Tourens mest formstarka spelare mot tourens största dåre? (1.65)
17 januari, 2020
Full pott inatt. Sex nya spel natt mot onsdag & torsdag.
21 januari, 2020

Äntligen har Australian Open, årets första Grand Slam vevat igång och vi slipper nu alltså tack och lov dem här eländigt deppiga inför-turneringarna som var lite extra trötta den här gången, sett ur ett eget perspektiv. Uselt utfall på slasket från föregående vecka så nu är det läge för en uppryckning nu när saker och ting blir allvar när en Major-titel står på spel.

Började alltså redan inatt lite smått, där det trots oväder med rejäla regnskurar lyckades spela klart en hel del matcher medans en 5-10 stycken matcher får spelas klart inatt samtidigt som den andra lottningshalvan kliver in i turneringen. Utlovas bra väder i Melbourne under tisdagen så kommer bli rejält med matcher inatt att följa för oss dårar som inte haft vett nog att omgående boka flighten ner till Melbourne och bevittna det här spektaklet på plats istället.

Spelvärden i några matcher då? Hittat två spel inför tisdagsnatten (motivering längre ner) men i övrigt känns det lämpligt att ligga rätt lågt första rundan och evenutellt kliva in LIVE istället. Stora favoriter och handikapplinor som alltid är lite småluriga till en början.

Vad hände under första speldagen då? Egentligen ingenting noterbart bortsett från att Shapovalov, som många, inklusive jag själv, såg lite som en potentiell joker här i Melbourne åkte alltså istället på tvärdäng och ut redan i rond 1.

Oddsmarknaden på spelbörsen Betfair i skrivande stund på vinnare:

Djokovic 2.25 – Given favorit och den turnering och det underlag han historiskt sett varit allra mest överlägsen på. Tycker ändå 2,25 är liite för snålt för att överväga att pantsätta hushållet. Avstår.

Nadal 6.3 – Pendlat lite mellan 5,5 och 7,2 i pris senaste dagarna och är rätt tydlig andrahandsfavorit till titeln enligt marknaden. Imponerade inte i ATP Cup häromveckan och ej vunnit här i Australien sedan 2009. Kyrgios som trolig motståndare i åttondelen, den matchen missar man ju inte ens om man så vare avliden. Oddset 6,3 – absolut inte. Vill ha minst 7, nästan uppåt 8 för att ens fundera på att köpa spanjoren.

Medvedev 9.4 – Finalist i senaste Grand Slamen. En lottning nu som verkligen kunde varit tuffare. Han ska ej räknas bort från snacket men 9,4 är lite för lite ändå. Att han anses ha större sannolikhet att vinna än Federer och dubbelt så trolig vinnare än Tsitsipas, nej det köper jag inte överhuvudtaget. Medvedev vinner inte den här slamen en gång på 9. Avstår.

Federer 11,0 – Gammelstrutsen som inte spelat en enda tävlingsmatch inför den här turneringen och är ju därför av många ansedd som ett väldigt osäkert kort. Bra bit över 100 år gammal dessutom så det är fullt naturligt att han själv inklusive många andra tonar ned förväntningarna. Insatsen i natt mot Johnson dock, den visade lite andra tongångar. Han knögglade ihop Steve Johnson till en lössnus och träffade bollen med en presicion och en tajming som nog borde skrämma en del i startfältet. Nu är det ju förvisso inte ovanligt att han briljerar mot svagare motstånd och sen viker ner sig som en påfågel såfort det vankas stormatch av dignitet. Men, med det sagt, en Federer som ligger och lurar lite i bakvattnet, med en lottning som är rena motorvägen fram till semifinalen, till 11 gånger smeten lockas man ju alltid av den potenital som den här uråldriga farbrorn fortfarande trots allt besitter. Vunnit den här majorn två gånger av de senaste tre. Federer som slutvinnare borde nog stå i runt 9,0 istället för nuvarande 11 så visst värde på farbrorn måste vi nog enas om här.

Tsitsipas 17 – Här är hästen jag anförtror mest på sett till oddsen. Slog igenom med dunder och våldsamma brak här förra året och har sedan dess etablerat sig tydligt som den spelare tillsammans med Medvedev som är närmast dem tre största. Har slagit Federer, Djokovic och Nadal så sent som förra året och både spelstyrka och kanske framför allt skalle att gå hela vägen här. Tuff lottning där han mest troligt behöver slå både Djoko och Federer för att ens ta sig till final men ponera att någon av dem skjuts ut tidigare, ja då vill man sitta på Tsitsipas till 17 gånger smeten. Mycket greker bosatta i Melbourne dessutom så snudd på fotbollsfanatiskt stöd för Tstisipas under hans matcher. Ska någon bryta dominansen från ”the Big Three” är det den här, ganska vidrigt osympatiske men jävligt vasse Tsitsipas som ska göra det.

Thiem 27 Nej. Kommer inte vara i närheten av en titel här.

Kyrgios 50 – Verkar mer skärpt än vanligt. Det har man å andra sidan myntat x antal gånger förut och sedan kommer det ändå en total plattmatch från ingenstans. Väldigt engagerad i brandkatastrofen i Australien och dragit igång ett gäng tjusiga initativ för att hjälpa offren. Det lär säkert vara en extra motivatiponsfaktor utöver det faktum att Rafa Nadal väntar i en evenutell åttondelsfinal. Vi minns hur det var sist de möttes i Wimbledon i en av det mest hatfyllda matcherna som spelats på länge inom den annars rätt så mesiga sporten tennis.
Kyrgios med hög motivation eller ej. Vinner hela rubbet gör han inte. Hota dem allra bästa i enstaka matcher, ja det gör han snudd på alltid.


Rublev 65 – Obesegrad 2020 med två titlar i bagaget. Lottning som ger han stor chans att nå kvarten. Formstark å det grövsta. Alldelles för tidigt för en titel i Grand Slam dock, givetvis.

Zverev 95 – Ett par hundra miljoner nollor till på det där oddset så blir det ändå ett tack, men nej tack. Fåne.

Bautista Agut 100 Kvart här förra året men nja, det är för många toppspelare han ska slå på raken för att ens vara nära.

Stan Wawrinka 90 – Jag skulle intala mig själv spelvärde på Wawrinka om han så endast stod 1,05 på att vinna alla turneringar som är kvar det här året, så svag är jag för den här kolossalt mysige dunderbrodern Stan The Animal Man. Mardröm för hela övriga startfältet om den här klossen börjar morra igång maskineriet. Alltid en joker i Grand Slam. Han är den enda som med gott samvete kan påstå att han vunnit tre stycken Grand Slams, slagit Djokovic i samtliga dessa tre. Dessutom under den tid då Djokovic var som allra allra mest överlägsen i sin prime. Det har varken Nadal(frånsett gruset) eller Federer ens varit i närheten av.

Övriga spelarfältet;

Querrey 600 – Formtoppar allt som ofta i Grand Slam och vann övertygande mot Coric i raka set inatt. Är i den överlägset svagaste lottningssektionen så betydligt större under har skett än att Querrey skulle få vittring och nå typ en semi här. 600 är superhögt. Vi talar trots allt om en snubbe som slagit både Murray och Djokovic i Grand Slam sammanhang och varit i Grand Slam-semifinal förut.

Opelka 1000 – Såklart oändlig hög varians på dem här spelen men det korrekta oddset är nog 150-200. Kraftigt överodds mao. Opelka tillhör Querreys svaga lottningssektion så, återigen, ska det till något skrällnamn är det mest troligt för den lottningsdelen. Opelka kan serva sig fram en bra bit in i tävlingen.

Monfils 500 – Kapacitet att med råge vara top10 men med en hjärnkapacitet som understiger en 10årings intelligens. Tyvärr. Annars hade Monfils nog plitat ned åtminstone en Grand Slam-seger i sitt prisskåp. Så bra är han och kan han vara.

***

Mina seriösa positioner jag kliver in på är alltså lite smått på Farbror Federer till 11 och sedan köper jag Tsitsipas utan att tveka till 17. Och sedan betydligt mindre insatser med endast ett par enstaka miljoner dollar på Querrey, Opelka och Monfils.

I övrigt tar jag Wawrinka att vinna Quarter 2 hos Betsson till 10gånger. Wawrinka har främst Rublev, Zverev och Medvedev som hot i sin lottningsdel och alla dem här namnen är klart överkomliga om Wawrinka hittar bollträffen och storformen. Wawrinka ställs mest troligt mot Medvedev redan i åttondel. Många hänvisar till Medvedevs bekväma seger mot Wawrinka i US Open senast. Vad många totalt verkar missa är att Wawrinka spelade med hög feber och matchen rent generellt blev väldigt märklig och udda. Inte minst då Medvedev så gott som i två set verkade vara bara sekunder från att avbryta matchen pga smärta. Nåja, hur som, Wawrinka att nå semi till 10 gånger i den här inte allt för tuffa konkurrensen i den här lottningssektionen är högt. Står i runt 7 hos de flesta övriga spelbolag.

Wawrinka har trots allt nått kvartsfinal i två av de tre senaste slamsen utan att ens vara i toppslag. 5-setare och major-sammanhang. Det kan han, odjuret från Schweiz.

***

Matchspel natten mot tisdag start kl 01:

Ernest Gulbis vs Felix Auger-Alisamme. SPEL Gulbis +2,5 set till 1,67

Gulbis potential känner alla till och när han nu verkar ha tagit träningen seriöst under försäsongen kan man inte bortse från den kapacitet han besitter. Imponerade i kvalet och Felixs form är minst sagt tveksam även om han spelade upp sig en aning senaste veckan. Jag kan inte föreställa mig att det här blir någon överkörning överhuvudtaget. Gulbis stadiga servegem kommer ge honom minst ett set. Gulbis +2,5 set till 1,67 – glasklart.

**

Pierre Herbert vs Cameron Norrie. SPEL Herbert 1.70

Norrie varit tvärkass på slutet och Herbert är dessutom i grunden en bättre spelare. 1.70 tar vi på fransosen.

**

Fler spelvärden kommer garanterat dyka upp från och med rond 2, alltså imorgon och framåt.

/.


Världens största spelbörs