Federer & Djoko klara för semi. Kvartsfinaler för Thiem, Nadal, Zverev och Stanimal. (2,35 & 1,70)
28 januari, 2020
Tränarspaning: Champions leauge – aktuella topplagen
7 februari, 2020

Är farbror Federer totalt chanslös mot Djokovic i semin? (4,10)

Wawrinka svek tyvärr inatt i vad som blev en väldigt märklig match. Stan var helt överlägsen i första set och det kändes glasklart att han skulle ro segern i land. Andraset var jämnt men Zverev fick något turligt med sig breaket och servade sedan hem setet och följande två set var tragiskt att skåda. Wawrinka tappade både tajmingen och bollträffen fullständigt och Zverev vann komfortabelt till slut. Makalöst tråkigt givetvis men vi fick åtminstone en match något senare på morgonen som både hittade hittade hem spelet Över 37,5 gem och där vi även fick se turneringens hittills överlägset bästa match. Åtminstone rent kvalitétsmässigt. Makalösa bolldueller och Thiem alltså, h*lvete vad bra han var.

Thiem vs Zverev gör upp i ena semifinalen om vem som ska ta sig till sin första Grand Slam-final på hardcourt och för mig är det givet att Thiem är stor, stor favorit där. Men mer om den matchen tar vi imorgon. Var för övrigt inne på i gårdagens inlägg att den enda person i fältet som ska kunna ens ha chans att stoppa Djokovic från titeln här är en odjursliknande Wawrinka i totalt beastmode. Vi kan nog korrigera det påståendet. Thiem är en Wawrinka version 2.0 som inte bara är stabilare utan dessutom otroligt mycket snabbare och vassare i defensiven. Thiem vs Djoko i final vore både satans värdigt och extremt intressant att se. Thiem vann deras senaste möte i kollossalt bra match såsent som i november i slutspelet i London.

Nog om det. Först ska världens störste spelare genom tiderna (Roger Federer) möta världens bästa spelare genom tiderna (Novak Djokovic). Dessa två pjäser behöver ju inte en allt för innerlig och djup presentation då dem flesta nog redan har hygglig koll på dem här. Att Djokovic har både mentalt och spelmässigt rejält övertag på Federer de senaste 5-10 åren är ingen hemlighet. Detta till trots har Federer faktiskt varit rätt så överlägsen när dem möts de två senaste gångerna, förra året i Wimbeldon (Djoko vann ändå) och ATP-slutspelet.

Hur blir detta då? Kommer ens Federer till start? Fysiska problem med en ljumske som strular för Federer gör att vi inte ens med säkerhet vet om Fed kommer till start här även om de mesta tyder på det.

Oddsen inför matchen står; Fed 6.50 och Djokovic 1,16. Utan att ha ork att titta upp det vågar jag nästan lova att oddsen aldrig varit ens i närheten av att vara så ojämna inför en match mellan dessa två. Alltså verkligen inte i närheten.

Är priserna korrekta? Ja, någonstans är dem väl tyvärr det. Djokovic ser så bra ut som han någonsin kan göra medans Federer inte bara strular fysiskt utan har även spelmässiga problem man sällan ser han och det är ett smärre mirakel att han ens står framme i semfinalen. Lägg därtill spelförhållande som är långsamma i år. Stort plus för Djoko. Stort minus för Fed. Ska förvisso bli väsentligt mycket varmare imorgon i Melbourne vilket kommer snabba på bollflykten och underlaget men nja, fördel Djoko där hur man än vrider och vänder på det.

Finns det någonting som talar för farbror Fed då? Ja, faktiskt. Federer kommer kliva in till den här matchen HEEELT utan press. Ingen förväntar sig ett smack av honom. Folk kommer vara glada om hans ens kommer till start och räkna med att Rod Laver Arena kommer bokstavligen BÄRA fram Federer genom hela matchen. Minsta lilla medgång kommer jublas något så in i helvete. Jag har själv varit på den där arenan i Melbourne och det stöder Federer har där inne är inte att leka med. När han nu dessutom ställs mot den mindre populäre, och dessutom överlägsne Djokovic kommer inte stödet vara mindre direkt.

Så. En Federer helt utan press som inte har någonting att förlora är en gubbstruts som Djokovic-lägret nog kommer ha viss respekt för. För det ska man veta. En Federer som vågar spela ut fullt ut och attackera på allting, hela tiden. Det är en Federer som kan bolla gris med vem som helst, till och med Djokovic. Att Federer har talangen och förmågan att lite från ingenstans hitta sin drömtennis vet alla om. Väldigt lite talar för att han hittar det här, men vi ska inte utesluta det. Ponera att Federer snor med sig första set, får Novak ur balans och får hela Rod Laver bakom sig och kanske av bara farten får med sig break tidigt i andra. Det momentumet skulle inte vara att leka med.

Att helt utesluta Roger Federer, hur gammal han än må vara, vore oklokt.

Utgångsläget är glasklart. Federer kommer blåsa på fullt ut från start. Det är hans enda chans. Han kommer attackera på allt. Vi testar TV-peng (mindre insats) på att Federer råffar åt sig första set.

SPEL: Federer tar set 1 till 4,10 gånger pengarna

***