Full pott senast. Nu spelvärden från torsdagens Antwerp. (1.62 , 1.86 , 2.10)
17 oktober, 2019
AIK hämtar hem en trea från västkusten. (1,69)
18 oktober, 2019

Fredagsliren från ATP-tennisen. (2.05 , 1.70 , 2.25)

Gårdagen blev inte alls en succé även om högspelet på Copil hittade hem med väldigt god marginal. Goffin var däremot inte ens nära att ens vinna matchen och Struff sjabblade bort sin match mot Tiafoe.

Nu kvartsfinaler i Antwerp, Moskva och såklart även i Stockholm under fredagen. Innan man beger sig ut till Kungliga tennishallen och blir alldeles redlöst odräglig kan det vara läge att placera polletterna på dagens spelvärden innan fokus hamnar på annat.

Vi börjar i Moskva.

ATP Moskva kl 17.00 – Jeremy Chardy vs Marin Cilic. SPEL Chardy 2,25

Cilics form är så iskall som en form kan vara. Vinst under torsdagen i raka set förvisso men det mot Karlovic. Tennis mot Karlovic blir ju inte riktigt som tennis mot en spelare som inte är 2,50 meter lång och en ålder bra bit över pensionsåldern. Med andra ord, ingen värdemätare.

Nu ställs Cilic mot Chardy som vässat formen rejält på sistone. Båda lever mycket på sin serve och forehand och det doftar små marginaler här. I matcher som avgörs med små marginaler krävs det att man har psyket på plats. Just den mentala biten har Cilic svajjat något obehaligt extremt mycket under hela 2019.

Snudd på 5050 i min bok detta. Värde på Chardy till 2.25 .

***

ATP Antwerp kl 20.00 – Ugo Humbert vs Guido Pella. SPEL Humbert 1,70

Alltså, hur JÄVLA bra var inte Humbert mot Goffin under torsdagen? Sanslöst gedigen prestation och kommer han ens i närheten upp i den nivån mot Pella så kommer Humbert vara numret för stort här. Pella så långt ifrån en inomhus-specialist man kan komma dessutom.

Humbert till 1,70 känns givet.

***

ATP Stockholm kl 20.00 – Tipsarevic vs Sugita. SPEL Tipsarevic 2,05

Tipsarevic har slaktat sitt motstånd i Stockholm såhär långt. Senast mot turneringens absoluta storfavorit, Fognini. Även om Fogge inte riktigt var på spelhumör så visade Tipsarevic upp en nivå som kan räcka satans långt i den här turneringen. Varnade ju lite inför att 51 gånger smeten på Tipsarevic att vinna turren var väl värt en skrällpeng på. Såsom lottningen öppnat upp sig nu, inte alls omöjligt.

Den här matchen har Sugita satts som favorit enligt marknaden. Helt fel tycker jag. Sugita har fått med sig sina matcher ganska snöpligt och med ganska så små marginaler. Tipsarevic har imponerat betydligt mer och jag tror Tipsarevic har väldigt bra segerchans här och matchupen ska passa honom bra.

Tipsarevic till 2,05 är taget. Jättetaget.

***