Riskfritt i CL-finalen!
21 augusti, 2020
Ett par slevar in i omgång 2. US OPEN
2 september, 2020

US Open rond 1 under tisdagskvällen. Bombmatta av rang.

Med lite konsultande på annat håll med snudd på maximal utdelning från gårdagen är det en formstark fåne till undertecknad som tar sig an tisdagens utbud. Beträffande långtidare och slutvinnare tar vi i vanlig ordning itu med det efter första ronden är avklarad och man fått sig ett litet hum om vem som verkar vara i New York den här gången för att prestera och inte.

Som somliga redan noterat är det en hel drös av toppnamnen som tyvärr inte kommer till spel här i New York på grund av den där eländiga fladdermus-dieten som ett par mindre charmanta kineser vägrar sluta ta del av. Kyrgios, Federer, Nadal, Fognini, Monfils, Del Potro är bara ett axplock av de tunga namnen som missar årets US Open. Lägg därtill yrkesbrodern Stan The Man Wawrinka, även han missar. Synd, då han annars givetvis hade vunnit den här turneringen i raka set med ett världsrekord i antalet backhandvinnare.

US OPEN TISDAG – ROND 1

Fastbet/Betfair:SPELA

Pella 2,40 vs Wolf – Pella är rutinerad på den här nivån och jag tycker han underskattas rejält i denna matchup.

Mcdonald 2,45 vs Ruud – Jättevärde. Ruud är ingen spelare som hittar sin bästa tennis på snabb hardcourt. Mcdonald precis tvärtom. Superodds.

Khachanov 1,66 vs Sinner – Ryssen för stabil över 5 set för att falla här även om Sinner har höjder i sitt spel som snuddar på top10-nivå redan nu.

Bedene 1.86 vs Ruusovoori – Bedene såg bra ut förra veckan. Finnen fortfarande oprövad i GS-sammanhang.

Moutet 1.76 vs Vesely – Orkar Vesely ens 5 set numera? Tveksamt. Moutet gnetar hem detta.

Dubbel: Cilic & Dimitrov till 2,15 vs Kudla & Paul – Cilic och Dimman är väl knappast det dem en gång var, nämligen spelare som alltid var med i snacket om att faktiskt vinna sådana här stora turneringar. Detta till trots, dagens uppgifter bör dem över 5 set lösa ganska så komfortabelt. Båda såg hyfsade ut förra veckan i Cincinatti-turren. Paul är formsvag och Kudla ska inte räcka till.

Pospisil 1.85 vs Kohlschreiber – Pospisil är sylvass när han väl spelar. Underlaget snabb hardcourt passar honom utmärkt och han tillhör den kategori som är såpass talangfull att han ej behöver särskilt mycket matchträning för att komma i form. Kohlschreiber såg dessutom rätt tafatt ut i grusturren i Prag häromveckan. Bra värde på Pospisil.


Unibet – SPELA

Över 3,5 set Ivo Karlovic vs Gasquet till 1.98 Doktor Ivo i Grand Slam-sammanhang trots sina snart 75 år på nacken möter här Richard Gasquet med en kropp ungefär lika slitstark som en dement gammal tant. Lär inte bli särskilt fysiskt imponerande detta med andra ord. Karlovic har fortsatt världens bästa serve och hur usel han än må vara i övriga spelet bör han kunna knipa med sig minst ett set här mot en Gasquet som mer än ofta tappar fokuset lite då och då.

Över 3,5 set Murre Nishokia till 1,66 – Lite skrällvarning här faktiskt. Tror inte detta är en rolig matchup för Murre. Givet är åtminstone att vi INTE får raka set här. Över 3,5set-linan är given här.

Över 3,5 set Tiafoe Seppi till 1,50 Två spelare som mer än ofta spelar 5-setare i Grand Slams. Ingen av dem har stabiliteten att hålla en konsekvent hög nivå under en hel match. 3-2 i set senast de möttes. Något liknande idag känns högst troligt.

Över 3,5 set Millman vs Basisvahili 1,73 Folk underskattar Basse här tycker jag. Han faller igenom rejält ibland men det räcker att han hittar nivån någon period under matchen så är han överlägsen Millman. Millman däremot är för stabil för att inte plocka set här. Vi får minst fyra set här.

Dubbel: Nagal +2,5 set & Duckworth +2,5 set till 2,03Motståndet heter Bradley Klahn och Caruso. Vad är detta för en sorglig jävla upplaga av en match i huvudronden av en av världens största tennisturnering? Jag känner sumpbävrar som hade presterat bättre tennis än dessa fyra. Nagal är för noggrann och Duckworth tillräckligt ickeusel för att inte knipa minst ett set i respektive match.

Sandgren +2,5 set vs Bautista Agut till 1,66 – Bautista var grym förra veckan men alltså detta, detta är ingen rolig lottning att få för seedade spanjoren. Sandgren presterar ofta sin absolut bästa tennis i just Grand Slams och han har hittat formen direkt nu efter det långa uppehållet. Jag tror detta kan bli mycket jämnare än marknaden verkar tro men väljer ändå ”bara” att ta den försiktiga linan och spelar Sandgren att vinna minst ett set till fina 1,66.

Lopez -3,5 gem till 1,83 vs Carabellas Baena – Underlaget är liknande som det som Lopez spelade riktigt fint på under sommarens uppvisningsevent på rivieran i Nice. Serven var då lika bra som någonsin och övriga spelet var skarpt. Lopez som närmar sig 40 bast lär inte spela så många fler Majors. Fokuset lär därför nog vara på topp och han lär inte vilja riskera att förlora mot en såpass mycket sämre spelare än honom som Carabellas faktiskt är på detta underlag. Tror detta blir komfortabelt för Lopez.

/M