16-delar under lördagen. 2 spel. Maxlast. (2,20 & 1,62)
3 oktober, 2020
Dvärgen blir för tunn mot Medvedev. (1,53)
6 november, 2020

Veteraner och talanger i SHL

Sommaren har tagit sin vända och stjärnorna i den högsta svenska hockeyligan SHL har förberett sig med hårda fysträningar och teamwork för att hitta formen. SHL med sin historik är nästan mer populär än fotbollen på sina håll och det är inte konstigt det med all fart och spänning som erbjuds. 

Vi är bara några rundor in i säsongen och man kan tycka att det är lite för tidigt att göra uttalanden om hur året kommer att sluta. Dock kan vi redan nu se en överraskande trend i det att förra årets bottennapp Brynäs har lyckats med mästerdraget att slå förra årets absolut hetaste lag Luleå i deras första möte. Nu senast slog man även Rögle som hade inlett säsongen riktigt stabilt och är med och krigar i toppen. Det känns som ett helt nytt Gävlegäng äntrat isen och det är roligt att se efter förra säsongens riktiga flopp då de slutade upp i botten med nykomlingarna från Hockeyallsvenskan, Leksand och Oskarshamn. Brynäs är ju som bekant ett av de mer anrika lagen i tabellen och det syns inte minst på deras 13 SM-guld.

Det har varit mycket vilja bakom framgången och även tätt i buren hos Samuel Ersson som gjorde en utomordentlig insats framför kassen båda mötena. Hockeysverige förväntar sig mycket av talangen och  han kommer att bli en nyckelpjäs för Brynäs under denna säsong. Lite bakgrund kan vara på sin plats och efter en inte för övertygande säsong förra året så verkar det som att Samuel äntligen hittat tillbaka till formen han höll säsongen 2018-19, när han tilldelades Guldgallret efter att vaktat kassen åt Västerås i Hockeyallsvenskan. Lyckas han hålla samma klass som han gjorde då och i JVM finns det en stor chans att han kommer tävla om utnämningen Årets Målvakt vid säsongens ände.

Det är lite tidigt att säga vilka som tar hem pokalen i år men någonting som är klart är att det blir en spännande säsong om det håller i sig! Det kan alltid vara bra med info till bettingtips ishockey när man spelar. Liveodds kan vara riktigt knepiga att hänga med i när matcherna svänger så det gäller att vara på hugget när det kommer en snabb kontring och spelet vänder. I nuläget ligger favoriterna bra till, med Frölunda, Luleå och Rögle i topp. Du kan följa kampen i tabellen på SHLs webbsida. 

En annan spelare som snott rampljuset under den senaste tiden är veteranen och Frölundalegendaren Joel Lundqvist. I början av oktober tillkännagav han att han skrivit på en förlängning för Frölunda vilket innebär att han kommer spela med dem åtminstone till 2022, till efter sin 40-årsdag! Kan det vara en ny Gordie Howe på gång i Göteborg? Ja, det återstår bara att se men det är kul att se honom spela kvar i laget där han gjorde sin debut för över 20 år sen. Kanske han kan leda de unga grabbarna till ännu större framgångar. Frölunda är precis som Luleå topptippade inför årets säsong och med ett CHL guld i bakfickan så är indianerna sugna på att ta ännu en skalp.