Full bombmatta på onsdagens Wimbledon-utbud och Kyrgios äntligen tillbaka!
30 juni, 2021
Wimbledon fredag. Start kl 12.00
2 juli, 2021

Det kokar nere i London – Wimbledon torsdag.

Gårdagen var inget att hurra för spelmässigt även om några fina högoddsare hittade in. Viktigast av allt var ju givetvis att Nick The Dick Kyrgios svepte hem det 5e setet mot Humbert och är nu självklart en mardrömsmotståndare för precis hela kvarvarande fältet.

Utöver Nick Kyrgios som fick Bana 1 att verkligen explodera i extas var det ändå ingenting mot det Andy Murray och publiken inne på centercourten sent på kvällen lyckades åstadkomma. Det var scener och ljudkulisser som snarare påminde om ett grekiskt fotbollsderby än en andrarond i en tennisturnering. Andy Murray är tillbaka på riktigt och publiken är äntligen tillbaka på riktigt i tennisvärlden. Satan så det lär komma att koka ju djupare in i turneringen vi kommer.

Vi ska titta in på outrightmarknaden i ett separat inlägg lite senare men först tar vi dagens lir.

START RUNT KL 15.00

Chardy vs Ivashka. SPEL CHARDY 2,40 Vi hittade fint hem Chardy igår till liknande odds mot Karatsev där Chardy städade av Karatsev i raka set. Att dagens motståndare Ivashka är formstark vet vi om, men är han såpass mycket bättre än Chardy att han ska anförtros ett sådant här favoritskap? Naturligtvis inte. Chardy var sylvass igår. 2.40 är taget hos Fastbet.

**

Taylor Fritz vs Steve Johnson. SPEL Fritz 1.74 Fritz har bättre serve, mycket bättre backhand och är helt överlägsen i bollandet. Dessutom bättre meriter på gräs. Det vi har som talar emot är Fritz nyliga knäoperation men den verkar onekligen ha läkt bra efter Fritz fina seger igår mot Nakashima. 1,74 går ej att blunda för mot Steve Johnson, mannen med världens sämsta backhand. (Bra slice dock) .

**

Bublik vs Dimitrov. SPEL Dimitrov 2,10 — Dimitrov öppnade som favorit mer har nu stigit till den grad att jag finner ett visst spelvärde hos bulgaren. Bublik är oförutsägbar och Dimitrovs ryckiga spelstil borde kunna få Bubblan ur balans. Minipeng på Dimitrov till 2,10.

**


Felix Auger Aliasimme vs Micke Ymer. SPEL – YMER ATT VINNA SET: JA till 2.20 (bet365)
Står drygt 20-30 punkter lägre på övriga sajter. Ymer motbevisade mig rejält igår och var faktiskt riktigt bra mot Tsonga. Overkligt att den matchen gick till fem set. 3-0 med dubbelbreaks hade varit ett rättvisare utfall. Ymer brände över 20 breakbollar.

Med Ymers ruskigt solida försvar kommer Felix tvingas hålla en skarp offensiv för att slå igenom svensken. Klarar Felix det matchen igenom? Tveksamt.

Ymers svaga serve får dessutom lite extra hjälp av det rappa gräset vilket gör att han kommer få betydligt mer gratispoäng i egna servegem än annars. 2,20 att Ymer nyper minst ett set måste man bara plocka.