Rugby- VM
27 september, 2019
Dundergivet spel i Stockholmsderbyt (1,64)
6 oktober, 2019

Final i Peking. Värde hos greken (1,84) –

ATP Peking 500 – FINAL Söndag kl 13.30

Stefanos Tsitsipas vs Dominic Thiem. SPEL Tsitsipas 1,84

Thiem har verkligen presterat en nivå på hardcourt som är klart högre än det vi brukar få se från österrikaren och har nu tagit sig fram till final här i Peking. Var kanske inte riktigt det man trodde när han åkte på spö mot 150:e rankade finnen Ruusuveoro i Davis Cup härom veckan. Givet stavfel på hans namn där men han är alldeles för usel och menlös som tennisspelare (förmodligen som individ också) för att lägga ner en endaste sekund i onödan på.

Hur som helst, Thiem har tagit sig till final genom att bl annat ha slagit en Andy Murray som börjar visa en del, om än små, tendenser på att han kanske kommer kunna ta sig tillbaka till världstoppen igen. Utöver Murray så har Thiem bemästrat Zhang, Gasquet och Khachanov. Vinsten mot Khachanov var förvisso ganska långt ifrån rättvis men en seger är trots allt en seger.

Tsitsipas har dock i sin tur slagit spelare av klart högre kaliber och vinsten i fredags mot Zverev i raka set var minst sagt imponerande. Ska betonas att Zverev denna vecka verkligen hittat spelet och jag trodde länge han skulle gå hela vägen och vinna den här veckan.

För mig är det inget snack om att Tsitsipas på hardcourt är en bättre spelare än Thiem och rent spelstilsmässigt ska Tsitsipas variation och offensiva attacker vara lite av en mardröm för Thiem som snarare i lugn och ro vill kunna stå och bomba någon meter bakom baslinjen på monotona bollar.

Tight lär det bli men jag tror Tsitsi över tre set ska vara den vinnande spelaren här. 1,84 får vi på greken hos 888sport.

**