Andino United
5 augusti, 2020
Riskfritt i CL-finalen!
21 augusti, 2020

PSG vinner bucklan till överpris. (4,15)

VINNARSPEL/OUTRIGHT – CHAMPIONS LEAGUE.

SPEL: PSG 4,15 Betfair spelbörs

Med sex rättade spel av de senaste sju under sommaren till snittodds 1.975 är det läge att kliva in på CL-avgörandet och titta in på ett ruskigt fint spelvärde.

Post Covid-uppehållet och kanske främst efter kvartsfinalerna i CL som spelades förra veckan råder det inte direkt något tvivel om att marknaden och merparten av världens alla fotbollstyckare är rätt så övertygade om att Bayern München nu är stora, stora favoriter till att ro hem den här bucklan. Med en drös raka segrar i ryggen från ligaspelet och framför allt slakten av Barca senast med 8-2 är det väl på många sätt svårt att argumentera emot, men, snälla någon. Lite jävla sans och balans får det ändå vara.

Om vi först grottar ner oss i Barca-matchen lite grann. Ja, Bayern var till slut helt överlägsna vilket resultatet rätt så tydligt indikerar. Däremot hade matchbilden kunnat falla helt annorlunda om Barca gjort både 1,2 och 3 mål första 10-15 minuterna vilket både ytor och möjligheter mer än väl fanns att göra samtidigt som Bayern i sin tur hade väldigt bra utdelning på sina chanser i första halvlek. Att det sedan i andra halvlek rann iväg något i hästväg beror nog snarare på att Barcelona med sin snudd på overkligt oorganiserade defensiv fullständigt slutade spela snarare än att Bayern stod för någon övermänsklig offensiv forcering.

Vad vill jag få fram? Jo, att Bayerns seger och dominans mot Barca överdrivs ganska så rejält. Låt oss ponera att PSG gör jobbet mot Leipzig och Lyon blir numret för svagt mot Bayern i sin semi och att vi således får ”drömfinalen” mellan oljemiljardsbygget från Paris/Qatar och den tyska överlägsne giganten så tycker jag det finns en hel del som talar för att PSG kan såra Bayern på ett sätt som få andra lag, om ens något, kan göra. Eller lag och lag, två specifika spelare snarare.

Bayern ställer sin backlinje oerhört högt och sätter hög press. Med andra ord blottar man sig rätt så rejält i djupled och går det att komma på två spelare som någonsin vistats på denna planet som kan utnyttja dessa ytor på ett bättre sätt än Neymar och Mbappe? Brasse-Ronaldo på den tid innan han fick sitt förnuft till fånga och insåg att öl och fet mat var trevligare att fokusera på än att sparka boll. I övrigt kan jag inte komma på någon. Så overkligt bra som Neymar var i kvartsfinalen är han just nu så överlägsen av de spelare som är kvar i den här turneringen på ett sätt som knappt ens Messi och Ronaldo varit i sina bästa dagar.

Får man dessutom tillbaka en frisk Veratti (vilket allt tyder på) på mittfältet som kan lirka upp den allra mest intensiva pressen, ja då tycker jag PSG faktiskt besitter en supermöjlighet att ro hem den här titeln på söndag även om man ställs emot Bayern.

Det ska heller inte underskattas den mentala boost det sena avgörandet mot Atalanta kan ha skänkt Paris-laget. Särskilt med tanke på föregående års ofantligt snöpliga uttåg mot inte minst Man United och Barca (4-0 tappet).

Först ska Leipzig besegras ikväll (tisdag) och även om man ska respektera tyskarnas insats mot Atletico ska man vara numret för litet mot ett PSG som bara ett enda mål i sikte, nämligen avancemang till finalen.

I den andra semin är det svårt att se att Lyon ska kunna skrälla ännu en gång, även om konceptet med enkelmöten såklart förbättrar oddsen för ännu en skräll.

Bayern Munchen – 1,59
PSG – 4,1
RB Leipzig – 12
Lyon – 23


Så ser vinnaroddsen ut på betfairs spelbörs i skrivande stund. Marknaden anförtror PSG till endast 24% sannolikhet att vinna rubbet. Jag finner fint värde i att investera i att PSG vinner Champions League 2020 till 4,15ggr pengarna.

Det som talar emot är ett par saker:

  1. Mittfältet utan Veratti kan bli för svagt. Herrera, Gueye och Marquinhios vrålar inte världsklass. Dock är Di Maria åter i truppen efter avstängning senast.
  2. Med Navas skadad i kassen ska Rico ansvara för att hålla tätt. Alltid en risk.
  3. Icardi var direkt usel i kvarten. Han behöver vara den superavslutare han har i sig för att PSG ska gå hela vägen.
  4. Bayern blir för tunga.

Ovanstående faktorer till trots, komponenten Neymar/Mbappe tycker jag väger över det. 4,15 på PSG är klart värt ett skott.

Överlägset marknadshögst oddspris får man hos Betfairs spelbörs. Samma spel ger på sin höjd 3,80 hos andra aktörer.

BETFAIR