Formel 1 idag i ett regnigt Belgien
29 augusti, 2021
F1 på klassiska Zandvoort!
5 september, 2021

Snart smäller det i New York. Årets sista (& största) Grand Slam. Outright & matchodds – Måndag.

Wow, nu är det dags. US Open är några timmar bort från att veva igång och även om en hel del stora namn saknas pga skador är årets sista Grand Slam alltid hyperintressant.

Spelplats som alltid Flushing Meadow strax utanför Manhattan. Undertecknad har varit där på plats och området i sig är så deppigt så man kräks men centercourten, Artur Ashe Stadium, är bland de mäktigaste sportarenan man kan tänka sig när det börjar koka där inne. Utan publikfavoriter som Federer, Nadal & Wawrinka på plats är frågan vem som kan få den där arenan att explodera i extas. Hemmaspelarna från USA är för deppiga. Toppnamnen Djokovic, Zverev, Tsitsipas är kusligt illa omtyckta och icke-älskvärda. Medvedev och Shapo kanske? Möjligtvis. Annars är det som vanligt numera, upp till Nick Kyrgios. Kommer han upp i nivå och visar engagemang finns det ingen spelare på touren utöver Roger & Nadal som kan få publiken så involverade och högljudda. Vi får hoppas han är någorlunda skärpt i sin lilla hjärna denna vecka så kan det bli skoj detta.

Denna gång handlar annars egentligen allt om den kanske inte alltid supersympatiske Djokovic och huruvida han ska skriva in sig i historieböckerna för alltid. Dels genom att vinna en ”Calender-year Grand Slam” (Alla fyra majors under samma år) men minst likt mycket om han ska ta det sista, viktigaste rekordet som ett statement att bevisa att han är den bästa spelaren genom alla tider. Störste blir han aldrig, men bäste, ja det råder det nog inga tvivel om längre. Vinst här och han går till 21 GS-titlar. Alltså fler än de 20 som Roger & Rafa besitter.Vem vinner hela kalaset då?
Vi kör en längre outright-genomgång lite senare och kanske efter hela första rundan är färdigspelad men lite tv-pengar på skrällar rekommenderas redan nu att kastas in. Som alltid är Betfairs spelbörs överlägset på dessa marknader.

1000 Di Minaur – Formsvag absolut, men slår de absolut flesta i fältet och kan stå upp mot de allra bästa.
1000 Fritz – Vassa vapen i serven och forehanden. Hemmaplan. Brukar gå bra i slam. Alldelels för högt odds såklart.
1000 Alcaraz Framtidens överlägsna världsetta? Mycket talar för det. Redan nu vrålhög höjd.
830 Nishikori – Kan slå hela fältet förutom Djokovic. Rutinerad. Varit i final här förut.
310 Isner – Gillar hans lottning och visat på riktigt fin form under hösten. Livsfarlig mot de allra flesta.

De lite mer sannolika vinnarna tar vi i ett senare inlägg.

**

Måndagens matchspel start kl 17.00

Dusan Lajovic vs Benoit Paire. SPEL Lajovic 2,50
Paire vunnit några matcher på slutet men vafan, efter Nick Kyrgios är ju Paire tourens absolut mest oseriösa och opålitliga spelare. Inte särskilt vass heller. Lajovic stadig bollare som lär tråka ut fransosen här. Ett gäng punkter för högt på Lajovic för att avstå spel.

Thiago Monteiro vs Dan Evans. SPEL Monteiro +2,5 set – 1,61
Evans formsvag mot en Monteiro som borde trivas rätt så bra mot Evans spelstil. Minst ett set nyper brassen.

Ivo Karlovic vs Andrei Rublev. SPEL Karlovic +2,5 set – 2,85 (!)
Doktor Ivos förmodligen sista match i karriären. Tog sig förbi kvalet med fina insatser. Ivo kommer slita som ett djur här för att åtminstone göra en värdig insats i hans sista stora match i karriären. Rublev vet vi sedan innan, han har väldigt väldigt svårt för servekanoner. Och Karlovic är världens bästa servare genom tiderna. Borde kunna bli lite småtight detta och att Ivo får med sig ett set, ja det känns betydligt mer troligt än de 2,85 vittnar om. Fint spel på 42-åringen!

Nick dicken Kyrgios vs Robban Bautista Agut. SPEL Kyrgios 2,95
Spela detta hos något av SBtech bolagen så det blir deg tillbaka om Nick bryter för skada. För halvskadad verkar han vara, som alltid. Nog mer i skallen än i kroppen dock. Även det som alltid. Dagens absoluta höjdpunkt och den match publiken vill se under måndagen inne på centercourten. Kyrgios har högre höjd än Bautista Agut i sitt spel och spanjoren har dessutom haft en formsvacka på slutet. Som så många gånger förr ligger det mesta i Kyrgios händer och rack detta och till 2,95 går det ej att blunda.

**

Måste även redan nu plocka en match från tisdagens utbud.


Lucas Pouille vs Albert Ramos Vinolas. SPEL Pouille 2,35 – MAX!
Hur jag än vrider och vänder på detta är det i min bok minst 35 punkter för högt på fransmannen här. Ramos Vinolas är bedrövlig på hardcourt och har inte visat prov på någon superform på slutet heller. Pouille är såklart långt ifrån den nivå han höll när han nådde semifinal i Australian Open för några år sedan men börjar så sakteliga hitta tillbaka till någon slags form. Hyfsat fina resultat från förra veckan i Winston Salem. Tycker dessutom att Pouille förtjänat mer under sommaren sett till hans prestationer än vad hans resultat har visat.

Nu vann förvisso Ramos på hardcourt mot just Pouille för 3 år sedan (senast de möttes) men det var i Miami. Miami Open kallas inte för intet för ”grusunderlag täckt av hardcourt”.

Nej, jag tycker detta är ett megaodds. Jag skulle personligen satt oddsen till 1,80 Pouille – 2,20 Ramos.

Allez!