Vem plockar hem kalaset? Last på vinnaroddsen i Wimbledon.
7 juli, 2021
Var Federers totala kollaps slutet och lastar vi Berra i semin?
9 juli, 2021

Två bombspel på dagens kvartsfinaler!

Innan man kliver in och lastar på dagens matcher tycker jag man gör rätt i att ta en titt på detta inlägg https://www.oddsbaren.com/2021/07/07/vem-plockar-hem-kalaset-last-pa-vinnaroddsen-i-wimbledon/ – där det förklaras var man ska placera sina miljoner dollar och varför. Vem som helt enkelt vinner Wimbledon i år.

Nu skippar vi det och fokuserar på var och på vad vi lastar idag.

Roger Federer vs Hubert Hurkazc. SPEL Federer -1,5 set till 1,83 (Betfair)
Fruktansvärt fint odds detta. Federer börjar allt mer trumma igång i den här turneringen och när han väl börjar få vittring är han, trots sina snart 40 bast på nacken, bevisligen fortfarande numret för stort för spelare i Huberts kaliber. Åtminstone när det spelas på gräs.

Hurkazc är en rätt så klumpig lång bjässe med bra serve och tunga grundslag. MEN. Ingen jättebra serve och heller inga superbra grundslag. Alltså ingen spets som kan hålla Federer borta.

I min bok är denna spelartyp absoluta rena rama drömmotståndet för Federer. Federers variation, låga slice och höga tempo kommer bli nattsvart för Hurkazc att hantera och polackens svaga returer kommer inte generera många breakchanser samtidigt som Hurkazc ganska så hårda men lättlästa serve bör kunna hanteras rätt så bra av farbror Roger.

Folk runt om i tennisvärlden börjar dessutom ana vad som är på väg att ske, nämligen att vi är på väg att få en repris av den där episka Wimbledonfinalen 2019. Federer kommer från och med nu och framåt bokstavligen bäras fram av publiken inne på centercourten. Den centercourt som från och med nu får ta 100% publikkapacitet. Jösses så det kommer koka där inne de närmsta dagarna.

Hurkazc får ursäkta. Denna match ska farbrorn dansa hem. Superodds.

***

DUBBEL; Matteo Berrettini 1,33 & Denis Shapovalov 1,40 = 1,86
Detta är de två spelare som hittills imponerat allra mest i årets Wimbledon och har visat prov på en ruskigt fin form. Att de dessutom båda två har en spelstil som är klippt och skuren för gräs gör inte saken sämre.

Motståndet för Berrettini är Felix Auger Aliassime och Shapovalov får den genomslitne Karen Khachanov på andra sidan nätet.

Det är sällan jag spelar sådana här dubblar till så låga singelodds men här är förutsättningarna så pass solklara att det bara inte går att motstå.

Fullständigt given dubbel där insatsen blir skyhög.


**

Chum Yetza!