Full pott inatt. Sex nya spel natt mot onsdag & torsdag.
21 januari, 2020
Åttondelsfinaler söndag morgon från Melbourne Park. (1,95 & 1,55 & 2,08)
25 januari, 2020

Rasar in vunna spel. 7/8 hittills i Aus Open. ROI 155%. Fyra nya lir ute inför fredag-lördag.

Flyter på bra det här och turneringen generellt ser ut att kunna bli ruggig nu från och med att vi kliver in i tredje rundan och framåt. Dem stora namnen är kvar och även flera av jokrarna ser ut att vara i skarpt slag. Viktigast av allt? Jo, Stan The Man är kvar efter en onödigt jämn tillställning mot Seppi och Federer kan redan nu boka bussresan fram till semifinalen då hans lottningsdel öppnat upp sig så patetiskt enkelt att det vore rena rama katastrofen om han lyckas sjabbla bort det. Väl där hoppas vi stenhårt på att Tsitsipas står för motståndet och att den unge greken innan dess slår ut Djoko i kvarten men nja, lång väg tills dess. Först ska Tsitsipas slå ut både Raonic och Cilic/Bautista Agut innan en Djoko i fullständigt högform ska tas an. Ingen promenad i den berömda parken direkt, men än så länge är iallafall outright-spelen i rätt så fina händer.

Heller inte att förglömma att Monfils är favorit att ta sig till kvarten och ponera en skräll i Nadals lottningsdel och Monfa kan helt plötsligt stå i en semi. 500ggr degen inför turren på dåren Monfils kan bli ett roligt spel att sitta positionerad på.

Tredje rundan (16-delsfinal) drämmer igång under natten mot fredag och har hittat två spel att kliva in på inatt, och sedan två inför natten mot lördag när andra lottningshalvan ska spela sin 16-delsfinal.

Australian Open natt mot fredag start kl 01

Roberto Bautista Agut vs Marin Cilic. SPEL över 38,5 gem till 1.72

Bautista i högform mot en Cilic som är på väg att åtminstone närma sig formen. Möttes här i Australian förra året i en match som var en turneringens bästa och avgjorde i 5 set. Båda spelar ruskigt flackt och det här lär bli en tight batalj. Jag lockas av Cilic underdogs-pris till 3,30 men då Bautsita trots allt är så vidrigt stabil kan det bli svårt för kroaten att gå vinnande här. Däremot jämnt, och minst fyra set, med väldigt få breaks, det ser jag som ytterst sannolikt. Över 38,5 gem till 1.72 är bra.

***

Sam Querrey vs Tennys Sandgren. SPEL Querrey 1.70

Stigit lite en aning i pris, den mindre tjusiga Sam Querrey. Ingen hemlighet att jag gillar att backa Querrey när det vankas GS-sammanhang och även om Sandgren vann imponerade mot Berretini i fem set senast har Querrey ett större register än sin opponent här. Querreys vassare serve och offensiv fäller avgörandet.

*************************************************************************

Natt mot Lördag start kl 01

Taylor Fritz vs Dominic Thiem. SPEL Fritz +1,5 set till 2.35

Inte alls dumt att våga kliva på raka matchvinsten till 3,80 på Fritz men tar säkerhetslinan här istället och spelar Fritz att vinna minst två set. Fritz imponerade mot Anderson rejält sista seten och Thiem på hardcourt i Australien, nja det är sällan särskilt bra. Problem mot Bolt hade Thiem såsent som inatt, det är inga bra indikationer det. Fritz vann deras senaste inbördes möten och jag tror Thiem riskerar att ryka här. Fritz våldsamt stabil i sina servegem såhär långt i turneringen.

***

Fernando Verdasco vs Alex Zverev. SPEL Över 3,5 set till 1.61

Zverev långt ifrån toppformen mot en Verdasco som trivs med matchupen mot Zverev och mer än ofta spelar bra i Melbourne. Det här lär inte bli någon överkörning åt något håll och jag tycker sannolikheten att vi får se minst 4 set här är betydligt större än det 1,61 i odds hävdar. Kommer bli långa malande bolldueller här och säkerligen en hel del breaks.

***