Överspel i Eintracht Frankfurt – Augsburg!
21 augusti, 2021
Världens stiligaste målvakt lägger plocken på hyllan
23 augusti, 2021

Segersuget Lyon möter nykomling

I franska Ligue 1 är det tidig avspark på Parc Olympique Lyonnais när Lyon ställs mot nykomlingen Clermont med avsparkstid redan klockan 13:00 under söndagen. En perfekt match att följa från tv-soffan om man gillar fransk fotboll för till den här matchen tror jag vi kommer få se ett riktigt segersuget hemmalag som inte fått någon drömstart på säsongen precis.

Lyon står med en poäng på kontot efter två omgångar. Premiären avklarades genom att ta poäng mot Brest i en match som slutade 1-1 och efter det kom säsongens första plump i protokollet då Angers borta blev en för svår uppgift. Lyon förlorade med 3-0 inför drygt 6000 åskådare på Stade Raymond-Kopa.

MITT LIR TILL LYON – CLERMONT

Lyon – Clermont > Lyon vinner matchen @ 1.60 Scandibet

Gästerna har tagit steget upp till den franska högstaligan inför denna säsong. I fjol spelade de nämligen i Ligue 2, men då de slutade på en andraplats där tog de en direktplats till Ligue 1 och här har de hittills inte gjort bort sig.

Clermont kommer till Lyon med två raka 2-0-vinster. Först mot Bordeaux på bortaplan i omgång ett och därefter blev det samma siffror mot den andra nykomlingen för säsongen, nämligen Troyes då de gästade Gabriel Montpied Stadium i Clermont-Ferrand i säsongens första nykomlingsmöte.

Jag har en känsla av att Lyon lär vara mycket revanschsugna efter en taskig inledning på säsongen och den segerhungern hemmalaget bör ha efter bara en poäng på de två inledande omgångarna borde räcka långt när man nu gör säsongens andra hemmamatch och detta mot en nykomling alltså.

Ettan ska jobbas in!

// PWbets