Norwich – Leicester
28 februari, 2020
Vart drar vi gränsen?
4 maj, 2020

Sagan om Zlatan Ibrahimovic fortsätter

Apr 14, 2018; Chicago, IL, USA; Los Angeles Galaxy forward Zlatan Ibrahimovic (9) celebrates his goal against Chicago Fire during the first half of MLS soccer action at Bridgeview Stadium. Mandatory Credit: Jim Young-USA TODAY Sports

Säga vad man vill om vår ”gamle” fotbollshjälte Zlatan Ibrahimovic, men han är en mästare på att skapa rubriker och sätta känslor i svallning. Flytten till LA Galaxy fick många att höja på ögonbrynen, precis som när han därefter gick till AC Milan. Han har fått Malmö FF:s fans att plocka fram stridsyxorna genom sin flört med Hammarby, vilket resulterade i upprepade vandaliseringar av Zlatan-statyn i Malmö.

Borde han varit Malmö FF trogen?

Det råder delade meningar om huruvida Zlatan gjorde rätt i att köpa in sig i Bajen. Det finns de som kallar honom förrädare, medan andra inte är lika kritiska. I en artikel av Expressen yttrar sig flera tidigare MFF-spelare i frågan och där luftas också åsikten att det är staden Malmö som varit viktig för Zlatan, och att han har gjort mycket för staden. Niklas Skoog, som spelade i MFF under åren 2001-2008, menar att Zlatan måste få ta de beslut som är bra för honom. ”Han har bytt klubb många gånger för att han vill bli så bra som möjligt,” säger Niklas.

Kommer karriären att avslutas i Hammarby?

Zlatan har kontrakt med Milan säsongen ut, med option på ett års förlängning. Vad som händer sedan är det väl ingen som egentligen vet. Utom möjligen han själv. Men återigen skapar han rubriker sedan han dykt upp på Hammarbys träningar på Årsta IP nyligen. Tidigare har han vid flera tillfällen kommit på besök vid matcher, men detta var första gången han faktiskt tränade med laget.

https://www.youtube.com/embed/BIiCiSDG0CA%22%20frameborder=%220%22%20allow=

Funderar Ibra då på att återvända till Allsvenskan, och spela i det lag han köpte in sig i till 25% i slutet av 2019? Eller blir det en säsong till i Milan? Mycket hänger på den italienska storklubbens vd, Ivan Gazidis, som kommer att ha ett möte med svensken senare i år. I och med hans nuvarande engagemang i svensk fotboll, så finns det odds som tyder på att han spelar i Allsvenskan igen. Enligt nyheter från bet365 så ser Emil Forsberg gärna att Zlatan återvänder. 

Ingen tror längre att Zlatan kommer återvända till Malmö FF, och troligen har han aldrig velat det heller. Och faktum är att det inte är han som betytt mest för själva laget. Den positionen är nog snarare vikt till Markus Rosengren, som nyligen avslutade sin långa och succéfyllda karriär i klubben. Han har redan påbörjat sin nya karriär, som agent för allsvenska spelare. Enligt uppgifter har han redan skaffat sig flera klienter, en av dem Simon Thern.

Har Zlatan spelat sin sista match?

Det har skrivits spaltkilometer med spekulationer om Zlatans framtid. La Gazetta påstår att han överväger att sluta helt, medan Discoverys fotbollskunnige, Alexander Axén, säger att han har på känn att Zlatan kommer att kliva ut på plan och representera Hammarby. Till Svenska Dagbladet säger han dock själv att han inte vet om det blir en fortsättning i Milan. ”Vi får se, jag vet inte ens själv vad jag vill, det händer något nytt varje dag,” säger Ibrahimovic i en intervju med SvD.

Han dementerar också att han kommer att spela för Hammarby. Han vill hjälpa klubben, men han vill i så fall vara med och bidra vid sidan om fotbollsplanen.

Kanske är det så att Zlatan Ibrahimovic har spelat sin sista match på internationell nivå, möjligen till och med överhuvudtaget. Ingen kan svara på det. Men sista ordet är ännu inte sagt i vår svenske fotbollsikons fotbollskarriär.