Nu så – Wimbledon dag 1. Låt spektaklet veva igång!
28 juni, 2021
Det kokar nere i London – Wimbledon torsdag.
1 juli, 2021

Full bombmatta på onsdagens Wimbledon-utbud och Kyrgios äntligen tillbaka!


Efter gårdagens svenska uttåg ur Fotbolls-EM kan man nu helt och hållet lämna det där jävla VAR-tramset åt sidan och fokusera på idrott som fortfarande har sin anständighet kvar.

Lite hackig start på Wimbledon för arrangörerna där de flesta matcher tvingats skjutas fram pga regn och elände. Nu är det bättre prognos kommande dagar och matcher precis överallt och hela tiden så nu är det dags att börja kapitalisera.

Dagens höjdpunkt? Självklart Nick Kyrgios vs Ugo Humbert som ska återuppta sitt femteset under eftermiddagen. Inga spel där men satan så vi håller på Kyrgios. Karln har förmodligen knappt vidrört ett tennisrack på 5-6 månader men kliver direkt in här, i världens största tennisturnering, något överviktig och spelar omedelbart tennis på yppersta världsklass-nivå mot en spelare som håller allra yttersta toppklass. Overkligt imponerande. Såg dessutom rejält taggad ut hela matchen och det vet vi om något, är Nick Kyrgios taggad och inspirerad, ja då kan han slå precis vem som helst, när som helst, var som helst.WIMBLEDON ONSDAG START KL 13

Lucas Pouille vs Cameron Norrie. SPEL Pouille till 2,42 (LIVE – match återupptar kl 14.00)
Pouille har 1-0 i set sedan igår när matchen avbröts pga mörker efter första set. Dittills var matchen högkvalitativ och Pouille lyckades nypa med sig tiebreaket med minsta möjliga marginal.

Att nu kliva in idag och återuppta matchen med 1-0 i set kommer ingjuta ett lugn hos fransosen samtidigt som favorittippade hemmasonen Norrie lär vara stressad från start.

Vi här på Oddsbaren var nere och såg Pouille live på Mallorca häromveckan och även om han där och då förlorade ruskigt snöpligt såg han formstarkare ut än på mycket mycket längre och hade både bollträffen, serven och fotarbetet på helt rätt plats.

Pouille har ett par svaga säsonger bakom sig men vi måste komma ihåg att detta är en spelare som i sina bästa stunder är uppe och snuddar på top10-klass. Hans semi i Australien Open 2019 är något som till exempel hans motståndare för dagen inte ens varit i närheten av.

Jag blev såpass imponerad både nere i Mallis och nu även igår att jag rekommenderar att kliva in ruskigt hårt här på fransmannen till 2,44 på Betfairs spelbörs. Man får betydligt lägre priser hos andra bolag i denna match.

Keramiklast på Pouille – 2,42 – GIVET!

**
Jeremy Chardy vs Aslan Karatsev. SPEL Chardy till 2,40
Här har spelmarknaden helt och hållet glömt bort det faktum att vi för dagen spelar på gräs. Grästennis är ett såpass annorlunda och avancerat underlag att spela på tennis att inte ens vissa av de allra bästa spelarna i världen behärskar detta underlag. Bollen beter sig helt annorlunda jämfört med grus och hardcourt och rörelsemönstret som krävs ställer betydligt högre krav och erfarenhet. Därför ser vi inte sällan toppspelare som floppar sönder såfort det vankas gräs. Sinner, Tsitsipas, Di Minaur är bara några av de unga toppspelarna som redan rykt efter en omgång i årets Wimbledon.

Chardy har gräsrutinen. Karatsev har det inte. Chardy har dessutom en serve han kommer få betydligt mer gratispoäng på än Karatsev. Karatsev trivs som bäst när han får tid på sig att ladda sina missiler. Det får han inte på gräs och det kommer han definitvt inte få mot Chardy som vill spela snabbt och offensivt på forehanden och slicar lågt med sin backhand.

2,40 är minst 20 punkter för högt på fransmannen Chardy. Taget.

**

Lloyd Harris vs Andrei Rublev. SPEL Harris +2,5 set till 1,87
Harris som bäst på snabba underlag mot en Rublev som har det lite svårt ute i hörnen när bollen flyger såpass fort. Rublev imponerade verkligen inte igår mot Delbonis. Doftar skrällchans här men vi tar säkerhetslinan och spelar att Harris nyper minst ett set.

**

Bublik vs Kukushkin. SPEL Över 3,5 set till 1,89
Vi kan först konstatera att dessa två herrar inte direkt är några flickidoler. Herrejösses så dem ser ut, klär sig och beter sig. Två av de fulaste spelarna på touren som dessutom råkar komma från samma land möts alltså här direkt i första omgången av Wimbledon. Bublik den bättre, men också den oseriösare. WANNABE-Kyrgios så det bara dånar om det hos den patetiskt töntige Bublik. Kukushkins flacka slag på gräs biter alltid bra och Bublik är lite för svajjig för att dansa hem detta i raka enkla set.

Fint värde på över 3,5 set till 1,89.


**

Jo Wilfred Tsonga vs Micke Ymer. SPEL Tsonga 2,05
På tal om gräsrutin och bristen på den. Hur formsvag Tsonga än må vara har Micke Ymer inte ett skvatt att hämta på gräs. Om Tsonga ens kommer nära sin vanliga höjd på gräs kommer han leka bort Ymer här. Över dubbla pengen är hur som helst alldelels för högt. Tsonga växer dessutom av de stora turneringarna. Mot detta menlösa motstånd kan han aldrig acceptera att förlora.

**

Thiago Monteiro vs Felix Auger Aliasimme. SPEL Monteiro +7.5 gem till 1,79
Monteiro underskattas alltid på snabba underlag. En handikapplina på hela 7,5gem är satans mycket på gräs. Särskilt mot Felix som inte alltid är den mest stabila spelaren på touren direkt. På tok för hög lina till det oddset.

**

Övriga spel jag nyper idag;

Över 3,5 set till 1,54 i Pospisil vs Tiafoe.
Seppi till 2,45 vs Kudla
Taylor Fritz till 3,1 vs Nakashima.
Koepfer till 1,66 vs Kwon
Hoang vs Korda. SPEL ÖVER 3,5 set till 2,10