ATP Auckland & Adelaide en vecka innan Aus Open börjar. Tre spel natt till måndag.
12 januari, 2020
Vinnaroddsen Australian Open. Vem dammar hem kalaset?
20 januari, 2020

Tourens mest formstarka spelare mot tourens största dåre? (1.65)

Iskalla utfall på rekarna från i måndags och förra veckan och nu är det dags att hitta vinnande formen igen lagom till att årets första Grand Slam ska veva igång på måndag. Lottningen till Australian Open ligger ute och det är dags att börja håva in keramiken men det tar vi i nästa inlägg.

Först ska 250-poängsturrarna i Auckland och Adelaide spelas klart och i semifinalen i Auckland hittar jag givet värde på en av de spelare som allra tydligast visat sanslöst bra toppform såhär inledningsvis på säsongen.

ATP Auckland fredag kl 07.00

Hubert Hurkazc vs Benoit Paire. SPEL Hurkazc till 1.65

Micke Ymer, Feliciano Lopez, Sonego, Schwartzman, Borna Coric och Dominic Thiem. Det är spelarna som Hurkazh hittills ställts emot under 2020 och utfallen har blivit stabila, rejäla och ruggigt imponerande segrar i SAMTLIGA dessa matcher. Hurkazh har verkligen slipat på formen under uppehållet och även om han slog igenom lite smått under förra året och gjorde en del bra resultat periodvis så lär hans allra riktigt stora genombrott och erkännande komma under 2020.

Stabil serve, rör sig bra för att vara såpass stor och har både säkerhet och rejält tryck i grundslagen. Hurkazc ska man snegla på redan till Aus Open och farbror Federer hade nog önskat sig någon annan motståndare i en eventuell tredjerunda.

Här i Aucklands semi ställs den gode Hurkazc mot den kraftigt mentalt störde Benoit Paire. Paire är inte allt för olik Nick Kyrgios. Makalöst talangfull, overklig bollkänsla men en hjärna som är så slut att man ofta undrar hur karln ens klarar sig kliva upp på morgnarna.

Jag skrev innan att Paire är lik Kyrgios. Det finns också en del olikheter. Paire är inte ens i närheten av att ha en högstanivå som kan hota de allra bästa och hans forehand är förmodligen sämst på hela ATP-touren.

Paire är lurig och kan få vem som helst ur balans men av det man sett hittils den här säsongen och inte minst den här veckan av Hurkazc är det inget snack om att Hurkazc ska slakta Paire här.

1,45-1,50 hade varit en mer rimlig prissättning. När vi får 1.65 är det bara att sleva in polletterna.

**