Långtidsspel NHL
10 november, 2019
Givet målspel på Anfield. (1.50)
10 november, 2019

Gammelgubben numret för stort på snabb inomhusmatta. (1.89)

En av årets absolut roligaste och mest prestigefyllda tävlingar i tennis vevar igång idag under eftermiddagen. Utöver Grand Slams går det nog att argumentera för att den här turneringen är den största att vinna. Världens åtta bästa spelare gör upp om titeln i ett lite annat tävlingsformat än vanligtvis. Först gruppspel och därefter semifinal och final.

Spelplats är som alltid London och O2-Arena och precis som varje år lär det bli ruggigt tryck på läktaren.

Gällande vinnarodds finns det lite intressanta värden här och där men tycker vi kollar igenom dagens matcher i lugn och ro först och får oss en överblick i hur underlag och form ter sig på några utvalda innan vi placerar in keramiken på den marknaden.

Snabbt underlag i år, sägs det. Samtliga spelare har påpekat detta inför och det skiljer sig ifrån hur det har sett ut tidigare år. Tror det främst är en gosse, eller uråldrig farbror rättare sagt, som inte direkt hatar det faktumet…

ATP World Tour Finals Söndag kl 21

Roger Federer VS Dominic Thiem. SPEL Federer -1,5 set till 1.89

Är Thiem lite av en mardrömsmotståndare för Federer? 4-2 inbördes favör till Thiem talar ju kanske för det. Är det så? På grus? Ja absolut. På långsam hardcourt? Ja, om Federer är lite försiktig i sin utgångsposition så kan han bli bortblåst av Thiem. På snabbt underlag inomhus? Inte riktigt va. Eller, inte en chans snarare.

Jag tror detta blir kattens lek med råttan och jag är övertygad om att Federer kommer vilja stämma i bäcken från start den här veckan. Målet är inställt på att vinna den här turneringen och slå rekord med flest antal titlar här och ska han lyckas med det är det elementärt att slå Thiem i öppningsronden då Djoko väntar senare i veckan i gruppspelet. Och vi alla vet ju hur det brukar sluta.

Federer såg bländande vass ut i Basel för två veckor sedan där det precis som här i London var snabbt underlag och samma bollar som nu kommer användas i London denna vecka. Förutsättningarna passar alltså Federer utmärkt.

Högt tempo och fullt blås. Jag tror inte Thiem kommer lyckas skramla hem ett set här.

Federer-vinst i raka set till 1,89 känns faktiskt riktigt bra.

**

SPELAR HOS 888sport där detta spel är marknadshögst!