Skärpning efter gårdagens ridå. Vi hittar in ett outright-spel till 8,5!
10 februari, 2021
Sista kvartsfinalerna bjuder på tre urtjusiga spelvärden från Melbourne.
16 februari, 2021

Natt/morgon mot fredag hittar vi turneringens mest givna spel i årets hittills största match.

Natten och morgonens matcher under torsdagen var ju generellt så trista i sin helhet att jag såhär i efterhand hade föredragit att smeta in ansiktet i hundfoder än att följa dem drabbningarna. Frånsett Fabbe Fognini, han och hans matcher är så när som på alltid makalöst sevärda.

Föregående inlägg om långtidsspelet på Berrettini hittar ni HÄR och det är fortfarande precis lika aktuellt som igår. Återigen en sylvass insats från italienaren samtidigt som ett av de största hoten, Stefanos Tsitsipas, faktiskt inte alls var särskilt långtifrån att ryka mot Kokkinakis imorse.

Nu till fredagens utbud där det framför allt runt kl 09 svensk tid fullkomligt SMÄLLER nere i Melbourne. Nick Kyrgios vs Dominic Thiem. Det kommer vara ett kokande tryck inne på John Cain Arena som snarare kommer påminna om ett grekiskt fotbollsderby än en simpel 16-delsfinal i tennis.

Det är lite komiskt att det fortfarande finns en del syltskallar som påstår att Nick Kyrgios och hans beteende är ovärdigt sporten och skadar tennisens varumärke. Bortsett från Farbror Federer finns det lixom ingen spelare i hela världen som kan få en arena att bli så elektrisk som när Nick Kyrgios spelar stora matcher i Australian Open. Murray i Wimbledon? Nadal hemma i Spanien? Serena Williams i US Open? Någon av fransmännen under Roland Garros? Ingen av dem är ens nära att skaka fram en publik i sådan extas som Nick Kyrgios gör här, särskilt inne på John Cain Arena i Melbourne.

Hur blir matchen då?

Nick Kyrgios vs Dominic Thiem. SPEL Kyrgios +2,5 set till 1,60 – DUNDERLAST. SPEL
Med Kyrgios måste man alltid ha reservationen att han kan gå in till en match och fullständigt bara skita i det. Knappt ens försöka eller tilta ur fullständigt. Kommer det hända här? Det går ju såklart aldrig att veta när det gäller den här dåren, men det känns faktiskt väldigt väldigt långt borta den här gången.

Dels älskar Kyrgios dessa matcher. Stora matcher, mot bästa tänkbara motstånd och med ett publikstöd i ryggen som andra inte ens kan drömma om. Jag har därför otroligt svårt att se att han skulle lalla bort en sådan här match. Och har vi då som jag tror här, en fullt påslagen och taggad Nick Kyrgios som dessutom verkar fri från skador och skavanker, ja då tycker jag alla förutsättningar finns för att Kyrgios skräller här.

Inget inbördes möten dessa två emellan förutom en avbruten match på grus för 6 år sedan. Vems spelstil passar vem här? I min bok är det både kraftig underlagsfördel och en matchup som gynnar Kyrgios. Jag tror Thiem kommer tycka Kyrgios oberäkneliga och ryckiga spelstil kommer bli svår att hantera. Addera dessutom att Kyrgios serve bör få maximal utdelning mot Thiems ganska så svaga returer.

Det kanske låter som jag är helt övertygad om att Kyrgios vinner detta? Missförstå mig rätt. Thiem är fortfarande den bättre och klart stabilare spelaren. Men att Kyrgios ska gå tomhänt härifrån utan set ser jag som högst osannolikt med rådande förutsättningar. Spelar Kyrgios +2,5 set till 1,60 med hög insats.

**

Övriga spel under fredagen;

Dubbel till 2,18: SPEL
Över 3,5 set i Dimitrov vs Carreno Busta – Två jämnbra och formstarka spelare med ett utfall av segrare helt omöjlig att förutspå på förhand. Att detta blir jämnt däremot, det kan vi vara rätt så säkra på.
Karatsev +2,5 set vs Schwartzman – Karatsev underskattas rejält av marknaden och tennistyckare trots att han har sett fantastisk ut i sina matcher nere i Melbourne. Schwartzman kommer få slita här och några raka set tror jag inte detta blir.

**
Dubbel till 2.30: SPEL:

Över 3,5 set i Shapovalov vs Felix Auger Aliiasimme –
Två kanadicker som känner varandra sedan de drack bröstmjölk. Det här kommer bli en sevärd match och båda två spelarna har imponerat såhär långt. Kommer bli små marginaler som avgör det här och det känns rätt givet att vi får se minst fyra set här.
Över 3,5 set i Martinez vs Lajovic. –Ingen av dessa är stabila nog att hålla tillräckligt hög nivå i spelet eller i sina servegem för att ta hem detta enkelt. En grusmatch på snabb hardcourt, lite så blir den förväntade matchbilden mellan dem här två herrarna. Intressant ur den aspekten att följa det här mötet som även detta lär gå till distansen minst fyra set.