Lucky Sports
9 oktober, 2019
Den överlägsne ännu mer överlägsen denna vecka. (1,84)
11 oktober, 2019

Skrällmatta på 1/8-delarna i Shanghai Masters.

ATP Shanghai 1000 Masters Torsdag start kl 06.30

Fabio Fognini vs Karen Khachanov. SPEL Fognini 2,90

Dessa två möttes som senast för dryga veckan sen och det var länge en ruggigt tight och välspelad match innan Fogge tiltade ur lite på slutet. Vad har hänt sedan dess? Jo, Fognini har stått för två riktigt imponerande insatser mot både Querrey och Murray. En fokuserad och seriös Fognini är alltid livsfarlig mot precis vem som helst, och hittills har han verkligen varit rejält påslagen här i Shanghai. Jakten på slutspelsplatsen kanske lockar, vem vet. Anmäld till Stockholm Open nästa vecka är han hur som helst dessutom, den italienska dåren.

Nu möter han en Khachanov som mer och mer börjar hitta formen och såklart är en spelare av hög kaliber i sina bästa stunder. Jag väljer dock att gå rak Fognini här då oddsen känns ändå ett par punkter för högt här. Lyckas Fognini bara få Khachanovs servar i spel ska Fognini kunna flytta runt Khachanov tills han missar.

Bra skällchans på Fognini till 2,90.

**

Hubert Hurkascz vs Stefanos Tsitsipas. SPEL +1,5 set på Hurkaszh till 1,80

Tsitsi fortsätter vinna sina matcher men han gör det ändå utan att riktigt imponera. Det i sig är ju å andra sidan en brutalt viktig egenskap i tennis och som kommer bära långt i grekens karriär, men som sagt, han är inte riktigt nära sin toppform för tillfället.

Hurkazsch däremot imponerade rejält mot Monfils och var klinisk i sin serve. Mot Tsitsipas rätt så svaga returer lär detta bli en match med mycket få breaks i. Små marginaler och jag tycker det finns en hel del som talar för att Hurkaszh ska kunna knipa med sig åtminstone ett set här.

Ytterligare en faktor är att Tsitsipas eventuellt kan vara sliten sedan förra veckan i Peking och att han spelade två långa set mot Felix senast. Hurkazsch däremot, han fick spelledigt under onsdagen.


**

Nikoloz Basisvahili vs Dominic Thiem. SPEL Basilashvili till 4,2

Håller såklart nere insatsen här men priset på Basse här är lite för högt för att kunna låta bli. Basse har verkligen tempot och spelstilen som ska kunna störa Thiem även om Thiem imponerar stort i Asien såhär långt.

Ett inbördes och den vann Basilashvhili 2-0 på hardcourt. För att slå Thiem krävs det att man sätter tryck på honom och till varje pris underviker österrikaren att få tid till att bomba på med sina attackslag, särskilt från forehandsidan. Basse har ett tempo och en flackhet i sina slag som en bra dag ska kunna pressa ner Thiem i hans backhandhörn där hans absolut stora svaghet är.

Skrällpeng på Basisvahili här till 4,20 känns ändå motiverat. Sethandikap +1,5 till över dubbla degen är också ett alternativ för den lite mer restriktive.

***

Andrey Rublev vs Alex Zverev. SPEL Rublev 2,45

Som han pangar på nu, Rublev. Två otroligt stabila segrar mot Millman och Coric där han sett sådär våldsamt bra ut som spelare med Rublevs spelstil ibland kan göra. Mot Zverev kommer han få den tid han behöver för att styra och ställa och skjuta iväg sina missiler från baslinjen. Såg ej Zverevs match mot Chardy senast men siffermässigt var det en jämn match och nu är det minst sagt ett par snäpp högre i nivå Zverev ställs emot.

Rublev, som kanske inte riktigt har utseendet till sin favör vilket artikelbilden inte direkt bestrider (ser lite ut som en blandning av en sovjetisk pensionerad torped blandat med en rabiessmittad sumpbäver) har däremot ett tenniskunnande få besitter. Fortsätter han visa upp den form han hittat nu under hösten kommer Zverev få det svettigt här, minst sagt. Jättefint odds att få Rublev till 2,45 här. Dundertaget.

**

Nöjer oss där. Kommer kunna bli mycket intressanta matcher i helgen när den här turneringen ska avgöras. Federer vs Djoko på söndag skulle man väl till exempel kunna stå ut med.