FanTeam Fantasy – Finland/Norge
6 augusti, 2021
ATP Toronto under måndagskvällen.
9 augusti, 2021

Debutrek för DoktorN ifrån nordens överlägset största rivalmöte. (2,07)

Första riktigt stora derbyt inför publik på snart över 2 års tid och inte hade man kunnat hitta ett mer passande läge. Serieledarna och hemmalaget Djurgården i fantastisk form ställs mot 2010-talets derbykungar AIK i en match som inte bara handlar om att regera staden, utan om våldsamt viktiga poäng inför fortsättningen i Allsvenskan under hösten. AIK kan hoppa med på guldracet vid seger idag, Djurgården kan å sin sida dra ett rejält ryck från övriga konkurrenter då Malmö som bekant tappade poäng igår nere i Halland.

Att Djurgården, oavsett form och tabellposition, haft svårt för AIK senaste 10 åren rådet det inte direkt några oklarheter kring. Bortsett från fjolårets match på Friends där Rikard Norling fortfarande basade över AIK och lekte Atalanta har DIF inte lyckats slå AIK i Allsvenskan på löjligt många år. Blir det någon ändring på det i eftermiddag? Ja, jag tycker mig hitta en del faktorer som talar för det.

Djurgården spelar sin bästa fotboll man gjort sedan guldåren tidigt 2000-tal. Med all respekt för 2019 års upplaga är denna fotboll man spelar nu mer fartfylld, mer komplett och i mitt tycke mer vägvinnande. Hemma på tele2 har man i år varit fruktansvärt vassa och visat upp ett press-spel som inget lag ens varit i närheten av att kunna hantera.

I AIK är det lite samma visa som det ofta är. Trögt och trubbigt framåt men oerhört tryggt och kontrollerat bakåt i defensiven. Matchbilden lär bli ett Djurgårdslag med stort bollinnehav mot ett AIK som kommer ligga lågt och rätt i positionerna och försöka hitta in den snabba bollen bakom DIFs backlinje vid första möjliga tillfälle.

Truppsituationerna och skadeläget ser väldigt bra ut hos båda läger och duo Bergstrand/Lagerlöf och Bartosz har således inget att skylla på gällande laguttagningen.

Priset på Blåränderna har trissats upp lite under morgonen och när vi får ett par punkter över dubbla pengen här går det inte längre att avstå. Vi ska dessutom addera en väldigt betydande faktor här – det kommer vara 10.000 människor på plats idag med idel sympatier för Djurgården. I vanliga derbyn brukar det som bekant vara ett enda stort sorl (Stavas det så?). Idag kommer det vara rena rama Atenderby-vibbar där Solnalaget inte lär få en enda lugn stund där ute på banan.

Djurgården är spelmässigt Sveriges just nu tydligast bästa lag. Är man Sveriges mest mentalt starka lag? Absolut inte, men idag tror jag man vinner på teknisk färdighet snarare än mental råstyrka.

DJURGÅRDEN ATT VINNA, RAK TILL 2,07 BOMBAR VI BORTA HOS TURBOVEGAS. LÄNK HÄR

/DoktorN