Nick Kyrgios form fortsätter?
3 juli, 2021
Vem plockar hem kalaset? Last på vinnaroddsen i Wimbledon.
7 juli, 2021

Parodisk usel vecka. Nu får farbror Roger och Dicken vända motvinden.

Det är inte mycket fullträffar i årets Wimbledon eller i EM för den delen heller. Stolpe ut till viss del, men nog snarare usla spelanalyser i de flesta fall. Tyvärr är det ju så i den här branschen, ibland går det helt enkelt bara åt helvete.

Nu är det dags att vända blad och vända på den här skutan. Fina 16-delar idag nere i London och jag hittar in spelvärde i tre ruskigt kompetenta gräslirare.

Vi börjar med den störste av dem alla (kanske inte den bäste längre dessvärre), Roger farbror Federer.

SPEL Wimbledon start kl 15.00 och framåt,

Roger Federer vs Cam Norrie. SPEL Federer -1,5 set till 1,90
Nog började han hitta något i senaste matchen, den gode Roger. Helt plötsligt började han svinga fritt och röra sig som en katt igen, trots sina 40år på nacken. Motståndet där och då hette Rille Gasquet och det får ju minst sagt beskrivas som en dröm-matchup för Federer.

Idag ställs han mot britten Norrie som är i sin livs bästa form med fina gräsresultat bakom sig senaste veckorna. Jag vill nog ändå tro att Federer fortfarande ska vara flera snäpp vassare än Norrie om han når upp i samma nivå som senast mot Gasquet och jag är också övertygad om att Federer vill städa av den här matchen så snabbt som möjligt för att spara energi inför kommande ronder.

För det, mina vänner, råder det ingen tvekan om. Oavsett vad experter, tyckare och journalister säger så är Federer fast jävla besluten om en enda sak närmsta veckan, han går för titeln. Allt han gjort i träningsväg senaste 1,5 åren och med det dubbla operationerna har kretsat kring en enda sak. Att bli historisk, vinna GS nummer 21, och vinna sin 9e Wimbledon titel. Och det är nu.

Federer -1,5 set till 1,90 nyper vi.

Nick Kyrgios vs Felix Auger Aliasimme. SPEL Kyrgios 2,22
Likt redaktör D varit inne på i ett tidigare inlägg under dagen går det inte att blunda för en inspirerad Nick Kyrgios i total harmoni. Är Nick Kyrgios skärpt och alert, då vinner han mot Felix på gräs. Felix såg dessutom rätt svag ut i stora delar av matchen mot Ymer.

Kyrgios har numera även vunnit över de brittiska annars så snobbiga fansen till sin sida så att publikstödet kommer vurma för Nick här, ja det råder det inget tvivel om.

Jag tror dessutom Kyrgios ser sin lottning längre fram och skulle älska nästa rond mot sin antagonist Alex Zverev. Den vedervärdiga Zverev.

Som nästan alltid är det lite upp till Kyrgios själv att bestämma hur han vill att den här matchen ska sluta. Jag ser en Kyrgios i en bättre mental balans än nästan någonsin och ja, då räcker hans talang mycket längre än Felixs noggrannhet.

Se upp för Nick The Dick Kyrgios. Idag, och längre fram.


Marin Cilic vs Daniil Medvedev. SPEL Cilic +2,5 set till 1,82
Cilic har gräs som sitt absolut bästa underlag och har så sakteliga börjat hitta tillbaka till den form som bara för några år sedan gjorde han till en stor titelutmanare i de flesta slamsen.

Danne Medde har även han växlat upp och får nu ses som en stor utmanare till Djokovic om att plocka hem hela det här kalaset.

Båda dessa spelare spelar väldigt flackt i sina grundslag och har vass serve som biter ruskigt bra på gräset. Danne är rejäl favorit på matchoddsen och nog tror jag Cilic får svårt att över en hel match ha säkerheten och trycket att slå igenom Medvedev, men jag har svårt att se att Marinen Cilic inte lyckas få med sig åtminstone ett set här.

Grästennis är små marginaler och Medvedev är inte alltid påslagen. Tycker Cilic är lite undervärderad här. Kniper kroaten att knipa minst ett set till fina 1,82.

**