Uppdatering!
30 juli, 2021
Tennisen i Washington fortsätter!
5 augusti, 2021

Onsdagskvällens lir från Washington och Nadals påtagliga IQ-brist.

Sommaren börjar dessvärre så sakteliga lida mot sitt slut och det börjar bli läge att ta saker lite mer seriöst igen i substitut till golfspelande och dryckesintag. Bland annat att börja kapitalisera på lite tennis igen.

Borta i huvudstaden i Nordamerika pågår en 500-eventsturnering med rätt så gediget startfält. Bland annat har Ralf Nadal tagit sig dit för att ladda upp tidigt inför årets sista major, US Open, som hägrar om ett par veckor. Turneringarna som radas upp nu närmsta veckorna inför US Open på den nordamerikanska östkusten är ofta satans välspelade, intressanta och på väldigt mysiga tider för oss här i Europa att följa. Start tidig kväll och så pågår det till runt 03 på natten.

Nadal som häromdagen för övrigt kanske inte visade upp sig från sin allra mest skarpa bildade sida. Nu är väl det förvisso ingen överraskning att Nadal nog är snäppet bättre på att spela tennis än att använda hjärnan i övriga sammanhang. Sällan man sett en så stor, populär och global idrottare ge ett så obildat intryck. Lyssna bara på en intervju med honom på engelska. Det borde vara snudd på helt omöjligt att vara så språkligt obegåvad när man som honom i över 15 års tid varit på resande fot och haft daglig kontakt med det engelska språket.


Nåja, fokus på kvällens lir nu istället.

ATP Washington start kl 20.00 och framåt – onsdag.

Dan Evans vs Nakashima. SPEL Evans 2,30
Nakashima i högform mot en Evans som inte spelat sedan Wimbledon. Detta till trots tycker jag oddssättningen blivit lite skev här. Underlaget är snabbt i Washington vilket passar Evans och med den bollbegåvning som britten besitter borde inte startsträckan vara alldeles för lång trots att han är lite matchotränad. Detta är jämnare än oddsen indikerar. Minivärde på Evans.

**

John Millman vs Elias Ymer. SPEL Millman 1,75
Storebror Ymer har mycket förvånande tagit sig fram till andrarundan i en 500-turnering. Igår kväll besegrade han en skogstokig Jordan Thompson efter att Ymer ganska klart och tydligt myglat med sig en ganska så rejält avgörande poäng. Googla på det så ser ni.

Hur som helst är oddset för högt här på Millman som är en stabil top 50 spelare medans Elias Ymer egentligen är alldeles för dålig för att ens delta i en 500-turnering. Två skickliga bollare med avsaknad av avgörande slag. Då vinner oftast den bäste bollaren, vilken stavas John Millman. 1,75 är fint.

**

Tennys Sandgren vs Lloyd Harris. SPEL Sandgren 3,10
Harris är alltid lite lurig att värdera då han blandar och ger. Sandgren är att räkna med på snabb hardcourt och särskilt på hemmaplan. Roligt skrällodds.

**

Nishikori vs Bublik. SPEL Nishikori 1,64
Om inte Bublik har en helt sagolik servedag kommer han vara chanslös här. Nishikori är alldeles för bra och spelförhållandena som råder här passar perfekt för Nishi. Fin skalp igår mot Querrey igår dessutom.

**

Ruusuvouri vs Sinner. SPEL Ruusovoiri 2,55

Den unge finnens smeknamn är alldeles för fult och svårstavat så vi nöjer oss med att kalla honom för finnen. Finnens form är riktigt fin efter en bra vecka i Atlanta senast medans Sinner är totalt iskall vilket han själv medgett. Självklart lär det snart vara dags för Sinner att komma igång igen men jag tycker det här oddset är för fint för att avstå. TV-peng på finnen här. 1-1 i inbördes.

**

Dimitrov vs Ivashka. SPEL Dimitrov 2,25
Ivashka har på senare tid tagit klivet från en ganska svag ATP-spelare till att nå fina resultat på alla underlag under våren och sommaren. Dimitrov är sannerligen inte alls att lita på numera och han är långt, långt, långt ifrån den vassa spelare som alla spådde honom att bli. Jag tycker dock att han här på detta snabba underlag i Washington ska ha en fin chans att slå en lite stabbig Ivashka. Dimitrov brukar dessutom gå bra på amerikanska hardcourt-säsongen.

**

TORSDAG Tidigast kl 17.00

Brooksby vs Felix Auger Aliasimme. SPEL Brooksby 2,45
Måste nypa Brooksby här innan oddset sjunker mer. Denna talang från USA född 2000 börjar så sakteliga etablera sig och göra sig ett namn på ATP-touren. Bara här i Washington har han brutit ned Tiafoe och Kevin Anderson i raka set (!). Såg nattens match mot Tiafoe, och WOW. Satan så det smällde från alla håll och publiken var i extas. Ska villigt erkänna att jag inte haft superbra koll på den här ynglingen särskilt mycket men efter inatt är jag helt såld.

Stor och avig spelare med ruskigt tunga grundslag från både backhand och forehandsidan. Bra serve (kan dock utveckla serven rejält med tanke på hans storlek), bra förmåga att värdera lägena när han ska attackera och när han ska bolla, rör sig och försvarar sig fantastiskt sett till hans storlek och som grädden på moset har han dessutom en satans tjusigt fin touch på bollen.

Såg stora delar av Felix match igår mot Seppi och det var långt ifrån imponerande. Värt att testa en peng här på den unga amerikanen. Tiafoe gav för övrigt Brooksby rejält med beröm på presskonferensen efter.

Spelen tas givetvis hos de nya kingarna TurboVegas. – KLICKA HÄR!