Minnesota – Montreal
20 oktober, 2019
Djurgården – Örebro
22 oktober, 2019

Wien och Basel. Tisdag.

Lite högre dignitet än förra veckan på den här veckans turneringar som går av stapeln i Wien och Basel och som är uppladdningen inför nästa veckas mastersturre i Paris. Snudd på sinnesjukt jämnt startfält i Wien medans Basel innehar den något vassare spetsen.

Tisdagen bjussar på en hel del fina värden. Aningen tidspress när detta plitas ned så får hålla motveringarna kort.

ATP Basel 500 – Tisdag kl 13.10 och framåt;


Fabio Fognini vs Alexei Popyrin. SPEL Fognini till 1,90

Fogge var tvärusel i Stockholm senast men de som följt tennisen någorlunda senaste åren är väl bekanta om att Fognini kan blanda och ge en hel del utan att det alls behöver bero på någon formdipp. Kvalitétsmässigt skiljer det ljusår mellan dessa.

Fognini i jakt på en slutspelplats slår Popyrin alla dagar i veckan om italiernaren är något sånär påslagen åtminstone. Oddset tveklöst för högt för att ducka.

**

Marius Copil vs Roberto Bautista Agut. SPEL Copil +3,5 gem till 2.10

Copil var lysande förra veckan, precis som han sågott som alltid är när det vankas inomhustennis. Nu möter han en Bautista-Agut som är lite tveksam formmässigt. Copil är väldigt svår att bryta inomhus och jag tror det här kan bli mycket jämnt.

Man ska komma ihåg att Copil nådde final (!!) här förra året och förlorade i en ganska så tight final mot Roger Federer. Spelare som gjort bra resultat tidigare år i en turnering brukar mer än ofta tendera att prestera även nästföljande år. Copil trivs i Basel.

+3,5 gem handikapp till 2.10 tar vi.

**

ATP Wien start kl 14.00

Feliciano Lopez vs Gilles Simon . SPEL Lopez till 2.30

Lite märkligt favoritskap på Simon här kan jag tycka. Lopez har 7-2 i inbördes möten mot Simon och det förvånar mig inte alls. En spelare som Simon sätter inte det minsta tryck på Lopez och när Lopez får styra och ställa i sina matcher blir han alltid svårslagen med den serve han besitter. Lopez visade dessutom prov på fin form i Antwerp där han sånär slog ut finalisten Wawrinka.

Lopez till 2.30 är högt.

***

Guido Pella vs Aliaz Bedene. SPEL Pella till 2.22

Lite samma här som matchen ovanför. Vet inte riktigt om jag håller med om att Bedene ska vara såhär pass betrodd favorit. Pella var inte alls dålig i Antwerpen förra veckan och pratar vi grundkvalité är Pella den klart bättre spelaren här.

Fördel Bedene att han har två matcher innanför bältet här i Wien och har fått känna på underlaget men Pellas grundstyrka är såpass stabil att jag defintivt testar honom till 2.22.

***