El Clásico!
15 december, 2019
Wolves åker till Carrow Road. (2.04)
21 december, 2019

Larvtennis i Dubai. (3.25)

Mubadala World Tennis Championship – Lördag kl 14.00 – loosermatch/3pris-match

Karen Khachanov vs Novak Djokovic. SPEL Över 2.5 set till 3.30


Säsongsstart för dem här två igår där båda föll i sina respektive matcher. Khachanov var numret för litet mot en Nadal som såg våldsamt hungrig och påslagen ut för att vara första matchen på nya säsongen medans Djoko åkte på däng mot Tsitsipas. Tsitsi som förvisso såg riktigt bra ut stundtals men det bestående intrycket var ändå att Djokovic var rejält under isen.

Nu ska man veta det att det här är nog inte direkt Djokovics högsta prio på säsongen. Finns varken ATP-poäng eller någon som helst prestige att hämta här så att Djokovic har lite trassligt att hitta motivationen är ganska förståeligt. Djokovic som numera nästan bara prioriterar och fokuserar på årets Grand Slam-turneringar. I övrigt är han långt ifrån lika överlägsen och vägvinnande som han var för ett par år sedan.

Hur som jävla helst, har vi en överekörning här att förvänta oss? Ja, enligt oddsen. Enligt mig? Nja, jag tror faktiskt raka motsatsen. Jag tror till och med Khachanov, som för övrigt har Fidde Rosengren som ny tränare inför säsongen, har viss skrällchans här. Är det något man vet med Fidde Rosengrens adepter är det att dem aldrig, någonsin, överhuvudtaget går in i en match med svajjig inställning. Khachanov kommer med andra ord komma in fullt fokuserad här och säkerligen väldigt mån om att göra en bra prestation att ta med sig inför kommande säsong mot 10-talets ganska så överlägset bästa spelare.

Djokovic å sin sida lär som sagt inte vara fullt lika mån om att prestera sin bästa tennis. Jag tror mycket väl Djokovic kan tappa ett set här och till 3.30 är det GIVET att sleva in keramiken. Gemhandikapp såklart också ett alternativ men alltså nej, 3.30 på över 2,5 set här är bra. Riktigt bra.

***