Fullpot 3/3 under söndagen till snittodds 1,86. Måndagens utbud är våldsamt distinkt.
26 januari, 2020
Är farbror Federer totalt chanslös mot Djokovic i semin? (4,10)
29 januari, 2020

Federer & Djoko klara för semi. Kvartsfinaler för Thiem, Nadal, Zverev och Stanimal. (2,35 & 1,70)

Vi rättar in 3/4 från senaste inlägget, 6 av de senaste 7 och 14 vinster av 18 totala spelrekommendationer hittills under Aus Open till snittodds 1,79 när vi nu kliver in i den fas när det här kalaset ska avgöras.

Ena semifinalsuppsättningen är redan klar. Federer mot Djokovic. Torsdag kväll lokal tid, runt kl 09 svensk tid. Uppbäddat för ännu en sanslös klassiker mellan dessa giganter? Nja, tveksamt. Tyvärr.

En halvt skadeskjuten 38-årig gubbskalle i halvknackig form mot Novak Djokovic som ser sådär overkligt överlägsen ut som bara han kan göra, på den court och i den turnering hans överlägsna karriär varit som mest framgångsrik i. Nja, det ska nog till ett smärre under för att farbrorn från Schweiz ska kunna störa Djoko där. Men mer om den matchen i morgondagens inlägg. Faktum är hur som helst att Djokovic alltjämt är hyperstor favorit att vinna den här titeln på söndag. Vem ska ens vara i närheten av att kunna slå honom? Inte Federer, absolut Inte Nadal. Ska nog isåfall till ett odjur i totalt beastmode från andra lottningsdelen för att hindra Djoko från att vinna sina 17e Grand Slam. Hur som, återkommer till det där eländet.

Nu fokuserar vi på onsdagsnatten och morgonens kvartsfinaler.

Australian Open kvartsfinaler onsdag kl 04.30 och 09.00

Stan Wawrinka vs Alexander Zverev. SPEL Wawrinka 2.35

Ska vi ta det igen? Ja, vi tar det igen. En Wawrinka inne i andra veckan av en Grand Slam är en Wawrinka på helt andra cylindrar än han någonsin kommer upp i under övriga delar av säsongen. Bäst av 5 set, på dem största scenerna och i dem största tävlingarna. Då, då förvandlas Stan The Man, The Animal, Stanimal, ”Diesel”, ja vilket smeknamn man nu än vill kalla honom, han förvandlas hur som helst till något helt annat. Ett odjur. Han får en sådan där bollträff och en tajming och en sådan tyngd i sina slag att han i sina bästa stunder uppnår högstanivåer som väldigt många hävdar bestämt är det bästa och högsta nivån som någonsin presterats på en tennisbana. Det sker inte ofta, men när det sker, då är han ostoppbar. Spelare, fans, media, experter. Alla vet om detta. Ändå tycks alla glömma bort det, tills det inträffar. Ännu en gång.

Vi såg glimtar av en Stanimal som börjar hitta bollträffen och det där ”beastmodet” i senaste matchen där han slog ut 4-rankade Daniil Medvedev. Den matchen lär minst sagt ha gett extra tändvätska på självförteoende-banken hos Wawrinka och även om Zverev också hittat ett ruggigt momentum här i Australian går det ej att komma ifrån faktumet att Zverev aldrig tagit sig förbi kvartsfinalen i en Grand Slam medans Stan sitter inne på tre Grand Slam-titlar i sitt pokalskåp.

Matchbilden då? Zverev behöver fortsätta serva så magninfikt som han gjort sista veckan. I spelet tror jag Wawrinka kommer diktera och flytta Zverev runt i banan och i det rena bollandet ser jag Wawrinka i detta slag som den bättre spelaren och den som gynnas av respektives spelstil. Det finns dock ett men. Om Zverev får allt för mycket och enkel utdelning på sin serve kommer Wawrinka bli osäker och riskera att hamna ur rytm.

Min tro och förhoppning är dock att Wawrinka kommer lyckas blockera in så mycket servar som möjligt, lite likt han gjort bra senast mot Medvedev och väl därifrån bygga upp poängerna till hans favör. Jämnt, svårsiat och vansinnigt spännande. 2,35 på Wawrinka här är hur man än vrider och vänder på det alldelels för högt och fint spelvärde.

Ni som tittade in för ett par dagar sen var kanske dessutom kloka att köpa ”Wawrinka vinna sin kvartsdel till 10ggr”. Det spelet sitter man rätt fint på i nuläget. FORZA STANIMAL.

**

**

Dominic Thiem vs Rafa Nadal. SPEL Över 37,5 gem till 1.70

Även om undertecknad är mer intresserad av förstnämnda match går det inte att undgå det faktum att den här matchen är morgondagens huvudnummer. Nadal står som rätt kraftig favorit enligt marknaden, aningen för stor favorit i mitt tycke då jag tycker det faktiskt doftar rejäl jävla skrällchans här.

Det är på tiden att polletten faller ner för egen del och man börjar betrakta Dominic Thiem som en av världens absoluta bästa spelare, även på hardcourt. Hans insats senast mot Monfils var fenomenal från start till mål.

Thiem och Nadal har mötts 13 gånger men bara ett möte på hardcourt. Den gången i US Open 2018 i vad som blev en av det årets absoluta bästa match som avgjordes i ett avgörande tiebreak i femte set. Sedan dess har Thiems utveckling i spelet på hardcourt utvecklats enormt och även om jag envist av någon rutten anledning inte riktigt velat inse det är det nu läge att faktiskt betrakta Thiem som en av titelkanditaterna till Grand Slam-titlar, även på hardcourt.

Hur blir detta möte då? Ett fysiskt tungviktarmöte med förmodligen tourens två bäst tränade spelare i vad som lär bli en sluggarfest. Båda två spelarna kommer vilja föredra att vara den som har initiativet och styra matchen med sina bomber till forehandsvingar. Momentum lär svänga fler än en gång under matchens gång och att det här minst går till fyra set ser jag som glasklart. Med fyra set i hamn ska således över 37,5gem-linan täckas utan några som helst problem.

Det här lär bli åka av. Thiem som segrare till 3,40 är inget dumt spel men nja, Rafa är ändå Rafa så vi fegar lite och sätter oss tryggt ner och avnjuter tillställningen istället, utan att behöva beklaga sig över Nadals stånkande och ovärdigt gräsliga stönanden från bakplan.

Över 37,5 gem till 1.70 ska hittas hem.


**

Hos damerna har den ena favoriten efter den andra fallit ur där framför allt Serena Williams rök redan i tredje rundan. Barty, Halep, Muguruza, Kenin, Pavlychenkova, Kontaveit. I den ordningen lyder favoritskapen på den som ska lyfta titeln på söndag. Av det man sett hittills under dessa 10 dagar som Aus Open pågått kan man inte blunda för att TV-pengen på Muguruza till 6,4 gånger pengarna lockar. Medans herrtennisen allt mer tas över av trista försvarspelare som bygger sitt spel på ren defensiv och inväntan av motståndarnas misstag på banorna som blir allt långsammare så känns det som damtennisen fortfarande mer premierar attackspelare som blåser på fullt ut. Pavylchenkova drämde in ca 70 vinnare i sin förra match om jag inte läste fel. Finns spelare på herrtouren som inte ens dammat in 70 vinnarslag i hela karriären.

Kontentan är att man spyr på arrangörernas märkliga och oerhört trista tendens att år efter år, turnering efter turnering (med några få enstaka undantag) göra underlaget och bollarna långsammare och långsammare. Snart blir allt en enda stor grussörja som kommer skeppa bort dem offensiva, mer sevärda spelarna från toppen medans tristare försvarsinriktade spelartyper kommer rosa marknaden. Usch. Måste bli en ändring på det där.

**