Sista kvartsfinalerna bjuder på tre urtjusiga spelvärden från Melbourne.
16 februari, 2021
Fullt ös i Bergamo när skadedrabbade mästarlaget från Madrid gästar. (2,04)
24 februari, 2021

Finaldags nere i Melbourne söndag fm. Djokovic vs Medvedev. Vinner monstret ännu en gång?

AUSTRALIAN OPEN FINAL SÖNDAG KL 09.30

NOVAK DJOKOVIC VS DANIIL MEDVEDEV.

Är det världens två bästa spelare som gör upp om årets första majortitel? Ja, det behövs ju inte ens diskuteras. Medvedev visade i semifinalen mot Tsitsipas att han är långt, långt före alla andra i ”the next gen”. Utöver Thiem, som ligger någonstans åldersmässigt mittemellan Roger, Rafa och Novak och den yngre generationen finns det verkligen ingen spelare som ännu tagit klivet och visat att man ens kan hota dessa äldre giganter när det vankas de största turneringarna. Imponerande av de äldre gardet eller ett rejält underbetyg till dem dem yngre? Skit samma, klasskillnad är det i varje fall.

Så, har Medvedev någon chans här mot den 8a-faldiga Australian Open-mästaren som aldrig förlorat en final i Melbourne, som nu fått en extra dags vila, som verkar vara helt återställd från sin påstådda skada och som spelade sin bästa match hittills i turneringen nu senast?

Oddsen säger snudd på 50/50. Djokovic knapp, knapp favorit. Är marknaden rätt ute? Generellt sett är det väldigt sällan marknaden går bort sig när det gäller de största matcherna i dem största tävlingarna vare sig det handlar om tennis eller fotboll. När det är såpass stora pengar omlopp och omsättning och så tunga aktörer som blandar sig i hamnar prissättningen allt som oftast rätt. Därför är det av naturliga skäl alltid svårare att hitta spelvärden sent in i Grand slam-turneringar.

Jag tycker ändå jag hittar en spelmarknad där det faktiskt känns lägligt att lasta lädret.

SPEL Över 3,5 set till 1,51 SCANDIBET!
Så satans vass som den gänglige ryssen sett ut här i Australian Open och även sent i höstas förra året råder det inget tvivel om att Djokovic har en tuff uppgift framför sig här. Lägg därtill till det faktum att Djokovic haft svårt för den här matchupen och Medvedevs spelstil även innan Medvedev utvecklats till att bli den världsspelare han är idag.

Faktum är att Medvedev vunnit 3 av deras senaste 4 inbördes möten. Totalt sett har vi 4-3 Djokovic i inbördes varav 5 av dessa 7 matcher har täckt överlinan i antal set.

Såpass stabila bägge dessa spelare varit i sina servegem och såpass otrolig hög nivå dem båda håller har jag otroligt svårt att se hur detta ska kunna landa i någon enkel 3-0 vinst åt något håll. Jag tror vi hemma i våra ruttna tv-soffor och de dryga 10.000 åskådare på plats har goda möjligheter att faktiskt få se en klassiker av guds nåde med makalösa bolldueller.

Kanske är det dags att bevittna första anblicken till ett tronskifte? Det vore sannerligen isåfall på tiden.

Ganska overklig statistik ovan och det säger inte direkt lite om hur overkligt överlägsna Nadal, Djoko och Roger varit senast 15 åren. Och det säger även makalöst mycket om storheten i Wawrinkas GrandSlam-bedrifter.

Jag har lite feeling för Medvedev här men är inte hjärndöd nog att gå emot Novak Djokovic när det vankas majorfinal på hardcourt. En Djokovic som besitter idrottsvärlden överlägset starkaste psyke har naturligtvis som oss alla andra tagit del av det här snacket om att ett tronskifte är på g och att många till och med hävdar att ryssen är minifavorit här. Sånt tror jag triggar denna osympatiska Djokovic. Och när Djokovic är triggad, går det ens att slå honom?

Vi får se imorgon bitti. Vi skippar välja vinnarsida här. Vi kliver istället in och lastar på att vi får se minst över 3,5 set till 1,51. 66% enligt oddsen. Minst 75% sannolikhet enligt mig. Spelvärde.