En hel drös med värden från ett kokande Melbourne natten mot onsdag.
9 februari, 2021
Natt/morgon mot fredag hittar vi turneringens mest givna spel i årets hittills största match.
11 februari, 2021

Skärpning efter gårdagens ridå. Vi hittar in ett outright-spel till 8,5!

Vad fan hände igår egentligen? Stolpe ut på en hel del men också ett par spel som var långt ifrån analysen. Sedan starten av det här succéskeppet döpt till Oddsbaren har vi nog aldrig haft så dålig utdelning som igår. Historiskt uselt. På tal om historiskt – Nicke Kyrgios, han levererade i alla fall dock imorse i vad som Jimmy Courier beskrev efter ”The loudest tennis has been since the pandemic”. För ja, herre jävlar vilket tryck det var där inne. Fullsmockat och kokande läktare. Matchen innehöll allt. Domarbråk, utbrott, galna dueller, bombardemang, momentumsvängningar och ofattbart dramatik. Kyrgios räddade matchbollar och spelade sen ett femteset som var ren magi. En inspirerad Kyrgios i nästa runda mot Dominic Thiem blir turneringens överlägset bästa match hittills.

Nick Kyrgios till 4,9ggr smeten är fullkomligt givet att titta in på sett till rådande omständigheter med blixtsnabbt underlag, en taggad Kyrgios, ett våldsamt tryck inne i arenan som kommer bära fram Nick och en Thiem som kanske inte riktigt hittat sin högsta nivå ännu. Kyrgios brukar dessutom allt som oftast skruva upp mot dem allra bäst, och Thiem tillhör numera den kategorin.

Mer om den matchen imorgon, men spel placerar vi redan på Kyrgios till 4,9. Matchen spelas fredag förmiddag svensk tid.

I övrigt åkte ut Stan The Man Wawrinka ut trots 3matchbollar i en svängig 5-setsmatch. Fruktansvärt jävla trist för alla som har vett nog att inse att en turnering utan Wawrinka genast blir 96,7 procent tristare.

Nu till det spel vi kliver in på som känns vansinnigt intressant på spelaren som kanske imponerat allra mest av alla spelare hittills här nere i Australien.

SPEL: VINNA SIN QUARTER 4; Matteo Berrettini till 8,50
I Berrettinis kvart så finner vi dem största hoten till nämnda priser nedan;

Nadal 2,10 – Av det vi sett, hört och läst hittills kan vi nog sakta men säkert börja räkna bort Nadal från något längre avancemang i den här turneringen. Ryggskadan lär inte hinna läka ihop och man såg i första rundan samma sak som han efteråt sedan beskrev, att han knappt kunde ta i på sin första serve. Alla som har någon slags kunskap inom sporten tennis förstår att utan en fullfjädrad förstaserve på snabbt underlag blir man chanslös mot dem mer högkalibriga spelarna. Nadal med nästan 50% sannolikhet att nå semi enligt oddsen – totalt totalt felsatt.
Tsitsipas 3,10Ser vass ut och är snabba förutsättningar som greken gillar. I min bok står det främst mellan Berrettini och Tsitsipas om vem som nyper semifinalplatsen.
Di minaur 6,50Fortfarande för tunn för att nå hela vägen till en semi i en major tror jag.
Khachanov 13 Inte en chans.
Fognini 17Hur mycket man än gillar denna psykstörda individ och hur satans vasst han ibland kan spela, någon semifinal-aspirant på snabb hardcourt är han inte i den här samlingen spelare.

Berrettini slog Anderson i tre raka set i en mycket imponerande match senast. Nu lite behagligare motstånd här närmast och alltså, så fruktansvärt stabil och vass han ser ut i sina servegem kombinerat med bollträffen i övrigt blir Berrettini livsfarlig i den här tävlingen. För vem som helst. Har dessutom bevisat förut att han kan gå riktigt djupt i Grand Slams och när han nu både enligt honom själv och oss som tittar på ganska bestämt kan hävda att han är i sitt livs bästa form, ja då vill man inte stå på andra sidan nätet kommande vecka.

Berrettini att vinna sin kvartsdel till 8,50. Semilast. – SCANDIBET