Den överlägsne ännu mer överlägsen denna vecka. (1,84)
11 oktober, 2019
Sverige – Spanien
13 oktober, 2019

Allt talar för Liverpool. Med märkliga undantaget av oddsmarknaden? (Maxbet säsongsspel 1,76)

Hur man än vrider och vänder på den här prissättningen fram och tillbaka så landar jag till slut ändå i samma slutsats. Detta är en ruggigt bra investering att sitta på.

Liverpool att vinna Premier League den här säsongen till 1,76. – BETFAIRS SPELBÖRS – (marknadslikviditeten och nuvarande oddsen i bifogad bild nedan)Vad talar FÖR spelet?
 • Liverpool har skaffat sig en 8 (!!) poängs ledning ner till närmsta jagande (den enda) konkurrent Manchester City. Detta har man gjort utan att för den delen imponera särskilt mycket. Man har tagit sina stabila segrar men man har långt ifrån prickat in någon toppform. Liverpool har precis som många andra storklubbar ute i Europa varit trögstartade och det är långt kvar av säsongen tills lagen och dess spelare ska peaka formmässigt. Är detta rentav Liverpools formsvacka vi sett? Isåfall ser prognosen rätt så lovande ut för de röda. Åttapoängs-ledning är hur som helst en stor ledning.
 • Liverpool har inte vunnit ligan på över 30 år. Man vann CL så sent som i våras. Låt oss milt uttrycka det som så här, det är inte direkt någon stadshemlighet i var klubben, spelarna och dess supportrar har sitt största prio i år. Ligabucklan ska hem till Liverpool. Punkt slut.
 • Manchester City har som motsats till Liverpool mer eller mindre prenumererat på den inhemska ligatiteln senaste åren. Man har däremot INTE lyckats i Champions Leauge. Egentligen inte ens varit nära. Om Liverpools prio är på ligan i år råder det ingen tvivel om var City har sitt huvudfokus i år. Champions League. Punkt. Hela den här Qatar-finansierade satsningen dem där shejk-gossarna inledde för snart 10 år sedan har haft ett enda stort huvudfokus sedan dag 1. ERÖVRA FOTBOLLSVÄRLDEN: Hur gör man det? Jo, man erövrar den allra mest ädla pokalen. CL-bucklan.

  Missförstå mig rätt här. Självklart har både Manchester City och Liverpool breda trupper nog fullproppade med kvalité att man är rustade nog att slåss på flera fronter (inhemska cuperna, Ligan och CL) men det går inte att komma ifrån det faktum att det väldigt sällan går att vara 100% dedikerad och fokuserad på alla titlar utan att man tappar några procent i fokus och prestation. Fem av de senaste åtta CL-säsongerna har vinnaren i Champions League INTE mäktat med att vinna sin inhemska liga. Det säger ändå något. Man blir bäst i Europa, men då ofta till priset av att man INTE blir bäst
  inrikes.
 • Rent spelmässigt har Pep och hans Manchester City haft det trögare i år än föregående år. Defensivt ser man dessutom ut att läcka betydligt mer än vanligt. Faktum är att man har det ganska skralt ställt truppmässigt i backlinjen. Zinchenko är ingen spelare värdig City-tröjan. Fernandinho är ingen riktigt mittback. Mendy och John Stones oerhört skadebenägna. Viktige Laporte långtidsskadad. Lagkapten Vincent Kompany lämnat. Otamendi ALLTID en säkerhetsrisk. Ni hör ju själva. Defensivt kommer City åka på en del smällar, hur bra man än spelar sitt flödande anfallsspel. Senast mot Wolves är ett ypperligt exempel. Högmodiga och slarviga i försvaret i små sekvenser av spelet ledde till en extremt oväntad 0-2 förlust i annars en match man var helt överlägsna i.

  Vad kan tala emot?

  Trots allt bara en knapp femtedel av säsongen som spelats. Med andra ord, måånga poäng kvar att spela om. Lägg dessutom till det faktum att City och Liverpool inte mött varandra ännu. Alltså 6 poäng att hämta in bara av dem mötena. DÄREMOT – Det är långt ifrån så att Liverpool har svårt för City. Faktum är att Liverpool faktiskt har en rätt så övertygande fördel i inbördes statistik på City senaste 4-5 åren. Detta har jag varit inne på tidigare; Klopps fotboll och sätt att spela är mardrömmen för Guardiola-skolade lag.


  ****

  Liverpool tappade ett liknande drömläge ifjol. Jag tror inte man över huvud taget kommer låta det hända igen. Man har väntat alldeles för länge på att vinna den där efterlängtade Premier League-bucklan. Förutsättningarna talar helt klart till Liverpools favör här och det finns ingenting som tyder på att Liverpool kommer börja dala.

  I min värld VÄSENTLIGT högre sannolikhet i att Liverpool vinner guld i år än de ynka knappa 58% som oddssättningen påvisar. Jag skulle vilja ge dem minst närmare 65%.

  HÖGSPEL PÅ KLOPP OCH HANS GÄNG ATT KAMMA HEM PREMIER LEAGUE TILL 1,76 PLOCKAR JAG HOS BETFAIRS SPELBÖRS.

  ***