Läge att lasta Stanimal mot New Yorks mest avskydde dåre. (1,83) + Vinnaroddsen.
3 september, 2019
Spännande Champions League-höst väntar
10 september, 2019

Semifinaler i US Open och Nadal nu dunderfavorit till titeln. Och hade Dimitrov ens vunnit KM på Kumla Anstalt?

Kvartsfinalerna gick ju inte riktigt som vi tänkt oss senast. Federer åkte osannolikt ut mot Dimitrov, den spelare han knappt ens tappat set mot under hela sin karriär och som dessutom varit i sin största spelmässiga svacka i sitt liv. Federer skyllde i efterhand på att ryggen hade smärtat och stört honom under hela matchen och ja, det kan nog säkert legat en hel del sanning i det. Riktigt svag insats av Federer var det hur som helst.

Att Dimitrov är i semifinal i en Grand Slam år 2019 fanns det inte en enda människa på det här jordklotet som ens kunde föreställa sig. Defintivt inte han själv heller. För några veckor sedan förlorade han mot Kevin King. Kevin King hade inte ens vunnit anstalts-mästerskapet på Kumla. Och inför den här turneringen hade jag tvivlat på om ens Dimitrov lyckats knipa hem den bucklan. Finns ju enligt ryktesväg trots allt en hel del bollbegåvade gossar där inne som nog skulle kunna serva hem den titeln.

Missförstå mig rätt, grundkapacitet finns hos Dimitrov. Han har varit i semifianl i Australien Open 2017 och var där medverkande i en av de bästa matcher som spelats under hela 2000-talet och han har även någon Mastertitel och London-slutspelet i sitt pokalskåp. Så, ingen duvunge såklart men det råder ingen tvekamhet om att han underpresterat något kopiöst under 2018 och 2019 och nu från ingenstans står han istället inför sin kanske största match i karriären, en semifinal i en Grand Slam UTAN att behövas tvingas ställas emot någon av de tre stora (Nadal, Djoko eller Federer). Vilken osannolik möjlighet som öppnats upp för bulgaren.

Dimitrov ska sent ikväll ställas mot Medvedev som bara fortsätter VÄGRA att förlora, hur mycket krämpor han än har och hur sliten han än må vara. Högspelet på Wawrinka i kvartsfinalen gick som bekant åt skogen även om den vaksamme kunde notera den brutala oddsrörelsen i slutet av första set där Wawrinka föll ner i 1,07 och Medvedev gick att köpa till över 10 gånger pengarna. Några minuter senare hade han mirakulöst nog vunnit tiebreaket i första set och sedan verkade hans skavanker (fejkade?) ha slutat att störa honom och det blev till slut en rätt så komfortabel seger för Medvedev till slut där Wawrinka gjorde en fullständigt dåraktig och genomusel insats från start till mål.

På den andra halvan av lotten har Nadal planenligt gasat sig fram till semin och ställs nu mot Berretini, vilket även det är ett namn man inte direkt räknade med skulle stå i en semifinal av US Opens 2019 års upplaga.

Med Djoko och Federer utslagna har såklart Nadal klivit fram som våldsamt kraftig favorit till titeln och står i skrivande stund i 1,30 att lyfta titeln. Noterbart är att Nadal gav indikationer på någon halvskavank i hans vänstra arm i senaste matchen och tog behandling för det. Verkade inte vara något allvarligt men med Nadals skadehistorik skulle jag nog ändå inte riktigt våga skjuta iväg några större volymer på 1.30 även om det såklart ska mycket till för att han ska sumpa den här chansen att närma sig Federers GrandSlam-rekord. En vinst här skulle innebära 19 titlar för Nadal kontra Federers 20. Det börjar bli allt mer tydligt att Federer nog inte kommer kunna försvara detta rekord utan lär bli ifrånsprungen av både Nadal och Djokovic om det vill sig illa.

****

Så, hur går det ikväll och inatt i semifinalerna?

Dimitrov 2,80 vs Medvedev 1,51. Är Medvedev fullt fit så vinner han detta utan några större bekymmer. Det är ju dock ett ganska stort frågetecken till om han verkligen är fullt fit. Därför känns Dimitrovs höga pris här rätt så lockande. Dimitrov i total harmoni med hans enorma energi han kommer kliva in i den här matchen med skulle en dålig start för Medvedev vara jobbig för ryssen.

Avvaktar nog och ser live hur den här matchen inleds men är inte alls främmande för att gå på skrällen här. Dimitrov rörde sig overkligt bra mot Federer och kan han få en del gratis på sin annars halvknackiga serve här, ja då är det inte alls omöjligt att han når sin största framgång i karriären ikväll. Dimitrov måste våga vara aggressiv och få Medvedev i rörelse från hörn till hörn, då han i det rena bollandet är fullständigt chanslös, även om Medvedev så skulle lira utan både ben och armar.

***

Nadal 1,08 vs Berretini 10,75 – Rysligt spännande detta? Nej, inte riktigt. Berretini har förvisso på pappret egenskaper som skulle kunna såra Nadal. Bra serve, stabil i bollandet och tillräcklig tyngd i sin forehand att slå igenom Nadal. Men, vi pratar över fem set här mot en Nadal som ser galet påslagen ut. Vore en gigantisk skräll om Berretini vinner det här. Om ens det adjektivet räcker. Är nog faktistk större sannolikhet att Aftonbladets svagbegåvade ledarskribent Anders Lindberg skulle vräka ur sig något vettigt för en gångs skull än att Berretini vinner det här. Och det, det säger inte lite om hur fruktansvärt liten sannolikhet det är att Nadal torskar det här.

***

I damernas turnering har Serena Williams nått ännu en Grand Slam Final (förlorat sina senaste tre) och möter en av de absolut kyligaste spelaren, herrarna inkluderat, som slagit igenom i tennisen senaste året. Bianca Andreescu . Såg henne live i Kalifornien i våras och Indian Wells och alltså, sättet hon envist bara öser in vinnare och attackerar från precis alla ytor på banan är magiskt. Totalt iskall i skallen är hon också. Nu har jag inte sett allt för många matcher hon lirat men av de matcher jag sett så är mitt fasta intryck att det omöjligt kan finnas någon spelare på varken dam eller herrtouren som konstant plockar fram sitt allra bästa på dem allra viktigaste poängerna. Inatt mot Bencic var det direkt löjligt. Varenda breakboll hon hade emot sig i första set gjorde hon sina bästa poäng under hela settet och vräkte in vinnare kombinerat med overkliga stoppbollar. Om bara en viss schweizisk farbror fötts med en endaste promille av den vinnarskallen Bianca Andreescu besitter hade hans redan överfyllda pokalskåp varit snudd på dubbelt så stort.

Bianca Andreescu är rejäl underdog oddsmässigt inför finalen mot Williams men satan så man håller på Bianca Andreescu. Serena Williams verkar vara en vidrig människa rakt igenom. På precis alla sätt och vis. Att hon kvarhåller sin popularitet hos amerikanarna är faktiskt inget annat än sinnesjukt. Googla bara på hennes beteende, både på och utanför plan så inser nog även den mindre initierade ganska fort hur jävla osympatisk hon faktiskt verkar vara.

**


10bet erbjuder höga odds, stor välkomstbonus och djupa marknader.