Är farbror Federer totalt chanslös mot Djokovic i semin? (4,10)
29 januari, 2020
FASTBET!
20 februari, 2020

Tränarspaning: Champions leauge – aktuella topplagen

Bild: Unsplash

En bra tränare är a och o för goda förutsättningar och enastående framgångar på fotbollsplanen, det är sen gammalt. Vem tränar topplag som Barcelona och Liverpool just nu? Och hur går det egentligen för Zinedine Zidane i Real Madrid? Det och mycket mer ska behandlas i dagens tränarspaning för tre av Europas topplag i Champions League; FC Barcelona, Real Madrid och FC Liverpool.

Spelarna i Barcelona tränas nu av Enrique Setién Solar

Först ut blir FC Barcelona , som har en relativt ny tränare. Så sent som den 13 januari år 2020, ersatte ersatte Enrique Setién Solar klubbens före detta tränare Ernesto Valverde, efter att han gått ut med att han beslutat att lämna. Den första matchen under coachning av Setién blev La Liga-matchen mot Granada, som Barca vann med 1 – 0 tack vare ett snyggt mål av Messi. Snacka om en skön start på tränarkarriären!

Setién, som ofta går under namnet El Maestro, har under sina många år som fotbollstränare tidigare coachat klubbar som Betis och Las Palmas, för att nämna några. I ryggen har han även en 19-årig spelarkarriär, där han spelat 374 matcher och gjort 58 mål över 15 säsonger. Det låter onekligen lovande för FC Barcelona, som tidigare år presterat mycket bra i Champions League.

Zinedine Zidane hoppas på att få stanna i Real Madrid

Real Madrid har på senare tid hållit en hög lägsta nivå. Vi syftar inte minst på slående prestationer under bortamatchen mot Valenica, som ägde rum för inte allt för längesen, där laget ordnade sin femte raka seger. Just nu är laget i toppform, vilket gör fansen som gillar att spela på fotboll, betting och live odds online mer än nöjda. Här har laget mycket att tacka sin tränare Zinedine Zidane för, men faktum är att tränarsituationen för Real Madrid historiskt sett varit aningens stormigt.

Efter att Real Madrid vunnit Champions League med tre raka segrar, valde Zidane plötsligt att lämna uppdraget som manager. Beslutet kom plötsligt och förvånade många. Det dröjde dock inte länge förren Zidane gjorde comeback som tränare, och nu pratar han frispråkigt i medier om hur han hoppas på att få stanna som coach i Real Madrid för resten av sin karriär. Den som lever får se!

Bild: Unsplash

Liverpool har mycket att tacka Jürgen Klopp

Fotbollslaget FC Liverpool tränas av Jürgen Klopp, en tysk före detta proffsspelare och nu mer en evigt prisat fotbollstränare. Känd för att använda fotbollsfilosofin som kallas “Gegenpressing” sägs Klopp vara en av de bästa tränarna i världen, något som förstås även syns på lagets fina resultat. Sedan Klopp tog sig an rollen som Liverpools manager så tidigt som år 2015, har han bland annat coachat laget till final i Champions League både år 2018 och 2019. Inte illa!

Förväntningarna på Klopp och teamet är höga även inför säsongen 2020. Kan det bli en tredje finalplats för Liverpool, tro?

Det blir intressant att se hur den rådande tränarsituationen för lagen påverkar prestationer och resultat i Champions League-matcherna som väntar runt hörnet!