Svårslagna Sheffield kommer slita hund i vanlig ordning. (1.84)
28 december, 2019
Spel i Doha under torsdagen. (2.20 & 1.66)
9 januari, 2020

Summering året 19 med hög ROI (avkastning) och var investeras långtidsliren 2020?

Med bara enstaka dygn kvar till att det här decenniet ska sopas igen för gott är det hög tid att servera långtidsrekommendationerna inför nästa års ATP-säsong som precis som alltid vid den här tiden på året känns vassare än någonsin. GrandSlam-titelracet mellan de tre överlägsna bjässarna Rafa, Roger och Djoko är tightare än någonsin om vem som vid karriärernas slut till sist kommer hamna på flest GS-titlar och därmed det tyngsta argumentet om vem som egentligen är tidernas bäste spelare är kanske fortfarande alltjämt de mest kittlande. Utöver det blir ju dock hyperintressant att se om någon av de yngre gardet till slut lyckas bryta totaldominansen från dem nämnda tre och vinna en Grand Slam.

Tsitsipas, Medvedev och Thiem är väl de fånar som allra närmast knackar på den dörren även om undertecknad i sedvanlig ordning alltid bönar och ber om att Kyrgios ska släppa det där imaginära CrystalMeth-tjacket som rör till i hans hjärna och skärpa till sig och gå hela vägen i en Grand Slam, nån jävla gång. Annars skulle man såklart inte direkt ha något emot om Wawrinka fyllde på sitt pokalskåp med ännu en Grand Slam.

Jaja, nu slutar vi svamla om det där. Inför 2019, för ganska så exakt ett år sedan skrev jag i detta inlägg om ett 10-tals fina långtidsvärden.

https://www.oddsbaren.com/2018/12/19/summering-av-spelmassiga-tennisaret-18-och-2019-ars-langtidsinvesteringar-monsieur/

Nu med facit i hand kan vi konstatera att vi på det stora hela var väldigt rätt ute och fick under 2019 precis som 2018 väldigt fin avkastning på spelen. De flesta spelen satt med väldigt god och var väl egentligen bara Marterer som var en riktig tvärbom. 7/10 till snittodds 2.12 och en ROI på 148%.

Adderar vi ihop 2018 års långtidsspel med 2019 har vi en total ROI på 145% på långtidsliren och det får ju ändå betraktas som en väldigt fin avkastning.

Så, vad vill jag ha sagt utöver denna genomvidriga skrytsamma underton? Jo, att det kan vara läge att ta rygg på ett par positioner tagna inför säsongen 2020.

Bortsett från Outright-spelen (titelvinnarodds på turneringar) där det gick trögt i stort sett hela året så är säsongens siffror på matchrekarna ruggigt fina precis som föregående år om än ännu bättre detta år. Mycket tack vare en kolossalt bra start på årets första månader. Av de 143 publicerade spelen här på sajten under 2019 lagda på ATP-touren har 81 rättats som vinst under 2019 till snittodds 1.978 och ger en slutlig ROI på 111.9% under året.

**
**

Säsongsspel ATP-tennis 2020 på Kambi ( 888sport, leovegas, unibet)

Att vara top20 vid årets slut: Khachanov – JA till 1.70: Känns rent spontant som Khachanov haft ett rätt uselt år 2019 sett till vad man förväntade sig. Detta till trots landar han ändå in på en 17e plats på rankingen och det säger ändå en hel del om kapaciteten han besitter. Khachanov har höjden att nosa på dem stora titlarna och är såpass stabil i sina vapen att han sällan faller ner i stora formsvackor. Ny tränare dessutom, svenske Fidde Rosengren inhämtat in i teamet. Vad kan vi dra för slutsats om det? Khache kommer INTE otränad till säsongsstart, den saken är glasklar.

**

Att vara top20 vid årets slut: Di Minaur – JA till 1.64: Förmodligen snabbaste spelaren som någonsin beträtt en tennisplan ger ju såklart en ganska så bra verktyg till att vara en bra försvarsspelare på tennis. Och jo, majoriteten av spelarna på touren kan inte, på något sätt slå igenom Di Minaurs försvar. Det gör att Di Minaur, även på dåliga dagar lixom vinner sina matcher. utan att egentligen behöva göra något själv med bollen. Han är mardrömsmotståndare för de lite lägre rankade spelarna att möta. Däremot saknar han fortfarande än sålänge spetsen i både serve och attackspelet för att vinna dem största eventen, men top 20 – det är gjutet i sten. Bara en tidsfråga innan han cementerar sig på top8 för 5-10 år framöver. Hur som helst, 1.64 bombarderar vi in smet på här.

**

Att vara top20 vid årets slut: Sinner – JA till 3.50: Den här gossen har precis alla verktyg för att nå en högstanivå som världen typ aldrig skådat. Vi såg redan under senhösten småglimtar av vad han är kapabel till men då han fortfarande har en såpass ung ålder att han säkerligen endast förtär välling som kost så känns hans utvecklingspotenital så briljant att man nästan överväger att strypa sig själv. Lång väg dit såklart men faller bitarna på plats redan i år kan den här dåren slå sig in bland dem allra allra bästa redan innan han fyllt tvåsiffrigt. 3.50 givet spel att skjuta iväg.

*

Att vara Top40 vid årets slut: Jan Lennard Struff – JA till 1.90: Trots sin relativt höga ålder fick han sitt stora genombrott först under 2019. Stabil som satan och har med sitt nya välutvecklade solida grundspel egenskaper som lämpar sig på alla underlag. Janne Lenny löser top40 under 2020 till 1.90 – jajebuck.

**

Att vara Top8 vid årets slut: Kei Nishikori – NEJ till 1,55: Allt större skadebekymmer samtidigt som flera ur den yngre generationen klivit förbi Nishikori vad gäller spelstyrka. Nishikori får vara glad om han ens är top20 vid nästa års slut. För övrigt redan bekräftat att han missar årets första Grand Slam i Australien Open pga skada. Skönt för värdstaden Melbourne tänker jag rent spontant. Mycket är dem bra på, japanerna, men att bete sig och ta hänsyn bland folk är inte riktigt deras prio-lista när dem turistar runt om i världen.

**

Att vara Top8 vid årets slut: Dominic Thiem – JA till 1,40: Våldsamt stabil har han blivit den gode Thiem. Eller blivit och blivit, Thiem har varit bofast som top10 de tre senaste åren och det utan att knappt samlat en enda poäng på något annat underlag än grus där han är klart nmr2 i världen efter Rafa och närmar sig mer och mer att vinna Rolland Garros. När han nu dessutom utvecklat sig till att bli hyperfarlig även på Hardcourt är han så sanslöst given i top8 att 1.40 är rena rama bjudoddset. Bara en allvarlig skada talar emot och än så länge i hans karriär har han varit väldigt skonad från sådana.

***

Att vara Top8 vid årets slut: Stefanos Tsitsipas – JA till 1.53: Han har egentligen allt. Skallen, spelet, spelstilen och kroppen. Dessutom extremt komplett. Han är ruskigt bra på alla underlag och med tanke på hans besatthet av den här sporten lär han bara fortsätta utvecklas. Glasklar top8 på Tsitsipas nästa år precis som detta år då han spelade in sig på top5 vid årets slut. Våldsamt imponerande. HÖGSPEL.

***

Bäste rankade Australiensare vid årets slut – SPEL Di Minaur till 1.50: Av förklarliga skäl inte riktigt lika högt odds som sist men 1.50 borde vara nedåt 1.20-1.25 i min bok så 1.50 får trots allt betraktas som väldigt fint värde även det. Tomic, Kokkinakis och Kyrgios – Ja, det är inte direkt de mest stabila pjäserna som Di Minaur behöver tampas mot. Millman finns ju där också men hans uddlöshet är ju så vital att hans namn knappt förtjänas att nämnas om man ska vara lite elak. Ja nej alltså, visst, Kyrgios kan få psykbryt och vinna en Grand Slam utifrån ingenstans och samla en drös poäng men ju längre tiden går inser man att det nog aldrig ens kommer vara nära att ske. Di Minaur snuddar på top10 i världen. Övriga ska vara glada om dem ens är nära top50 vid årets slut. Maxmax på Di Minaur.

***

Bästa rankade spelare från Norden – SPEL Mikeal Ymer till 3,25: Casper Ruud favorit här och kommit lite längre än Ymer i sitt internationella genombrott då Micke slog igenom sent i höstas men i min värld sitter Ymer på den betydligt större potentialen. Emil ruusuvori och Elias Ymer skulle förvåna mig om dem har något med den här striden att göra. Jag tycker Ymer till 3.25 är riktigt bra här även om man bör hålla nere insatserna på grund utav Micke Ymers rätt oroväckande skadehistorik.

**

Högoddsare;

Bästa rankade Amerikan – Tiafoe till 9,0
: Tiafoe är en matchvinnare som aldrig ger sig och har fortfarande områden där han kan utveckla sig på. Isner som favorit som nybliven far och lite till åren kommen är ingen att lita på. Fritz och Opelka är långt ifrån några stadiga poängsamlare. Querrey kan blixtra till men har grova formsvackor över en hel säsong. Tiafoe till 9.0 är klart värt en peng.

***

Top 3 – Tsitsipas att sluta top3 – JA till 4.50 – Någon skada på Djoko eller Nadal alternativt att åldern till sist kommer ikapp Federer öppnar således upp en plats för någon att fylla vad gäller att landa top3 i världen. Lite som jag varit inne på tidigare är Tsitsipas en av dem, om inte den, jag tror allra mest på inför 2020. Att jämföra med Medvedev 3,30, Thiem 3,50 och Zverev 4.20. Att ens Zverev står lägre än Tsitsipas är lika sinnesjukt som att Göran Greider får vistas fritt ute bland folk. 4.50 Tsitsi inte alls ett dumt spel.

**

Spelare som gör mest serveess – Reilly Opelka till 3.75: Tittar vi på 2019 års stats är det lixom bara två spelare som har chans till det här. Isner eller Opelka. Under 2019 vann Isner med minsta möjliga marginal med sina 1048 mot Opelkas 1014 över hela säsongen. Tredjeplatsen tog Zverev, låångt långt efter med 709.

Opelka är ung och fortrarande på väg uppåt i sin karriär medan Isner är raka motsatsen. Isner som dessutom allt oftare drabbas av skador. I min bok är Opelka favorit här. 3,75 är faktiskt riktigt fint odds.

**
**
**

Tror vi nöjer oss där och avnjuter sista dygnen på det här decenniet utan en dator upptryckt i nyllet. Redan nästa vecka, 5 januari, börjar tennisåret 2020 på allvar med det nya påhittet ATP Cup är någon variant av Davis Cup. Lär bli ett totalfiasko men någon vecka efter det börjar det på riktigt med årets första, och kanske allra härligaste Grand Slam.

Till er som ej varit på plats i Melbourne och under Australian Open råder jag er att göra det omgående. Särskilt nu när Japans kelgris Kei Nihsikori tvingats ställa in. Skämt åsido, men Melbourne är verkligen en makalöst mysig stad, 30+ grader varmt och kolossalt bra stämning. Blir givetvis utläggningar om Australian Opens vinnarodds ju närmre vi kommer. Betfair som nu återöppnat spelbörsen på tennis efter en tids frånvaro har redan nu ett par odds man lockas av.

Monsieur

Samtliga långtidsspel är lagda hos 888sport som erbjuder 500% bonus till nya kunder.