Lördagsspelen från tredje rundan i New York.
5 september, 2020
Semifinal i US OPEN (1,51).
11 september, 2020

Dunderfavoriten Djoko diskad. Rejäl öppning på vinnarmarknaden.

Helt okej plus på spelen när vi summerar första veckan av årets US Open och när vi nu tar oss in i andra veckan och allting ska avgöras är det på sin rejäla plats att börja veva in på outright-marknaden. Särskilt nu när den överlägsna Djokovic mirakulöst nog blivit diskad efter att skjutit iväg en boll i ren frustration och lite halvt oturligt träffat rakt i strupen på linjedomaren.

Federer, Nadal och främst Djokovic har verkligen bokstavligen prenumererat på Grand Slam-titlarna senaste dryga 15-20 åren med några enstaka undantag för Andy Murray, Marin Cilic (!) och kingen av dem alla, Stan The Animal Man Wawrinka. Nu är det för första gången på overkligt länge dags för en ny fåne att vinna en Grand Slam-titel. Början på en ny era? Såklart inte. Djokovic och Nadal kommer fortsätta dominera den här sporten ett satans bra tag framöver och det är lite tragikomiskt att det är något sånt här som krävs för att andra ens ska få chansen att nosa på en majortitel. En Nadal och Federer som inte ens ställer upp och ett psykbryt från ärkepsykopaten Djoko.

Vinnarspelen tas som vanligt på Betfairs spelbörs som just i det här avseendet på den här typen av spelmarknad är totalt överlägsen.

I skrivande stund, måndag kl 15 precis innan hälften av spelarna ska spela sina åttondelsfinaler ser priserna ut såhär;

Medvedev 3,2 – Finalist förra året här och gått komfortabelt segrande ur sina matcher än så länge i årets upplaga. Otroligt svagt motstånd hittills har han haft dock. Det ska onekligen tilläggas. Har han den formen att vara såpass betrodd favorit här? Jag är mycket tveksam. Tycker inte heller det här snabba underlaget passar honom perfekt. Självklart stor stor titelkanditat men till 3,2, nej tack.

Alex Zverev 5,7 – Med risk att jag ofta underskattar den här vidriga tysken så håller jag det fortfarande som ofattbart att han ska kunna vinna en Grand Slam så länge han fortsätter envisas med att vara så sanslöst passiv och defensiv från baslinjen. Grym serve absolut, men som sagt, jag tror han kommer bli bortblåst av någon av de offensivare spelarna han kan ställas emot längre fram. Spela till 5,7? Absolut inte.


Dominic Thiem 5,5 – Den i fältet som haft störst framgångar i Grand Slams utan att för den delen ha vunnit någon. Urstark i femsetare och en högstanivå som bräcker dem flesta. Har dock inte imponerat tillräckligt hittills för att vara värd att skicka iväg deg på. Tror dessutom det är stor risk/chans att han ryker redan ikväll mot Felix.

Denis Shapovalov 12 – Han ser ruggig ut. Servar bättre än någonsin och som han träffar bollen. Carreno Busta i kvartsfinalen, kanske inte riktigt vad han hade förväntat sig. (Djoko var seedad dit). I en eventuell semifinal ställs han då mot Zverev eller Coric. Han förstår nog lika enkelt som vi. Bättre chans att ta sig till en Grand Slam-final kommer han inte få på flera år. Tre potentiella motståndare som jag tycker passar honom rätt så perfekt i matchupsen. Jag börjar verkligen tro att Denis spelar final på söndag och då, då är det rätt fint att sitta på 12 gånger smeten. Här lastar vi in slantar.

Felix Auger Alliassimme 15 – Nyckelmatch idag mot Thiem såklart. Skrällar han där ska det vara öppen gata fram till semin. Felix kanske den som just nu ser formstarkast ut i hela fältet. 15 kanske lite lågt baserat på att han förmodligen blir tvungen att slå Thiem och sedan Medvedev/Berretini innan hans ens når final. Lockar gör det dock. Minst sagt.

Matteo Berettini 16 – Nog den i fältet som trivs allra bäst på det underlag som råder i US Open i år. Tuff åttondel idag mot den inte allt för läckra Rublev men som jag tror att han löser. Sedan Medvedev, favoriten i nuläget. Enklare lottning hade onekligen gått att ha men magkänslan här säger att Berrettini lyfter bucklan på söndag kväll. Såpass jävla vass är han. Last.


Borna Coric 23 – Kanske inte riktigt det man hade trott på förhand att Coric skulle stå i kvartsfinal av en GS år 2020 sett till hur usel han varit senaste åren med några få turrars undantag. Tror väl inte riktigt han har det som krävs för att gå hela vägen så 23 är lite snålt. Däremot kan han mycket väl slå ut Zverev i kvarten och det klart, väl framme i semi kan allt hända. Men nja, 23 är för snålt.

Andrei Rublev 30 – Smygit lite under radarn trots att han verkligen slaktat motståndet i sina matcher hittills. Overkligt tryck i sina slag från båda sidor och har ju definitivt högstanivån att vinna allting. Tror däremot han ryker på avsaknaden av stabiliteten över 5 set.

Alex Di Minaur 30 – Haha. Usch.

Pablo Carreno Busta 34 – S
anslöst vilken sjuk förmåga han har att ta sig långt i Grand Slams. Det ska däremot inte kunna räcka hela vägen. Spela till 34ggr är pengar i sjön.

Vasek Pospsil 100 – Borde vara fysiskt redan helt söndertrasad då hans fysiska tillstånd i vanliga fall går att jämföra med en förlamad krigsveteran från Vietnam. Har han däremot käkat dunderhonung under uppehållet och tränat upp sig till att klara nya 5-setsmatcher så ja, varför inte. Skojpeng till 100ggr på Pospisil är helt klart värt. Snubben är i absoluta toppform spelmässigt. Slagit ut Milos Raonic och Roberto Bautista Agut på vägen. Sådana skalper har ingen annan i fältet varit närheten av att behöva bemästra hittills i turneringen. Halvlast.

Francis Tiafoe 240 – Om det finns bogeyspelare i tennis är Tiafoe precis just en sådan. Blir inte klok på fanskapet. Otroligt svårbedömd i sina matcher och prestationer. Vinner allting gör han ju såklart inte. Helt helt omöjligt.

**

Tar även några raka matchspel inför måndagskvällen.

Över 3,5 set i Pospisil vs Alex Di Minaur till 1,54Betfair
Berretini 1,80 vs Rublev. Betfair

BETFAIR SPELBÖRS