Rasar in vunna spel. 7/8 hittills i Aus Open. ROI 155%. Fyra nya lir ute inför fredag-lördag.
23 januari, 2020
Fullpot 3/3 under söndagen till snittodds 1,86. Måndagens utbud är våldsamt distinkt.
26 januari, 2020

Åttondelsfinaler söndag morgon från Melbourne Park. (1,95 & 1,55 & 2,08)


Litet bakslag under lördagsmorgonen men fortsatt fint plus under Aus Open och mer polletter ska ramla in under natten och morgonen till söndag är tanken. Åttondelsfinalsdags även om de andra lottningshalvan, de som spelar sina åttondelar i övermorgon, egentligen är matcher som doftar mer viol än nattens utbud. Monfils vs Thiem, Zverev vs Rublev, Nick Kyrgios vs Rafa Nadal (!!!) och Wawrinka vs Medvedev. Mula mig så satans intressant det där kommer bli.

***

Australien open söndag kl 03 och framåt;

Milos Raonic vs Marin Cilic. SPEL Raonic -1,5 set till 1.95

Rak Raonic-seger går att hitta till närmare 1.60 men blev så vansinnigt imponerad av Raonic senast mot Tsitsipas att jag känner mig rätt trygg med att ta Raonic med minushandikapp här. Raonic är obruten än så länge i årets Aus Open och han har smugit lite under radarn hela veckan, fram tills att han i förrgår städade av en av titelkanditaterna, Stefanos Tsitsipas i raka set.

Så som Raonic servar och i den form han verkar ha hittat under försäsongen ser jag han som minst ett nummer för stort för Cilic här. Hur ska Cilic, med returer som som en av hans svagheter, ens vara i närheten av att bryta Raonic här? Även om Cilic gjorde en av sina bättre prestationer på mycket länge senast så kommer matchbilden här bli en helt annan.

Raonic -1,5 set till 1.95 tar vi hos Kambi – 888sport.

**

Fabio Fognini vs Tennys Sandgren. SPEL Över 3,5 set till 1.55

Doftar ju skrällchans för Sandgren här så det bara dånar om det även om man aldrig ska räkna ut fullblodsdåren från Rom, Fabbe Fognini. Skräll eller inte, jämnt kommer det här bli. Kan inte föreställa mig att någon av dem pjäserna dammar hem den här tillställningen i raka set. Över 3,5 set känns givet till 1,55.

**

Roger Federer vs Marton Fuschovic. SPEL Federer -6,5 gem till 2.08

Gammelstrutsen Federer var ju hårsmån från att ryka ur den här tävlingen så sent som häromdagen mot bollväggen John Millman men den där uråldriga syltskallen lyckades mot all förmodan vända underläge 4-8 i supertiebreak till 10-8 i avgörande sets supertiebreak och är nu alltjämt kraftig favorit att nå semifinalen sett till hur relativt medioker hans motståndare är i hans lottningssektion fram till semifinalen.

Om inte annat borde senaste vändningen stärka Federer mentalt något så in i jävla helvete. I åttondelen nu möter han Fuschovic som gör sin bästa tennisvecka på mycket länge och som inte är allt för olik Millman i spelstilen, så att de finns de folk som anar oro för Federer även i den här matchen är väl fullt förståeligt.

Detta till trots, så kliver jag in på Federers handikapplina här. Jag tror nämligen det bli raka motsatsen mot senast här. Först och främst lär Federer vara väldigt mån om att hålla den här matchen så kort som möjligt för att spara energi till kommande vecka när allt ska avgöras. Tror därför vi kommer få se en farbror som är kusligt fokuserad redan från minut ett. Har också på känn att Federer, som inledde turneringen bländande för att sedan senast mot Millman vara periodvis ruskigt svag, hittar tillbaka till bollträffen och vågar ha en tokoffensiv taktik inför det här mötet.

Jag tror Federer kommer vara på hugget här och då är ungraren Fuschovic helt enkelt för tam för att kunna stå emot. Tre raka set med dubbelbreak i ett av dem? Jag både tror och hoppas på det.

Federer -6,5 gem till 2,08 placerar vi keramiken på.**