Premier League-flopparna vi minns
16 juli, 2020
Lopez bra värde mot yrkesfånen Popyrin. (1.86)
25 juli, 2020

Nu måste det vara dags för blåränderna i det mest menlösa derbyt sedan 90-talet. (2.07)

Allsvenskan kl 17.30 söndag AIK vs Djurgården.

SPEL: Djurgården -0,25 asian till 2,07 – HOS TIPWIN.SE – KLICKA HÄR

Att man ens har mage att ännu en gång plita ned Djurgårdens IF som ett spelvärde i ett Stockholmsderby är ju egentligen ingenting annat än absurt. Fjolårets guld till trots, Djurgården har en förbannelse av en förloraraura som ligger som en blöt filt över hela Bosse Anderssons oerhört usla lagbygge. Jo, jag vet, Djurgården vann guld förra året med snudd på samma spelartrupp men dem två viktigaste pjäserna Buya Turay och Marcus Danielsson har försvunnit och tränarduo Lagerlöf/Kimpa Bergstrand kan inte längre trolla. För det var precis det man gjorde 2019. Man trollade fram en segermaskin som egentligen inte skulle kunna vara möjligt. En segermaskin som dock av en lustig anledning slutade fungera i dem fyra enda matcherna som betydde något alldeles litet extra, nämligen derbyna 🙂 .

Så, hur fan får jag detta till att Djurgården nu ska hitta en seger på Friends bedrövliga gräsmatta nu på söndag? Jo, är det någon gång man ska bryta den här 10-årslånga derbyspöket mot AIK är det väl när publik saknas och AIK ställer upp med en upplaga som nog måste vara den sämsta AIK-trupp solnalaget haft sedan Alex Miller rattade laget med den gode Clecio som spjutspets. Till råga på en urusel trupp, man besitter även en tränare i Rille Norling som fullständigt tappat både självbild och hjärnkapacitet.

Rikard Norling måste ha hela Stockholmsfotbollens bästa derbyfacit inräknat både Hammarby och Djurgården genom tiderna men nu på söndag tycker jag allting lutar åt att Djurgården faktiskt kniper åt sig en seger. Djurgården har ett betydligt tryggare och mer etablerat grundspel och även om man haft oändliga problem i sista tredjedelen är det dags att det lossnar snart.

I AIK är läget såpass förvirrat och skakat att man under torsdagskvisten vräkte ut sig att man kör mediebojkott hela vägen tills matchstart. Vilka jävla tomtar.

Enda lilla trösten både AIK och Djurgården har i denna eländiga säsongsinledning är att Hammarby, den utvecklingsstörde lillebrodern i stan i vanlig ordning precis alltid är sämre, fånigare och har mer kris i sitt läger.

Djurgården -0,25 till 2.07 lär sjunka minst 10 punkter framåt matchstart.


**