Åttondelsfinaler i Paris Masters. Torsdag. (3 spel)
31 oktober, 2019
Allsvenskan ska avgöras
2 november, 2019

Semifinaler i Paris samtidigt som Djurgården i vanlig ordning lär kollapsa. (1,83)

Får bli några extra korta rader denna gång då dessa rader plitas ned bara minuter innan avfärd till Norrköping tillsammans med cirkus 10-15k andra segersvultna blåränder ska ske i hopp om att få se jordklotets mest eländiga förening senaste decenniet kompensera för all sportslig misär man som sympatisör av Djurgården fått stå ut med senaste åren genom att bärga ett fruktansvärt efterlängtad, men kanske framför allt oväntad, SM-guld i fotboll. Likt min kollega påpekade i ett tidigare inlägg häromveckan så är det fullständigt ofattbart hur den spelartrupp som firma Lagerlöf/Bergstrand förfogar över i Djurgården nu är en ynka poäng från guldet. Nu lär det dock förmodligen bli precis som vanligt när Djurgården ska spela stora, viktiga och kolossalt uppskrivna matcher. DYNGTORSK.

Det spelar lixom ingen roll om man vunnit en miljard matcher innan och är så toppformade man någonsin kan vara. Vankas det stormatch, inför knökfulla läktare, mot ett annat topplag, ja då hittar man alltid ett sätt att underprestera och metarforiskt sett (ibland känns det dock även bokstavligt) urinera på alla oss idioter som ibland är dumma nog att få hopp om någon slags framgång när det väl gäller som mest.

Nu sitter Djurgården dock i ett så gynnsamt läge att det kanske löser sig till slut ändå. Men jag vet inte, hittar man ett sätt att kollapsa även imorgon så är det nog droppen som rinner ur bägaren. Dessa konstanta derbyförluster i 500 års tid och sen att eventuellt i sista skede tappa guldet till Hammarby av alla jävla lag, ja, nej, då blir det nog att kontakta varenda levande sovjetisk torped som finns där ute och beställa det ena mordet efter det andra. Inledningsvis på undertecknad. Sedan på varenda individ som varit anställd i klubben senaste 40 åren. Blir en intressant faktura.

Hur som helst, nu var det ju inte riktigt fotboll och Allsvenskan det här skulle handla om utan en helt annat sysselsättning. Grym tennisvecka i Paris har det varit och under lördagen bjuds det på två ruggiga semifinaler. Tycker mig ha hittat riktigt fint värde i ena.

***

ATP Paris Masters Lördag kl 16.00

Denis Shapovalov vs Rafa Nadal. SPEL: Shapovalov över 9,5 gem till 1,83

För lite mer än två år sedan möttes dem här två på hardcourt i Kanada. En mastersture inför US Open 2017 (den US-open titel som Nadal sedan promeneeredade hem) . Shapovalov vann då en helt magisk match mot Nadal och det blev Shapos stora genombrott i tennisvärlden.

Nu ställs dem mot varandra en tredje gång och denna gång alltså i semifinalen av Paris. Nadal har vunnit sina matcher den här veckan i raka set och har sett stabil ut men kanske inte sådär otäckt, äckligt vass som han iibland kan göra.

Shapo däremot, ja han har mot både Zverev och Monfils imponerat såpass mycket att jag faktiskt tror han har en rejält bra skrällchans här mot Nadal. Underlaget i Bercy-hallen passar honom onekligen utmärkt och han har de ingredienser man måste ha för att slå Nadal i en tennismatch. Nu väljer jag dock den säkrare och fegare varianten här då Nadal trots allt fortfarande är ljusår bättre än Shapo, och inte minst stabilare och jämnare. Att Shapo däremot kniper hem minst 9,5 gem till 1,83 känns väldigt spelvärt.

Underlaget går lite fortare i år i Paris än vad det brukar. Det är ganska så svårbrutet och så bra som Shapo ångat på i sina servegem hittills i den här turneringen har jag svårt att se att Nadal ska kunna dubbelbreaka Shapo och själv gå rent i nåt set.

Sevärt kommer det bli, det kan vi i alla fall vara säkra på.

**

LEGOLASBET-