo han sätter på gräs och hardcourt. 23-3 i inbördes och Federer aldrig förlorat på hardcourt mot Wawrinka. Federer vs Dimitrov, 7-0 i inbördes. Min poäng? Jo, Federer ska inte kunna missa en finalplats, med andra ord.

Nadal, nej lär inte ha allt för stora problem mot varken Schwartzman eller Monfils/Berretini, även om Monfils ser ruskigt vass ut och om han bara hade en IQ-nivå som översteg bergsgetters hade kunnat vara ett hot mot Nadal och ja, egentligen alla spelare i hela världen. Nu saknas det ett par hjärnceller som sagt, och då kommer Monfils såklart inte kunna gå hela vägen, den här gången heller.

Så, vart vill jag komma? Ja, hur i halva och hela och alla möjliga frider kan Nadal vara såpass favoritbetrodd här? Vi pratar om en tänkbar motståndare i Federer i finalen som Nadal inte slagit sedan 2015 på andra underlag än grus och som har minst lika stor sannolikhet att nå finalen som sin spanska rival. Federer har knäckt koden i hur man slår Nadal och för Nadals del har det låst sig å de grövsta när han ställs mot den schweiziske farbrorn. 2.90 på Federer som slutsegrare är såklart jättevärde.

Dem andras spelarnas odds då? Nja. En Wawrinka som hade sluppit Federer eller en Medvedev som varit fysiskt fit hade kanske kunnat vara två jokrar. Monfils med sin högstanivå, mjo kanske. Men nej, som sagt. Ingen av dem övriga i fältet kommer klara av att slå både Federer och Nadal. Det här står mellan någon av dessa giganter. Punkt slut.

Så, som sagt. In och sleva på Farbror Federer till 2,90.

***

US OPEN Kvartsfinal Tisdag kl 20.00

Stanislas Wawrinka vs Daniil Medvedev. SPEL Wawrinka 1,83

Stan The Man the ANIMAL har ännu en gång vaknat till liv lagom till att en Grand Slam pågår. Han är onekligen de stora matcherna och turneringarnas man och segern mot överlägsna världsetta Djokovic i åttondelen var inte minst ett tydligt kvitto på det. Även om Djokovic var småskadad så vettefan om inte Stan vunnit ändå. Det är lite lustigt det där, Wawrinka är totalt chanslös i en matchup mot Federer men mot Novak Djokovic, som innehar den högsta nivån någon spelare någonsin haft i världshistorien, så trivs den gode Stan som fisken i det berömda vattnet. Wawrinka är den enda spelaren i världen som med sitt eget spel kan slå en Djokovic i sin absoluta peak. Nadal chanslös, Federer ännu mer chanslös mot Djokovic när Djoko är som bäst. MEN, Stan, han kan bomba igenom Djokovic vilken dag som helst om klockorna står rätt till.

Varför? Jo, Wawrinka får styra och ställa i tempot och från baslinjen bombardera med sina vinklade attackslag åt alla håll och kanter. Ungefär EXAKT så som det kommer bli ikväll mot Medvedev. Enda skillnaden är att Medvedev är oändligt mycket sämre än Djokovic i försvaret och när Medvedev dessutom visat tydliga indikationer på att han är sliten fysiskt spår jag snudd på överkörning ikväll från Stans sida.

Wawrinka har hittat toppformen och den där bollträffen som dånar och han rörde sig dessutom exemplariskt i senaste matchen och ser ut att vara mer fit ut än på länge. Medvedev måste vinna detta i raka set, annars kommer han bli fullständigt mosad av Wawrinka är min take på den här matchen.

Med rådande förutsättningar som gäller och baserat på hur spelarna sett ut hittills under veckan är detta ett givet högspel på Wawrinka.

Medvedev som dessutom tillhör den där skaran av den yngre generationen som beter sig som avskum på planen har fått hela New York-publiken emot sig och blivit fullständigt utbuad i sina senaste matcher. Ganska ovanligt för att vara tennis. Han lär inte direkt bli mindre avskydd och häcklad när han nu ställs mot publikfavoriten Stan Wawrinka. Det kommer koka inne på Artur Ashe ikväll, och Wawrinka kommer älska det.

Full kareta in på Stan the Man ikväll och råder er att spela på en ”one-set bookie” som rättar spelet som vinst även utifall Medvedev kastar in handduken efter något set eller två.

***