Djurgården – Örebro
22 oktober, 2019
3/3 igår varav ett maxlir. Under fredagen hittas värde på Berretini. (1.74)
25 oktober, 2019

Maxspel i Wien, torsdag. (1.90 , 1.59 , 1.79)

Iskall senast där det var både felanalyser och marginaler som studsade emot. Fognini vann förvisso enkelt och Copil-handikappet förlorades med 0,5 gem men varken Pella eller Lopez var särskilt nära.

Upp på hästen igen och under torsdagen är det framför allt ett spel som känns otroligt bra på förhand. Vi börjar med det.

ATP Wien torsdag start kl 12.00 och framåt;

Aljaz Bedene vs Gilles Simon. SPEL Aljaz Bedene till 1,90 (MAXSPEL)

Såg båda dem här herrarnas match igår och intrycket av deras insatser är vitt skilda. Bedene har aldrig varit någon favoritspelare för undertecknad (förmodligen inte för någon i hela världen), men HELVETE så bra och stabil han var igår mot Pella. Spelmässigt var det en överkörning modell större och Bedene hade inte en enda breakboll emot sig i sin serve samtidigt som han snudd på konstant hotade i Pellas serve.

Simon då, jo han mötte ju som bekant Feliciano Lopez och även om resultatet skrevs till 2-0 i set till Simon så var det långt ifrån en säker vinst. Lopez hade break upp i första set och hade även flera bra chanser att bryta Simon i andraset. Nu skiljer ju sig Bedenes spelstil rätt så brutalt kontra Lopez, så matchbilden här kommer ju såklart bli totalt annorlunda. Intrycket var hur som helst att Simon inte alls såg sådär våldsamt säker ut från baslinjen som han i sina allra bästa stunder kan göra. Servemässigt fanns det dessutom mer att önska.

Så bra som Bedene stod upp i bollandet mot Pella och dessutom förmådde att attackera från hela banan ser jag det här som en drömmatchup för Bedene. Simon har inget eget tryck från baslinjen utan väntar på att motståndarn ska slå bort sig. Mot Bedene kommer han få väldigt svårt att få betalt för det och så som Bedene servade igår kommer Simon ha svårt att komma åt Bedene allt för ofta i Bedenes servegem.

Tittar vi inbörde har dem mötts två gånger där Bedene vunnit bägge mötena. Senast den 19 september i ganska så liknande inomhusförhållanden som dessa. Alltså knappt en månad sedan. Bedene vann den matchen i raka set utan att ens ha en enda breakboll emot sig.

Form. Matchupen i spelstilarna. Inbördes möten. Jag tycker det mesta talar för att Bedene drar det längsta strået här. Jag hade nog plitad ned högst 1,70 i odds på Bedene. När vi då får 1,90 på Bedene skjuter jag in insats modell högre.

**

Diego Schwartzman vs Sam Querrey. SPEL Schwartzman till 1,79

Schwarre har haft det litet motigt på slutet och det är något som vi här på Oddsbaren gjort en del avkastning på under de sista veckorna. Den här gången är det däremot dags för att ta rygg på Schwartzman och inte emot.

I Wien är det rätt så långsam inomhus-hardcourt jämfört med andra inomhushallar och tycker vi såg i Querreys senaste match mot Mannarino att han inte alls fick lika mycket på sin serve som han i andra annars fall får. För Schwartzmans dels så spelar det honom helt i händerna. Han får fler av motståndarens servar i spel och när väl bollen är i spel är Schwartzman helt överlägsen de allra flesta i bollandet, inte minst Querrey.

Jag tycker Schwartzman har haft en del marginaler emot sig på slutet och förlorat matcher han i själva verket kanske skulle vunnit. Tror han är rejält revanschsugen att göra bra resultat här i Wien den här veckan. Bra seger senast mot Herbert där han monterade ner Herberts serve fullständigt. Querrey kändes inte alls så klinisk ut mot Mannarino.

Den här gången tror jag Schwartzman drar det längsta strået och tar det till 1,79.

***

***

Fernando Verdasco vs Dominic Thiem. SPEL Verdasco +4,5 gem till 1,59

Låt vara att Thiem spelar på hemmaplan och att underlaget är av arrangören så gott som skräddarsytt för att Thiem ska trivas men den här matchupen är ändå för att tala klarspråk jävligt intressant.

4-0 (!!) i inbördes möten till Verdasco vittnar ganska starkt om att Verdasco inte har det minsta problem att neutralisera Thiems toppspinnade slag. Verdasco har dessutom både slugheten och attackslagen för att sätta press på Thiem och INTE ge honom den tiden han behöver för att diktera matcherna. Noterbart är att två av dessa vinster inbördes har skett på grus, trots att grus är Thiems ÖVERLÄGSET bästa underlag.

Så, med andra ord, ska Thiem verkligen vara såhär stor favorit? Absolut inte.

Thiem har såklart utvecklat sitt spel på hardcourt och inomhus rejält senaste året och att han förmodligen lär vinna den här matchen till slut säger jag inget om. Men att det blir jämnt, ja det får vi nog ändå anta. Att i bäst av tre set på inomhusmatta leda med handikapp på 4,5 gem är mycket. Oerhört mycket. Även om Verdasco ibland faller ihop mentalt så är det bevisligen sällan (läs aldrig) det verkar ske mot Thiem.

Bakfyllan från Nadals bröllop som Verdasco medverkade på i helgen verkar inte heller sitta i. Verdasco vann nämligen på ett rätt så imponerande sätt mot Basisvahili häromdagen.

Verdasco +4,5 gem till 1,59 måste tas.

***