Final i Peking. Värde hos greken (1,84) –
6 oktober, 2019
Djurgården – Hammarby
6 oktober, 2019

Dundergivet spel i Stockholmsderbyt (1,64)

Allsvenskan 2019 Söndag kl 15.00

Djurgården vs Hammarby. SPEL: Båda lagen gör mål – JA 1.64

Ja alltså, här är det snudd på att man undrar om det verkligen behövs en motivering.

Vi har ett Hammarby som med all största sannolikhet kommer att slå målrekord i Allsvenskans historia mot ett Djurgården som gjort mål i varenda match match man spelat i år. ( Såklart bortsett från derbyna mot AIK där Djurgårdsspelarna i sedvanlig ordning förvandlas till handlingsförlamade bergsgetter)

Bajen har egentligen sedan dag 1 efter att den där trötta danske dvärgen Mikkelsen skeppades iväg och Billborn tog över spelat Allsvenskans kanske mest fartfyllda anfallsfotboll. Förra året räckte det nästan hela vägen in i mål och under den här säsongen har man spetsat till laget och offensiven ytterligare. Som undertecknad blårand tar det emot att säga det men Bajen spelar en fotboll som väldigt få andra lag någonsin har gjort i Allsvenskan. Otäckt idérikt och fartfyllt. Det går i stort sett inte att gå in i ett derby i en bättre form än den Bajen kliver in till det här mötet med. Offensivt sett, åtminstone.

Defensivt finns det däremot en hel del brister, minst sagt. Firma Lagerlöf/Bergstrand som rattar Djurgården har ju såklart slipat på varenda liten yta som uppstår mellan Bajens lagdelar när dem flyttar fram sina positioner.

Tittar man på tabellen ser man rätt tydligt hur Hammarby sticker ut från mängden. Man har gjort ÖVERLÄGSET flest mål i serien men har ju också släppt in mer än dubbelt så många baljor som sina konkurrenter i Malmö, AIK och Djurgården.

Vad är poängen med allt detta dravel? Jo, jag försöker bara tydligt poängtera; Bajen kommer göra mål och man kommer också släppa in mål. Precis som alltid när Bajen spelar.

**

Djurgården kommer såklart också in i det här derbyt med otroligt positiv känsla. Man har tack vare sin konstruktiva och smarta fotboll satt sig i förarsätet i det här guldracet och hur overkligt det än må vara sett till den tunna trupp man besitter så har det Allsvenska guldet 2019 nu blivit Djurgårdens att förlora.

**

Förutsättningarna är rätt så tydliga. Hammarby MÅSTE gå för seger för att ens ha det minsta chans på guldet och åtminstone för att haka på i guldracet. Djurgården behöver vinna för att bibehålla gapet ner till närmsta jagande Malmö. Vi lär inte få ett tillknäppt derby, även om digniteten på matchen är något utöver det vanliga. Koka på läktarna kommer det dessutom att göra, var så säkra.

Två otroligt anfallskickliga lag som både är bra i det bollförande spelet och fruktansvärt vassa i omställningsspelet bäddar för ett derby som kan bli en klassiker.

**

NIO RAKA derbyn mellan Djurgården och Bajen har båda lagen gjort mål i. Så även historien talar alltså sitt tydliga språk.

Med allt detta sagt tycker jag 1,64 på båda lagen gör mål är oerhört generöst. I min bok är sannolikheten klart högre än de dryga 60 procenten som oddssättningen vill göra gällande.

BÅDA LAGEN GÖR MÅL – JA till 1,64 tar jag hos 888sport.

**