Superdeal med Turbovegas och Scandibet – Vinn säsongskort!
4 februari, 2021
En hel drös med värden från ett kokande Melbourne natten mot onsdag.
9 februari, 2021

Nu så: Australian Open runt hörnet! Vi lastar och synar outright-marknaden.

På natten mot måndag drar årets absolut härligaste idrottsevent igång. Och hör och häpna: man kommer göra det med i stort sett fullsatta läktare. Australien har som bekant valt en lite annan strategi för att bekämpa detta kinesvirus än vad Tegnell och gänget här hemma gjort, och nere i Melbourne är smittotalen såpass låga att man nu vågar blåsa på med snudd på fulla läktare inför ett av världens största idrottsarrangemang.

Vi på Oddsbaren var där nere och följde hela spektaklet på plats för något år sedan och det kan inte nog påtalas om hur överlägset fantastiskt det här evenemanget sett till åskådarperspektiv. Man har en hel del eländiga besök på stora idrottsevenemang genom åren i olika sporter men det råder inget tvivel om att Australian Open är ett event man bara måste besöka om man får möjligheten. Annars borde man omyndigförklaras omgående.

Arena-området ligger längs floden bara gångavstånd från dem allra mest centrala delarna av staden, barer och restauranger avlöser varandra och vädret är allt som oftast briljant. Magisk stad, magiskt arenaområde och magisk stämning. Blir att boka upp minst ett jumbojet redan nu för att redan försäkra sig om behaglig transport tills nästa års upplaga.

I år blir det istället att följa spektaklet från hemmakontoret. Blir högst 15-20 minuter sömn kommande två veckor.

Nu ska inte dock inte detta vara en researtikel. Nu riktar vi fokus på var vi placerar polletterna, vilka som har hugg på titeln och vilka som egentligen borde ta och åka hem redan nu. Historiskt sett har Australien Open för egen del varit en kassako senaste åren. Spelbolagen har inte vaknat från tennissemestern och det brukar gå att hitta en hel drös med spelvärden hela vägen in till finalveckan.

Bortsett från Farbror Federer som inte orkade sitta i stenhård karantän nere i Melbourne så är alla bästa spelarna på plats. Gällande spelförhållandena råder konsensus bland spelare, experter och media om att underlaget och bollarna går mycket snabbare i år än föregående 2-3 åren. Det gynnar såklart de mer offensiva spelarna. Och det gillar vi här på Baren.

Nedan ser vi hur prissättningen på vinnarmarknaden ser ut i detta nu hos Betfairs Spelbörs; BETFAIR

Novak Djokovic 2,48 – Den självklara favoriten som under uppvärmningsveckan i ATP Cup visat att han inte legat på latsidan under uppehållet. Svår lottning där han bland annat förhoppningsvis ställs mot Stan Wawrinka i åttondelen. Den matchen vill vi se. Wow. Helt ärligt, är det en enda spelare i fältet som Novak räds är det nog odjuret Stanimal. I övrigt finns det lixom ingen som besegrar Djokovic om Djoko är i form på detta underlag. Stan är nu dessutom ljusår ifrån hans fornstora form. Det tar emot att säga det men det är fanimej snudd på bra värde till 2,48 på den överlägsna, och lika genomvidriga Novak Djokovic.

Medvedev 5,9 – Inleder mot Pospisil. Jobbig första match att få om saker och ting börjar gå emot. Pospisil är noggrann och väldigt underskattad. Slagit ryssen förut dessutom. I övrigt rätt behaglig lottning för Medvedev till en början och visst är han en utmanare till titeln, men till detta odds ska man avstå.

Nadal 7,6- Snabbt underlag. Småskadad. Ur matchform. Nej, Nadal har bara vunnit den här turneringen en gång och det var väldigt länge sen. Han vinner inte i år heller. Och defintivt inte till detta odds. Enkel lottning ska dock sägas.

Thiem 9,2 – Fullständigt urusel insats häromdagen mot Berrettini men vet ej hur stora växlar man ska dra av det. Halvlurig lottning med Humbert/Kyrgios som motståndare tidigt. I övrigt rätt behaglig väg. Thiems odds har stigit rätt ordentligt senaste dagarna och han är en sådan spelare som växer i Grand Slams. Avvaktar någon match för att se hur han hanterar snabba underlaget innan man kliver in med keramik på Österrikaren.

Tsitsipas 18- Vill ha minst 22-23ggr pengarna för att tycka att den här gossen är intressant att investera i. Bra lottning. Bra skalle. Ser fit ut. Bra form i veckan. Lite för lågt odds, annars spännande häst att spela på.

Zverev 21 – Usch, fy och blä. Detta avskum till människa. Sett rätt bra ut dock under veckan som gått. Oddset dock alldeles för lågt. Lena Hallengren servar bättre andraservar än denna karl. Ungefär lika vidriga människor förövrigt, Lena och Zverev. Visat lite tendenser på småskada i ryggen dessutom. Zverev alltså. Lena Hallengrens skada sitter nog lite högre upp i hjärnkontoret.

Rublev 21 – Hans pris har sjunkit för mycket nu. Stod i dryga 35-40 för någon vecka sedan. Ser dock vansinnigt vass ut. Pass på oddset i nuläget men visst fan kan den här smått overkligt fula ryssen skrälla. Skyhög högstanivå.

Kyrgios 80 – Blir inte direkt normalare med åren. Tror tyvärr man får inse att NicktheDick aldrig kommer vinna en Major.

Sinner 60- Vass. Tror dock han ryker i förstarundan mot Shapo.

Di Minaur 140 För tunn.

Berrettini 110! – Här har vi jokern att kasta in polletter på till ett våldsamt trevligt odds. Berrettini har gått starkt i majors förut och nu ser han bättre ut än någonsin och har dominerat matcher senaste veckan mot bl annat Thiem och Bautista. Snabbt underlag passar honom dessutom perfekt. Trots tuff öppningsmatch mot Kevin Anderson blir detta pjäsen att investera i såhär precis inför spektaklet ska veva igång. FORZA!

Shapo 160 Han var där och nosade på semi och final i US Open förra året. Högstanivån är brutal. Han kommer vinna Grand Slams framöver när giganterna checkar ut från sina karriärer. Denna titel just detta år blir nog svårt även om oddset alltid tilltalar på sån här potential.

Wawrinka 160 – Vare sig det är värde eller inte, det är ett obligatoriskt spel. Man borde helt enkelt inte ens få titta på den här turneringen om man sitter helt tom i oddsportföljen på Wawrinka.

Raonic 170 – Svår lott. Wawrinka i tredje, sedan Djoko i en åttondel. Raonic är alltid livsfarlig i majors men han får aldrig helheten att gå ihop hela vägen. Oddset superhögt dock.

Bautista Agut 200 Stabil matchvinnare mot sämre spelare. Tafatt mot dem allra bästa.

Övriga: När man får över 1000ggr degen på spelare som Querrey, Pospisil, Struff, Fritz, Krajinovic, Fognini och 500 på Cilic, Anderson, Goffin är det såklart aldelles alldeles för högt odds så rent oddsmässigt kontra faktisk sannolikhet är det supervärden allihopa.

Det där är en upplaga spelare som allihopa besitter både rutin och kapacitet att nå en potentiell semifinal och väl där kan ju som bekant allt hända om några av storfavoriterna rykt. Som tv-peng är det alltid kul att sitta på sådana där hästar till skyhöga odds. Några slutgiltiga vinnare lär dem väl detta till trots ändå inte bli i den här turneringen.

**

Summa summarum såhär någon dag inför årets första Grand Slam ska veva igång finns det inga priser på dem riktigt stora favoriterna som riktigt tilltalar ännu. Det får vi helt enkelt återkomma med precis som det dagligen kommer levereras vinstgivande matchrekar här under hela turneringens gång.

Just gällande matchodds är det hos Scandibet vi hittar dem bästa oddsen.

Håll utkik här närmsta tiden för en hel bombmatta med fina spelvärden inför första ronden av Australien Open 2021 – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL SCANDIBET