Davis Cup torsdag. (2.29)
21 november, 2019
Sheffield United – Man United
22 november, 2019

Dvärgen håller tätt mot Rafa (1.77)

Di Minaur löste jobbet igår och vi hämtade hem segern till 2.29. Fortsatt våldsamt bra form på spelen här på Oddsbaren där de mesta för stunden trillar in på rätt håll. Fokus nu på att bibehålla det.

ATP Davis Cup Kvartsfinaler Fredag start 16.00 och framåt;

Diego Schwartzman vs Rafael Nadal. SPEL Schwartzman +5,5 gem till 1.77

Med det ganska så blixtsnabba underlaget som råder i Davis Cup i Madrid i år är det inget underlag som riktigt är till gagn för Rafa Nadals spelstil. Nu är han såpass briljant att han såklart både behärskar underlaget och vinner sina matcher ändå, men inte alls med samma övertygelse.

Schwartzman föredrar väl egentligen lite långsammare underlag han också, men hans match mot Garin häromdagen var något av det jävligaste man skådat från den här dvärgväxte argentinaren. Han sa efteråt att det förmodligen kanske var han bästa match i karriären. Det säger ändå något.

Schwartzman är en av få spelare i hela världen som faktiskt kan mäta sig med Rafa Nadal i det rena bollandet. Han behärskar högt och snabbt tempo och kan både försvara sig ypperligt från båda sidorna men har också attackslagen att slå igenom Nadal.

Nu låter det som att jag tror Schwartzman vinner här, det tror jag naturligtvis inte. Men att ha +5,5 gemhandikapp i ryggen när man går in i en tresetare på ett snabbt inomhusgolv, ja det är väldigt väldigt mycket.

För att förtydliga detta så klarade inte Nadal ens att täcka den +5,5 linan mot Gojo i onsdags. Gojo, han är ungefär lika usel som hans namn är oseriöst. Gojo är alltså inte ens i närheten av att tjäna pengar på sin tennis. Rankad 300 i världen nånting. 6-4, 6-3 vart det iallafall där. Innan dess vann Nadal ganska tight mot Khachanov med 7-6 6-4. Vad vill jag få sagt? Nadal är inte inne i det ”överkörningsmode” han ibland kan hamna i där han slaktar allt som kommer i hans väg. Nu känns det istället klart mer sannolikt att detta blir jämnt mot en formstark Diego Schwartzman.

+5,5 gem på Schwartzman är supertaget till 1.77.

****