Noaccountbet!
27 oktober, 2019
Semifinaler i Paris samtidigt som Djurgården i vanlig ordning lär kollapsa. (1,83)
2 november, 2019

Åttondelsfinaler i Paris Masters. Torsdag. (3 spel)

Stekhet form sedan förra veckan och med årets sista Masters-turnering igång med en torsdag fullproppat med åttondelsfinaler är det läge att sula in lite polletter i hopp om rejäl avkastning. Utöver det faktum att detta är en prestigefylld Mastersturnering är det också tight race om dem sista slutspelsplatserna till London om två veckor. Står väl främst nu mellan Berretini och Monfils. Slutspelet som för övrigt i år ser ut att bli hetare än på många år då faktiskt alla som kvalificerat sig dit är friska och krya. Brukar annars vara minst 2-3 spelare som tvingas slänga in den berömda handduken pga skada.

Hur som, Paris. Åttondelar. Torsdag.

ATP Paris Masters start kl 12.00 Torsdag –

Grigor Dimitrov vs Dominic Thiem. SPEL Dimitrov 2,35

Att Thiem är en matchvinnare som ofta tenderar att vinna matcher mycket tack vare hans overkligt starka psyke även de dagar när spelet inte sitter är något som är väl konstaterat vid det här laget. Men gårdagens RÅN mot Raonic var snudd på det värre man skådat. Raonic var fullständigt överlägsen i stort sett under hela matchen men Thiem lyckades rädda miljontals breakbollar och sedan höja sig när det gällde som allra mest. Detta samtidigt som att Raonics glaspsyke sakta men säkert trasades samman. Vart vill jag komma? Jo, Thiem såg både sliten och rätt svajjig ut. Kanske fokus ligger på London redan nu?

Dimitrov då? Han har å andra sidan verkligen steppat upp såhär långt under den här veckan. Två riktigt bra insatser mot både Humbert och nu senaste igår mot Goffin. Han vill nog säkerligen avsluta säsongen på bästa sätt efter ett ganska taffligt 2019 (bortsett US Open).

Rent spelstilemässigt skulle jag påstå att detta passar Dimitrov rätt så bra. Han har variationen som får Thiems pangande ur rytm.

Fint odds på Dimitrov här till 2,35.

***
***

Stefanos Tsitsipas vs Alex Di Minaur. SPEL Tsitsipas 1,68

4-0 i inbördes möten till Tsitsipas här och det förvånar mig inte ett enda dugg. Tsitsipas sätt att spela är helt enligt skolboken när man möter en spelstil som Di Minaur. På detta studsiga och rätt så långsamma underlag kommer Di Minaur inte ha ett skvatt att säga emot när Tsitsipas flyttar runt Di Minaur runt hela banan samtidigt som Tsitsi kommer få snudd på varenda serve av Di Minaur i spel.

1,68 på greken här tar jag utan att ens tänka på att blinka.

***

***

Kyle Edmund vs Novak Djokovic. SPEL Edmund +5,5 gemhandikapp till 1,74

Nog för att Djokovic mycket möjligt kan bestämma sig för att skärpa till sig inför idag, men alltså, hur j*vla dålig var inte Djoko igår? Länge sedan, om ens någonsin, jag sett honom missa sådär mycket enkla misstag som igår. Möjligtvis mot Taro Daniel, Indian Wells, 2018. Var på plats där och då och det var utan tvekan den mest absurda insats jag någonsin sett från en tennisspelare som bara några månader innan, och sedan några månader efter, totaldominerat den här sporten på ett sätt som ingen annan tidigare gjort.

Edmund, som haft ett bottenlöst uselt 2019 har verkligen i grevens tid hittat någonting här den här veckan. Grymt stabil och vass insats igår mot en formstark Schwartzman.

Edmund som tagit set mot Djoko i deras två senaste möten kommer såklart gå in här med känslan att ingenting finns att förlora. Edmund har både säkerheten att bolla med Djoko men framför allt har han offensiven och serven som kan ge honom ett par enkla poäng då och då.

Även om Djoko höjer sig sen gårdagen, vilket vi får anta, är 5,5 gem i handikapp i bäst av tre set väldigt mycket. Dessutom ganska så sällan numera som Djoko kör över sitt motstånd. Han sparar hellre energi och vinner setten med något break här och där.

Av det Edmund visat upp hitills den här veckan och såpass svag Djoko såg ut igår är det ett givet spel att köpa på sig här. Edmund +5,5 gem till 1,74 ska hämtas hem.

***