Wimbledon fredag. Start kl 12.00
2 juli, 2021
Nick Kyrgios form fortsätter?
3 juli, 2021

Underskattning av reservkvalitén ikväll. Bjässen avgör? (2,30)

Belgien vs Italien. SPEL: Belgien att gå vidare – 2,30

Utöver den här matchen så är ju upplagorna av kvartsfinalerna ofantligt deppiga och trista. Det som imorgon skulle vara Sverige vs England, en lördag kväll i juli med 25grader runt om i hela Sverige byttes ut mot ett Ukraina som man hellre hade stoppat in huvudet i frysen än att se spela fotboll.

Lite ironiskt är det ju dock, att när väl Sveriges tafatta panel av politiker till slut fått sina fåtal hjärnceller på plats och fattat beslutet att släppa på restriktionerna för krogbranschen går vi ändå miste om det som skulle kunnat bli den största folkfesten runt om på landets restauranger och krogar i landet på över 25 år.

Nog om det.

Belgien som rätt ordentliga underdogs ikväll mot Italien enligt marknaden. Avsaknad av Eden Hazard och Kevin De Bruyne är såklart orsaken. Men. Kära någon. Italien har visserligen ett fint gruppspel bakom sig men såg våldsamt sterila ut senast och att dem ska anförtros något stort favoritskap ikväll mot Belgien kan jag inte acceptera.

Belgien tappar två stjärnspelare, men, då har man det där fina privilegiet att man kan skicka in två nya stjärnspelare av yppersta kaliber istället. Det mesta pekar på att Dries Mertens och Yannick Carrasco ställs på banan nu istället. Inte direkt fy skam.

I Dries Mertens får man en av de halaste spelarna i världen och i Carrasco får man inte bara offensiv spets, man får även ett defensivt stenhårt jobb och presspel som kanske inte alltid De Bruyne förfogar sig till.

Man har dessutom bjässen, Romelu Lukako. En blandning av en grisslybjörn och en geopard. Satan vilken urkraft Roberto Martinez mannar sitter på i Romelu Lukako som ser bättre ut än någonsin.

Självklart ska man ej nonchalera avsaknaden av Hazard och De Bruyne ikväll men jag tror som sagt att Belgien har kvalité nog att fylla de tomrummet gott och väl.

Belgien har inte förlorat under detta mästerskap och jag tror den här gyllene generationen man vaskat fram i Belgien ser sin stora chans att gå hela vägen detta år. 8,6 får man på Belgien som slutvinnare i skrivande stund. Det är högre än vad man stod inför turneringen. Ruggigt.

Belgien att gå vidare ikväll – 2,30 – ja tack.