Åttondelsfinaler söndag morgon från Melbourne Park. (1,95 & 1,55 & 2,08)
25 januari, 2020
Federer & Djoko klara för semi. Kvartsfinaler för Thiem, Nadal, Zverev och Stanimal. (2,35 & 1,70)
28 januari, 2020

Fullpot 3/3 under söndagen till snittodds 1,86. Måndagens utbud är våldsamt distinkt.

Söndagens alla tre spel hittade hem utan att ens vara särskilt hotade till snittodds 1,86. Full pott och det fortsätter rulla på bra det här. 11/14 är vi uppe i. Natten och morgonen mot måndagen är inte bara en ny vecka utan också starten på att saker och ting börjar bli ruskigt på allvar nere i Melbourne. Våldsamt fina matcher vi har att se fram emot nu och efter imorgon vet vi vilka åtta spelare som är vidare till kvartsfinalerna.

Australian Open åttondelsfinaler måndag start kl 02.30 och framåt;

Gael Monfils vs Dominic Thiem. SPEL Över 3,5 set till 1.63

Vi fortsätter hitta värden på överlinan i setmarknaderna. Har funkat som en fin kassako hittills under turren och tycker inte det finns särskilt mycket som talar för att trenden ska brytas här på något sätt. Thiem favorit på förhand och har ett överlägset inbördes facit mot Monfils. Betyder det att Thiem kör över Monfils här? Absolut inte vill jag hävda.

Monfils har sett riktigt riktigt bra ut under veckan och de lite långsammare förhållandena som är i Melbourne i år är ju onekligen till hans fördel. Thiem knackar sig fram och ska såklart aldrig räknas bort men nja, jag blir sällan imponerad över honom på hardcourt. Såg bättre ut mot Fritz senast än tidigrae under veckan men att Thiem på något sätt ska vinna detta i raka ser jag inte riktigt framför mig. Och Monfils är i sin tur alldeles för ostabil att manövrera ut Thiem i raka.

En pendlande match som minst går till fyra set här, till 1.63 är det givet.

***

Daniil Medvedev vs Stan Wawrinka. SPEL Över 3,5 set till 1.68

Kraftigt favoritskap på Medvedev här där Wawrinka går att köpa till 4,20 på vissa håll. En Wawrinka i andra veckan av en major till 4,20 borde locka även den mest restriktive, men hur mycket man än triggas av det oddset tar vi säkerhetsbältet på här och kliver in på över 3,5 set istället. Inte minst för den respekt man måste hysa för Medvedev som ser hyperstabil ut.

Intressant matchup det här. Medvedevs flacka, intelligenta och eviga bollmotande mot odjuret Stanimals bombardemang på från både sidor. Många jämför Medvedev med Djokovic. Även om jag inte riktigt instämmer med att dem skulle vara särskilt lika i spelstilen går det inte att komma ifrån det fakum att Medvedev mer än ofta ger bort initiativet till motståndaren i matcherna och inväntar misstag eller lägen att kontra. Att ge bort initiativ till Stan Wawrinka, det kanske inte är det klokaste att göra alla gånger.

Blir hyperintressant detta. Hade jag varit skolminister hade jag beordrat samtliga skolor obligatorisk elevnärvaro i skolaulan kl 05.00 under måndagsmorgonen och bevittna det här spektaklet och bära fram Wawrinka fram till en kvartsfinal. Den som inte ställer klockan imorgon bitti 04.59 är hur som helst overkligt sjuk i huvudet.

***

Alexander Zverev vs Andrei Rublev. SPEL Zverev till 2,0

Har Zverev från ingenstans hittat formen efter att ha varit så tvärusel under ATP Cup under början av året? Ja, verkar nästan så. Om än måttligt motstånd har han gått igenom första veckans rundor utan att ens tappa set. Inte direkt något man vant sig med gällande den vidriga tysken under GS-sammanhang senaste åren.

Nu möter Zverev här Rublev som vägrar förlora under 2020 och Rublev är knapp favorit här enligt marknaden trots att Rublev faktiskt inte lyckats vinna ett enda set under hans tre möten mot Zverev tidigare.

Det verkar onekligen som Zverev har gillat att glida under radarn och servar han så som han gjort hittills samtidigt som han lyckas hålla tryck och längd i baslinjespelet tror jag Rublev får det jättetufft här att slå igenom Zverev.

Zverev till dubbla pengen tar jag något mindre insats på.

**

Nick Kyrgios vs Rafael Nadal. SPEL Kyrgios +2,5 set till 1.68 (Kyrgios att vinna minst ett set)

Wow, nu så. Nu jävlar börja det hetta till. Har skrivit om den här matchupen förr och har man sånär som minimalt öra mot tennismarken kan det ej ha undgått en att dessa två avskyr varandra och är förmodligen tennisvärldens mest infekterade rivalitet.

Det blir tjatigt att fortsätta mata ut det faktum att Kyrgios har en kusligt bra statistik mot de allra bästa (Nadal, Djoko, Roger) och att han höjer sig något alldeles extra i dessa matchups men det är på samma gång viktigt att betona. Lägg därtill att han dessutom i egenskap av hemmaplan kommer ha ett omåttligt stöd från läktarna här. Satan så det kommer koka.

Kyrgios ser både fysiskt och mentalt mer skärpt ut än han kanske någonsin gjort. Även om jag innerst inne tror att Rafa Nadal till slut vinner det här så kommer det bli strid hela vägen in. Jag blir faktiskt väldigt förvånad om Kyrgios inte kniper med sig minst ett set här.

Runt kl 09 bär det av.

***