Natt/morgon mot fredag hittar vi turneringens mest givna spel i årets hittills största match.
11 februari, 2021
Finaldags nere i Melbourne söndag fm. Djokovic vs Medvedev. Vinner monstret ännu en gång?
20 februari, 2021

Sista kvartsfinalerna bjuder på tre urtjusiga spelvärden från Melbourne.

Australian Open onsdag kl 05

Andrei Rublev vs Daniil Medvedev. SPEL Rublev till 3,05SCANDIBET
Det här kan bli en match av sådan kaliber att man bara måste sitta bänkad framför tvn inatt. Medvedev värderas just nu som andrahandsfavorit till att vinna titeln här i år och värderas därför som hyfsat klar i det här mötet mot sin landsmän och nära vän Andrei Rublev. Enligt experter och övriga tyckare råder konsensus om att det här är en mardrömsmatchup för Rublev och marknaden verkar hålla med. Jag är däremot av en helt annan bild.

Visst, vi har inbördes statistik som utan tvivel talar kraftigt för Medvedev. Men om man dissekerar dessa möten från förr hittar man ett möte från 2016, två möten från hösten 2019 och senast nu i deras möte i US Open. Jag vill dock hävda att mötet från 16 saknar betydelse, matceherna från 19 var i en period där Medvedev spelade sin livs bästa tennis och senast i US Open var det två tighta tiebreakset som fällde avgörandet.

Nu har vi en Rublev som är bättre än någonsin och dessutom på ett snabbare underlag i varmare klimat vilket garanterat ska gynna Rublevs betydligt offensivare spelstil. Båda två har sett riktigt vassa ut i den här turneringen och jag räknar med att detta kan bli en ruskigt jämn batalj.

Inbördes möten till trots, jag tycker att den här matchupen inte alls borde vara särskilt dålig för Rublev. Snarare tvärtom. Oddset 3,05 är fint att pröva på den galet fule ryssen Rublev med lika galet hög högstanivå.

**
Vi kör även en dubbel på nedanstående spel till väldigt höga 2,61 där det såklart är lika bra värde på att lasta singelspel om man hellre vill sprida ut risken;

Över 3,5 set till 1,60 – Rublev vs Medvedev: Motivering ovan. Två spelare i våldsamt bra form på snabbt underlag där båda kommer bli svårbrutna och små marginaler kommer avgöra. Blir förvånad om vi ej får se minst fyra set.

Över 3,5 set till 1,62 – Nadal vs Tsitsipas:
Nadal har börjat imponera mer och mer och hans ryggskada verkar vara så gott som helt återställd. Folk börjar nu istället prata om han som en stor titelkandidat och det klart, när Nadal är framme i kvartsfinal i en Grand Slam är han såklart alltid ett hot om titeln. Jag vill dock se han imponera mot anständigt motstånd innan jag börjar betrakta honom som ett stort hot här. Hittills har han mött spelare som Norrie, Mmoh, en oseriös Fognini och Djere. Det är fyra spelare som Aftonbladets inte lite svagbegåvade ledarskribent Anders Lindberg skulle spelat jämnt mot iklädd sin lilafärgade skjorta.

Imorgon bitti möter han däremot Stefanos Tsitsipas som kommer utvilad och fullproppad med självförtroende och jag blir inte förvånad om Nadal får riktigt stora problem här. Det är nämligen inte första gången som Rafa slaktar sitt motstånd tidigt i stora major-turneringar för att sedan åka på pumpen när nivån mot motståndet höjs ett par snäpp längre in i turneringen.

Även om jag nog lutar åt att tro att Nadal vinner den här matcher har jag väldigt svårt att se att han lyckas göra det i raka set. Fint odds på övern.

**