Världens formstarkaste lag med fokuset stenklart. (1,74)
24 februari, 2021
NYA SIDOR FÖR SVENSKA SPELARE HOS ODDSBAREN!
26 mars, 2021

En annorlunda NHL-Säsong

NHL 2021: Ett helt nytt spelupplägg NHL 2021 kommer att bli den hittills kortaste och mest intensiva upplagan av den amerikanska toppligan. Istället för att spelas från oktober till juni som normalt, kommer den att spelas från januari till juli. Det nya upplägget har välkomnats och det är många som ser fram emot att se vad lagen kan åstadkomma på bara ett halvår.

Fyra nya divisioner
Det nya upplägget skiljer sig inte avsevärt från det tidigare. Aftonbladet förklarar att grundserien kommer att beså av 56 omgångar, istället för de vanliga 82 omgångarna. De 31 lagen som spelar i NHL har delats in i fyra divisioner: norra, västra, östra och centrala.

Den norra divisionen består enbart av kanadensiska lag: Calgary Flames, Edmonton Oilers, Montreal Canadiens, Ottawa Senators, Toronto Maple Leafs, Vancouver Canucks och Winnipeg Jets.

I den östra divisionen spelar: Boston Bruins, Buffalo Sabres, New Jersey Devils, New York Islanders, New York Rangers, Philadelphia Flyers, Pittsburgh Penguins och Washington Capitals.

I den västra divisionen spelar: Anaheim Ducks, Arizona Coyotes, Colorado Avalanche, Los Angeles Kings, Minnesota Wild, St Louis Blues, San Jose Sharks och Vegas Golden Knights.

I den centrala divisionen spelar: Carolina Hurricanes, Chicago Blackhawks, Columbus Blue Jackets, Dallas Stars, Detroit Red Wings, Florida Panthers, Nashville Predators och Tampa Bay Lightning.

Från varje division kommer de fyra bästa lagen att gå vidare till slutspelet. NHL 21 kommer att spelas från den 13 januari till som längst den 15 juli. Då spelas den eventuellt sjunde och slutgiltiga finalomgången.

Experter tror på Colorado Avalanche Colorado Avalanche är mest känt i Sverige som Peter Forsbergs gamla klubb. De har inte vunnit Stanley Cup sedan 2001 men nu tjugo år senare kan det vara deras tur igen. Sportspel bolaget bet365 har Colorado som förhandsfavorit. Oddset för att de vinner slutspelet är 7.50.

Den här åsikten delas av SVT:s hockeyexpert, Jonas Andersson. Han menar att klubben har stora möjligheter att vinna och att det syntes redan förra året. Då slutade de på en andra plats i den västra konferensen och tog sig till andra omgången i slutspelet. Där åkte de ut mot Arizona Coyotes. Allt detta gjorde de trots att laget var hårt skadedrabbat. Inför säsongen har flera av deras spelare återhämtat sig. De har också hamnat i den västra divisionen, vilken ses som den enklare divisionen. Topplagen Colorado och Vegas är nästan garanterade en plats i slutspelet, sett till tidigare säsongers statistik.

Kan vara en bild av 1 person och ler
Gabriel Landeskog, lagkapten för Colorado Avalanche.

Om Colorado vinner kommer det att vara under den svenska kaptenen, Gabriel Landeskog.

Tampa Bay Lightning utmanar

Colorados största utmanare är på pappret Tampa Bay Lightning, med Viktor Hedman i truppen. Hedman blev utsedd till slutspelets mest värdefulla spelare 2020 och fick lyfta Stanley Cup-pokalen i september. De har däremot en tuffare väg till playoff, eftersom de spelar i den centrala divisionen med flera av de tyngre lagen. De har dessutom sin toppspelare Nikita Kutjerov skadad och det är osäkert när den ryske högerforwarden kan komma tillbaka.

Mycket kan hända i årets NHL. Klubbar som i vanliga fall inte skulle ta sig till slutspelet kan komma att göra det, och topplagen ska inte koppla av för mycket. Allt kan hända i en liga som ska avgöras på bara sex månader.

10:23