Parodisk usel vecka. Nu får farbror Roger och Dicken vända motvinden.
3 juli, 2021
Två bombspel på dagens kvartsfinaler!
7 juli, 2021

Vem plockar hem kalaset? Last på vinnaroddsen i Wimbledon.

Dåså, då var vi framme i kvartsfinaler i den kanske mest anrika och mest prestigefyllda idrottstävlingen som finns där ute. I tennisens värld är den störst i varje fall, det kan vi med all jävla säkerhet konstatera.

Tsitsipas, Thiem. Nadal, Zverev, Medvedev. Toppnamn som alltid numera är där framme och nosar långt i slamsen är alla utslagna. Kvar finns naturligtvis Novak Djokovic och några outsiders som sällan om än aldrig har varit så här långt fram i en stor turnering. Eller ja just det, det finns ju en uråldrig farbror med dubbla knäoperationer bakom sig kvar i leken också.

Om drygt en månad fyller Roger Federer 40 år. 4 decennium. Man kan ju tycka att han efter allt han uträttat och vunnit i sin karriär kanske borde ha ledsnat. Men nej, gubbskrället har gett sig fan på att ge det ett sista rejält försök att kamma hem ännu en Major-titel och i så fall kanske stå för den största idrottsprestationen, alla kategorier, ja typ någonsin.

Tidig morgon innan kvartarna ska veva igång idag onsdag får vi följande odds på betfairs spelbörs där likviditeten är skyhög;


Djokovic 1,41 – Given favorit av massvis med skäl. Han är bäst. Han har bäst psyke. Han har möjlighet att tangera Nadal/Federers rekord i antal majortitlar. Han har relativt enkel väg till finalen. MEN. 1,41 på gräs när det fortfarande i fältet finns spelare som Berrettini, Shapovalov och Federer som har makalöst höga höjder i sitt spel på gräs. Oddset är för lågt.

Vi måste komma ihåg Djoko än så länge i turneringen haft ett motstånd lika usla på tennis som Annie Lööf är en usel, vidrig och hemsk människa. Serben har med andra ord inte ställts inför något test ännu. Marknaden värderar Djokos segerchanser till över 70%. Jag tycker det är lite för generöst gentemot Djokovic, även om han såklart kvarstår som stor favorit till titeln.


**

Federer 10,5 – Dessa rader har man skrivit förut och trott att det varit sista gången, men nu måste det nog vara sista gången. Federer lär fortsätta spela i något eller några år till men en såhär pass bra chans på att vinna ännu en GrandSlam-buckla får han nog aldrig igen. Det vet han såklart om. Hans på förhand ruskigt tuffa kvartsfinalmotståndare som hette Daniil Medvedev byttes i och med gårdagens skräll ut mot Hubert Hurkasz. Det var nog inga bittra miner i Federer-lägret när det resultatet fastställdes.

Jag kan inte ens se framför mig hur Federer ska bomma dagens kvartsfinal och även om Berrettini i semin blir tuff, så, nja, Federer inne på Wimbledons Centercourt, i momentum, med precis hela publikstödet bakom sig i extas. Jag tror verkligen, sjukt nog, att vi får se schweizaren beträda finalmarken på söndag eftermiddag. Att då sitta på 10,5 ggr smeten, även om Djoko står på andra sidan. Ja, det skulle man inte hata.

Hurkaszh ska rent spelmässigt vara en drömmotståndare för Federer och jag blir inte förvånad om Federer kniper det där i raka set. Imponerar Federer nu i kvarten kommer marknaden snabbt reagera och då lär detta höga pris till 10,5 sjunka rätt drastiskt. Rekommenderar därför att slanta in, med måtta, till 10,5 på farbror Federer. En sista gång.


***

Matteo Berretini 12,0. Lite samma med Berrettini som med Federer. Berrettini förväntade sig Zverev i kvarten, fick nu istället Felix Auger Aliasimme. I den form Berrettini är nu är det endast en skada eller en total mental kollaps som kan få honom att förlora mot Felix. Jag tror Felix är chanslös här. Att då få 12,0 gånger pengarna på en Berrettini som utan tvekan har höjden i sitt spel att slå både Federer och Djokovic om det så krävs, ja det tycker jag är några punkter högt för att blunda för.

Köper man Berrettini till 12,0 och Federer till 10,5 – då kan man så gott som vara bombsäker på att man har en finalist på söndag till riktigt fint odds. Det är snudd på totalgaranti.


**

Denis Shapovalov -19,0Med den overkliga högstanivån han besitter och det medelmåttiga kvartsfinalmotstånd han ställs emot kittlar det ju såklart något oerhört att se hur en Denis i absoluta toppform, på ett underlag han älskar, kan stå sig emot Djokovic i en eventuell semifinal. Det är bara en tidsfråga innan den här gossen kommer börja rada upp stora titlar. Sker det redan nu på söndag? Det är väl aningen mer tveksamt även om det långtifrån är någon omöjlighet, Han har precis alla verktyg i sin tennisrepertoar för att blåsa hela resterande spelarfältet av banan. 19 gånger smeten kan vara kul att testa.

**

Felix Auger Aliassime 34 – Nix. Räcker så.

Hubert Hurkaszh 38 – Aldrig i livet.

Karen Khachanov 130 – Orkar han ens delta idag? Han var helt, helt, helt slut senast och orkade knappt serva bollen över nät. Khachanov kommer bli bortblåst av Shapovalov senare idag och vinna någon Wimbledon-titel kommer han aldrig någonsin göra i sitt liv heller, var så säkra.

Marton Fuschovics 230 Ska man spela någon megaskräll är det fan den gode Marton. Sprang på den här brodern på en bar i Palm Springs för ett par år sedan och han var där och då en ruggigt anonym medelmåtta inom tennisvärlden som verkade ha mer fokus på att doppa huvet i vodka och umgås med damer med ganska så satans fördelaktigt yttre snarare än att vinna tennismatcher. Sedan dess har han tagit sin tennis till fruktansvärt mycket högre höjder och det är nu mer regel än undantag att han går långt i Slams och slår ut några riktiga storfräsare på vägen.

Ställs dock mot Djokovic i kvarten om några timmar. Lättare uppgifter går ju att finna inom sportvärlden. Allt kan dock hända och till 230ggr är det ett gigantiskt mycket större värde i än exempelvis Felix och Hubert.


**

Kvartar idag. Semifinaler fredag. Final på söndag runt kl 14 följt av EM-finalen i fotbollen som drar igång på kvällen. Finns värre scheman att ta hänsyn till.

Fridens.