Ovanlig marknad som måste lastas under lördagskvällen. (1,71)
21 november, 2020
Welcome Finland!
30 december, 2020

Vi placerar polletterna hos giganterna under lördagen i London. (2,20 & 2,79)

ATP Slutspelet Semifinaler kl 15.00 och 21.00 Lördag.

Djokovic vs Thiem & Nadal vs Medvedev. Där har vi semifinaluppsättningen och bortsett från att Farbror Roger är skadad och snart dryga 700 år gammal råder det inget tvivel om att dem där fyra just nu är världens absolut bästa spelare. Rimlig uppsättning med andra ord.

Så, är det dags för ungdomarna att stämma i bäcken eller för rävarna att visa vilka som fortfarande dominerar den här sporten? Jag tror ganska så bestämt på det sistnämnda.

***

Djokovic vs Thiem: När priserna kom ut igår gick Novak att få till skyhöga 1,72. Marknaden justerade sedan ned Djoko till dryga 1,60 och Thiem 2,55 och nu ligger oddsen mer där dem borde. Thiem har visat flera gånger att han kan stå upp emot Djokovic och Novak har ännu inte riktigt blixtrat till den här veckan även om jag tror att det är precis det han kommer göra ikväll.

Avstår spel här men känner mig trygg i att den vidrige Djokovic kommer stå emot Thiems bombardemang och avancera till finalen. Vårt långtidsspel att Novak kammar hem slutspelet är fortfarande i trygga händer och det är nog ingen dum idé att fylla på några slantar på den marknaden till 2,79 på betfairbörsen.

***

Nadal vs Medvedev. SPEL Nadal 2,20 ! 10bet

Nog för att jag precis som väldigt många andra ytterst sällan imponeras av Rafael Nadals tenniskunnande så fort han beträder en tennisplan i en inomhushall måste nog revidera den bilden en aning efter den här veckan. Oftast brukar man bli fascinerad över hur en så fruktansvärt bra spelare som Nadal är på grus, gräs och utomhushardcourt kan vara så våldsamt katastrofusel på snabba inomhusunderlag, men den här veckan har Nadal nog presterat en bättre och vassare tennis än han någonsin gjort inomhus. Serven har varit effektiv och hans offensiva spel har varit briljant.

Nu är det faktiskt dock inte därför vi spelar Nadal här, utan snarare matchupen och spelstilarna dem här två emellan. Medvedev har varit den som imponerat allra mest och spelat bäst den här veckan, men det mot motstånd som passat honom väldigt bra. Nu möter han en spelartyp som är raka motsatsen och Nadals 3-0 i inbördes är en viss indikation om vilket håll det här barkar åt.

Medvedev får mycket svårare att spela sina flacka grundslag när han möter en Nadal som sätter sån brutal spinn på bollen. Medvedev får mycket svårare att få utdelning på sin serve när han möter en spelare som returnerar så långt bak i banan att man ibland i TV-bild undrar var fan spanjorhelvetet tagit vägen. Medvedev får också svårare när han möter en spelare som har powern att attackera och slå igenom Medvedev.

Med respekt för ryssens starka form han visat upp blir det inget maxdundersuperlast på det här spelet, men 2,20 på Rafael Nadal är riktigt riktigt högt. För mig är detta en 50/50 match. Fint värde på en Nadal som visar ruggig form och ser jävligt hungrig ut på att vinna sin första Slutspelsvinst någonsin.

Vamos!